Speltips: Lazio-Juventus

Äntligen en vinst i bloggen igen! Milan gjorde jobbet i söndags när man besegrade Roma med 0-2 på bortaplan. Milans seger innebär att mitt förra bloggspel, d.v.s. Milan +0,5, gick in utan problem.

Morgondagen är en utmärkt dag för alla fotbollsälskare. På söndag spelas nämligen bl.a. City-Chelsea, Milan-Inter och Barcelona-Atletico Madrid. Lördagen innehåller också en hel del intressanta matcher. Dagens kanske mest spännande match är matchen mellan Lazio och Juventus, där jag har hittat ett spel som känns bra på förhand.

Spel: Juventus +0,0 @ 1,699

Bookie: Pinnacle

Värdering: 3/5U

Lazios startelva (3-5-1-1): Strakosha - Luiz Felipe, de Vrij, Radu - Lulic, Parolo, Leiva, Milinkovic-Savic, Lukaku - Luis Alberto - Immobile.

Juventus' startelva (3-5-2): Buffon - Barzagli, Benatia, Rugani - Lichtsteiner, Khedira, Pjanic, Matuidi, Asamoah - Mandzukic, Dybala.

Lazio har en ganska tuff period bakom sig. Laget har fått erfara tre raka förluster under slutet av januari och början av februari. Först förlorade man med 2-1 borta mot Milan. Därefter kom Genoa på besök och vann med 1-2. Den sista matchen i den tre matcher långa förlustraden är 4-1-förlusten borta mot Napoli. Det är givetvis aldrig bra att förlora tre raka matcher. Särskilt inte om man heter Lazio och siktar på att ta en av Serie A:s fyra åtråvärda CL-platser. Milan och Napoli är å andra sidan inte några lätta motståndare. Man kan därför inte klandra Lazio för att ha förlorat mot Milan och Napoli, speciellt med tanke på att det är fråga om två bortamatcher. Samtidigt går det att ifrågasätta Lazios defensiva insats mot Napoli. Fyra insläppta mål är aldrig okej. Inte ens mot Napoli. Förlusten mot Genoa går helt enkelt inte att snacka bort överhuvudtaget. Lazio gick inte att känna igen och fick vad man förtjänade mot ett Genoa som i och för sig gjorde en bra insats (men som i grund och botten är ett minst sagt mediokert fotbollslag). Efter den tre matcher långa förlustraden har Lazio hittat tillbaka till vinnarstilen igen. Vinster mot Verona (2-0) och Sassuolo (0-3) är å andra sidan inte särskilt mycket att skryta med. Det är lite svårt att veta vad man har Lazio just nu. Laget behöver dock förbättra två saker. Stabiliteten och lägstanivån. Lazios insatser pendlar väldigt mycket mellan högt och lågt och lägstanivån är skrämmande låg. Om man inte skärper sig i fortsättningen är CL-platsen i fara.

Juventus ligger i dagsläget på andra plats i Serie A-tabellen, fyra poäng efter serieledarna Napoli som har spelat en match mer än Juve. Mycket talar för att Juventus till slut kommer att hamna där man hör hemma, d.v.s. på första plats i tabellen. Lagets form är fantastiskt fin. Juves segersvit är nu uppe i nio raka Serie A-matcher och det var snart fyra månader sedan laget senast förlorade en match. I och med detta står det klart att Juventus är ligans mest formstarka lag (och kanske till och med ett av den europeiska toppfotbollens mest formstarka lag). Årets spelschema har visserligen varit relativt enkelt. Cagliari, Genoa, Chievo och Sassuolo är ju lag som Juve ska besegra alla dagar i veckan. De enda lag som Juve har mött i år och som har en praktisk möjlighet att vinna över dem är Fiorentina och Torino. Dessa fick däremot också se sig besegrade, trots att de båda två spelade på hemmaplan (Fiorentina-Juventus slutade 0-2 och Torino-Juventus slutade 0-1). Tittar man lite längre tillbaka i tiden kan man se att Juve dessutom har vunnit över riktigt bra motstånd, såsom Napoli och Roma. Spelet, formen och självförtroendet är på topp. Det enda som saknas är en topplacering.

Jag tycker att det mesta, bl.a. följande, talar för att Juventus vinner ikväll:

1. Juventus' form. Juve är som sagt i en fenomenal form. Det känns som att man kan vinna mot vilket lag som helst i hela världen. Så blir det oftast dessutom.

2. Juventus bortaform. Juves bortaspel har varit något alldeles extra den här säsongen. I dagsläget har man vunnit sju (!) raka bortamatcher. På bortaplan har Juventus bl.a. besegrat Milan (0-2), Napoli (0-1), Fiorentina (0-2) och Torino (0-1) den här säsongen. Alla topplag som Juventus har spelat borta emot den här säsongen har besegrats.

3. Lazios avsaknad av stabilitet. Lazio har en hög högstanivå men man har samtidigt en väldigt låg lägstanivå. En annan mindre bra egenskap är att laget tenderar att blanda riktigt fina insatser med många mindre bra sådana.

Juventus är, med rätta, oddsfavoriter ikväll. Jag tycker dock att man borde vara större favoriter och spelar därför Juventus +0,0 till 1,699 på Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.