Speltips: El Clasico Basketball

Barcelona Lassa v Real Madrid

Spel: Real Madrid ML @ 2.10 hos Betfair

Datum: Fredag 23:e februari
Tid: 21:00

Yes, då går vi in på stormötet mellan Barcelona - Real Madrid.

Jag börjar med Real. RM ligger på en 5:e plats i Euroleague och har varit lite upp och ner när det gäller bortaspelet och ligger på ett record 6W 5L under hela säsongen, i Spanien är man 9-1 på bortaplan. Dock så har man 8-3 ATS under samma spann, det för mig tyder på att Real står upp mycket bra när de underskattas och är mentalt starka i svåra situationer. Viktiga och svåra bortamatcher så som mot Fenerbache och Panathinakos slutar med 2 poängsskillnad, ena vinst andra förlust visar att man har själ och vilja att stå upp tills sista sekund.

Madrid är ett lag som är duktiga i offensiven och är på en 2:a plats i EL på sina 84 poäng/match med underbarnet Luka Doncic som motor har man visat på fin rörelse för cuts mot korg och bra spacing för treor från hörnet, Doncic kan göra allt från att vara en poänggörare till playmaker, det ger fina möjligheter för medspelare att leta sig fram till öppna lägen då Lukas dragningskraft är stor när han har bollen. Madrid är tunga att möta under korgen och släpper sällan in mycket in the paint. Med Tavares (1.6 blks/match) som shotblocker vid korgen kan andra spelare vara mer aggressiva i sitt försvarspel när det gäller steals (6.7 steals/match som lag). När vi kommer till returtagningen ser Real det som lagets uppgift och alla kämpar för varje boll både offensivt och defensivt, med 33 returer/match ligger Madrid i toppen av EL i den kategorin. Tavares (6.1 returer/match), Tompkins (5.5 returer/match), Doncic (5.2 returer/match) och Reyes (4.9 returer/match) är bästa returtagarna i laget med minst 10 matcher spelade.

Rudy Fernandez har varit skadad i någon vecka pga en stukad ankel, han ska dock spela i Copa Del Rey som spelas mellan 15-18 feb och kommer att delta mot Barcelona om allt går som planerat. Även utan Fernandez har jag förtroende att Jaycee Carroll kan fylla ut positionen på ett utmärkt sätt.

Det enda i princip som kan störa Madrid är om man inte skjuter bra från trean, detta har varit ett genomgående problem under säsongen i förlustmatcher, 7 av 9 förluster har man skjutit sämre än motståndet från trepoängslinjen.

Barcelona är på en 15:e plats i säsongens Euroleague av 16 lag med ett record på 7W 15L. Barca sparkade tränaren för en månad sedan men det går fortfarande trögt även efter tränarbytet. Försvarspelet har varit under all kritik under säsongen medans anfallet har varit ganska bra med Huertel, Hanga, Seraphin i spetsen. Som sagt anfallspelet är riktigt bra, 20 assist/match, topp i EL i kategorin kan man inte klaga på ´lack of effort´ framåt. Man är topp 10 i i gjorda poäng/match och Tomas Huertel är en general på planen med otroligt fin beslutsamhet och vet vad han gör. När man har +20 i plus/minus statisktiken och ändå är på en 15:e plats av 16 lag i serien då är det nåt som är fel på en helt annan nivå. Insideförsvaret är inte vad det borde vara, knappt 2 blks/match är inte bra. Jag kan säga såhär, Barca är lite som Cleveland Cavaliers dem försöker att göra mer poäng än motståndarna, visst det är vad det hela går ut på MEN försvarspel leder till offensiv. När anfallet sviker har man inget att luta sig tillbaka på och matchen rinner iväg och moralen går nedåt.

Kevin Seraphin har varit skadad sen november månad (han är möjligen tillbaka mot Real Madrid står det i rapporter) och självklart har det gjort mycket. Han är deras ledande anfallsspelare, returtagare och en stor kropp under korgen dock så är Tomic en solid backup och de borde spela bättre än vad de gjort.

Med 8 matcher kvar av Euroleague för Barcelona, ingen chans på slutspel så tror jag inte motivationen är så hög även om det är mot rivalen Madrid. Barcelona lägger energin på att slåss om europaplats inför nästa säsong i spanska ligan resterande delen av säsongen.

Nycklar till vinst för Madrid är att spela inside, att utnyttja paint mot ett lag som inte har tillräckligt stora kroppar för att stoppa Tavares, Reyes och Doncic. Försvarspelet måste sitta, ta bort Huertel så mycket som möjligt.

Barcas chans att lyckas på bästa sätt är att ta bort skyttet och försöka limitera Madrids offensiva returer och points in the paint.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.