Hej igen. Förra gången jag skrev ett inlägg här i bloggen var i söndags (11/2). Inlägget handlade om matchen mellan Roma och Benevento och spelet var Roma win to nil. Spelet fick sämsta möjliga start och gick förlorat tidigt på grund av att Benevento tog ledningen redan i den sjunde matchminuten. 

Spel: PSG +0,25 @ 1,97

Bookie: Pinnacle

Värdering: 3/5U

Real Madrids startelva (4-3-1-2): Navas NachoVaraneRamosMarceloModricCasemiroKroosIscoBenzemaRonaldo

PSG:s startelva (4-3-3): AreolaDani AlvesMarquinhosKimpembeYuriVerrattiLo CelsoRabiotMbappeCavaniNeymar

I höstas var de flesta experter överens om att La Liga-säsongen 2017/18 skulle bli Real Madrids säsong. De andra topplagen, d.v.s. Barcelona och Atletico Madrid, skulle inte ha en chans. Just nu ser det emellertid ut som att experterna kommer att få fel. Barcelona toppar La Liga-tabellen. Atletico placerar sig på andra plats och Valencia ligger trea. Först på fjärde plats återfinns Real Madrid, 17 poäng efter Barcelona. Förklaringarna till denna situation hittar vi såväl Reals prestationer som övriga topplags prestationer. Real har haft en tung säsong överhuvudtaget. Den sedvanliga målproduktionen från RonaldoBenzema och Bale har uteblivit. Totalt har trion endast stått för 19 mål efter 22 omgångar, vilket kan jämföras med 43 mål efter 38 omgångar förra säsongen. Reals försvarsspel har varit varken bra eller dåligt. Lagets situation har inte direkt förbättrats av att Barcelona inte har förlorat en ligamatch den här säsongen. Atletico Madrids nästan lika imponerande facit och Valencias rivstart i höstas har inte heller gjort det lätt för Real. Nu när kampen om ligatiteln i princip är förlorad riktas Reals fokus naturligtvis på CL-spelet. Fokuseringen på CL ger Real en mening med det fortsatta spelet under säsongen, men jag tror inte att den kommer att resultera i någon förändring jämfört med det spel som laget har visat upp i ligaspelet. 

PSG:s satsning inför denna säsong har hittills varit mycket framgångsrik. Fjolårssäsongens fiaskoartade andraplats lär inte upprepas säsongen 2017/18 och det kan PSG tacka sin stora plånbok för. Just nu ligger man först i Ligue 1-tabellen, tolv poäng före regerande mästarna från Monaco. Truppen ser bättre ut än aldrig förr. Anfallstrion med NeymarMbappe och Cavani håller absolut världsklass vilket också har avspeglat sig i statistiken. Trion har tillsammans gjort 48 ligamål efter 25 spelade omgångar, vilket är ett minst sagt imponerande facit. Även mittfältet håller högsta klass. Det är få mittfält som tål att jämföras med PSG:s, som bl.a. består av VerrattiDi MariaDraxlerPastore och Motta. Liksom alltid är det svårt att veta PSG:s form. Den sedvanliga anledningen är att de motståndare man ställs inför i ligan mestadels är så dåliga att PSG besegrar dem med flera mål oavsett dagsform. Efter att ha sett några PSG-matcher kan jag emellertid konstatera att PSG ser väldigt bra ut just nu. Man spelar fin fotboll, helt enkelt. 

Det som talar för att PSG plockar hem åtminstone en poäng i kväll är följande: 

1. Reals spel mot tufft motstånd. Real har uppenbarligen haft det svårt mot de bästa lagen i La Liga. Det är svårt att säga något annat efter att ha kollat på lagets resultatrad. Två kryss mot Atletico och hemmaförluster mot Barcelona och Villarreal tyder på att Real inte riktigt klarar av att möta europeiskt toppmotstånd just nu. 

2. Reals offensiva problem. Real Madrid har som sagt varit bättre offensivt sett. Ronaldo, Benzema och Bale har underpresterat vilket, föga förvånande, har sänkt hela lagets anfallsspel. 

3. PSG:s offensiva högform. PSG:s anfallstrio har, till skillnad från Reals dito, presterat på topp den här säsongen. Firma NeymarCavani och Mbappe fungerar utmärkt och gör ständigt livet surt för motståndarnas defensiva pjäser. 

Emot PSG talar det faktum att laget sällan möter kvalificerat motstånd i ligaspelet och därför riskerar att vara dåligt förberedda på att möta lag av Real Madrids kaliber. En sådan risk finns visserligen, men jag skulle säga att den är väldigt liten. PSG:s uttalade mål är att vinna CL och man är knappast någon duvunge i CL-sammanhang. Jag är därför övertygad om att PSG är väl förberedda inför kvällens match. En annan faktor som talar emot PSG är Reals hemmaplansfördel. Denna faktor väger tyngre än den nyss nämnda negativa faktor. Att Real spelar på hemmaplan ikväll tror jag dock inte kommer att spela särskilt stor roll. Real har nämligen spelat stundtals riktigt dålig fotboll på hemmaplan den här säsongen med lika dåliga resultat som följd. 

Real är favoriter ikväll, men jag anser att spelbolagen övervärderar deras vinstchanser. PSG har goda möjligheter att ta med sig en poäng hem till Paris och jag tror till och med att de kan vinna matchen om de har en bra dag. PSG +0,25 till 1,97 gånger pengarna känns därför som ett vettigt spel. 

Obs! Missa inte #1x2live ikväll. Här ser ni mer info om kvällens sändning. 

Alla rekar
Paris St Germain +0.25
2018-02-14 20:45
Real Madrid C.F. - Paris St Germain
3.00 u
-3.00 u
Ett inlägg av
Dagens Spel Dagens Spel