Speltips: CONCACHAMPIONS IS BACK!

Tjäääna!

Blev fin utdelning på det senaste 2-packet som bloggen bjöd på. Progreso avfärdade ett roterande Rampla med hela 4-1, easy peasy, och vi fick 3 mål i matchen mellan Palestino - Colo Colo. Det sista i matchens absoluta slutskede efter att Colo Colos målvakt Orion stått för en makalös tavla. Väl passande då jag lyfte fram honom som en osäker sista utpost hos Colo Colo, bulls eye :) Bettingen i Latinamerika är i full rullning nu och det känns riktigt skönt att vara igång igen, på riktigt så att säga. Har redan släppt ett prespel tills inatt i Copa Sudamericana, det lär eventuellt också bli livespel på matchen mellan Santa Fe och Santiago Wanderers. Men först ska jag bjuda på ett prespel i Concachampions, Nordamerikas Champions League.

Herediano - Tigres - CONCACAF Champions League

Avspark: Onsdag 21 februari 02:00

Snabba puckar skall det vara här då matchen kickar igång om drygt 1h.

Herediano är en Costa Ricanskt toppklubb. De är ständigt med och utmanar om den inhemska titeln och är således att återkommande inslag i Concacaf Champions League. Men Costa Ricanska lag räcker väldigt sällan till när det väl börjar dra ihop sig i denna turnering. Kanske inte så konstigt då dem mest framträdande spelarna i den ligan ofta tar steget till MLS/Liga MX.

I år har Concachampions ändrat format. Man har slopat gruppspelet helt och bantat ner antalet deltagande lag från 24 till 16. Helt rätt egentligen då gruppspelet ofta varit en transportsträcka för dem bättre lagen. Mexikanska och amerikanska lag har i princip kunnat lattja sig igenom gruppspelet med sina reservspelare och det är mer sällan än annat som ett lag från någon annan nation avancerar från gruppspelet. I årets Concachampions deltar 4 lag från Liga MX, 5 lag från MLS (4 + 1 kanadensiskt) samt mästare från dem mindre fotbollsnationerna. På det lägger vi även till de som vann Caribbean Club Championship samt laget som tog hem Concacaf League (vad Europa League är för Champions League).

Om vi blickar mer specifikt på Concacaf League, turneringen där mästaren belönas med en plats i CONCACAF CL, så ser vi att Costa Ricas liga har fortsatt svårt att utmärka sig. Dem två föregående säsongernas tvåor får varsin plats i denna turnering och även om Santos de Guapiles gick hela vägen till final så är det kanske än mer talande att det andra Costa Ricanska laget, Alajuelense, rök redan i den första omgången. Om inte annat så är även Santos finalförlust ett underkänt resultat, i varje fall om man vill kunna mäta sig med lagen från MLS och Liga MX.

Herediano har inte haft så många spelare som stuckit ut ordentligt dem senaste åren, det har inte varit många sådanna spelare på hela ligan egentligen. Det innebär också att Herediano har kunnat ha ungefär samma stomme i laget ett par säsonger nu. Givetvis bra, men också en fingervisning om att talangpoolen i ligan inte förbättrats speciellt mycket. Nåväl.... Herediano deltog även i den senaste Concachampions med många av spelarna som är kvar i deras startelva än idag. Den gången blev det tidig respass redan i gruppspelet efter bl.a. två förluster mot just Tigres. 1-3 samt 3-0 skrevs förlustsiffrorna till och detta då mot Tigres bänkvärmare.

I och med det nya formatet på Concachampions med betydligt färre matcher så ökar matchernas betydelse redan från den första omgången, vilket alltså är åttondelsfinalen. Det innebär att storklubbarna behöver går in redan från start med en stark elva. Och Tigres startelva samt bredd är som bekant RIKTIGT jävla bra. Gignac, Guzman, Vargas, Valencia... ja listan på landslagsspelare kan faktiskt göras än längre, men jag väljer att låta det stanna där. Det skiljer helt enkelt minst en klass mellan dessa lag oavsett vilken elva Tigres väljer att skicka ut.

Även om vi inte ska lägga allt för mycket vikt på två resultat mellan dessa lag som spelades för 1.5 år sedan så ger det oss ändå en fingervisning på hur pass mycket det skiljer mellan dessa ligor. Herediano hade då ingen chans mot ett mycket svagare Tigres än vad vi kommer att få se idag vilket gör att jag känner mig ganska bekväm med att kliva in på Tigres +0. Tigres gör allra bäst ifrån sig i ett slutspel och jag känner mig tämligen säker på att de löser åtminstone ett X med sig hem till returen. Tigres +0 plockas därför till 1.83 hos SBOBet med en flat insats (3U)

Vamos!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt