Det vankas stormöte när Champions League-slutspelet fortsätter under onsdagen. Även denna kväll kör vi på 1x2 ett samarbete med FanTV där vi snackar upp matcherna och följer dem i realtid under hashtagen #1x2live och livesänder på Youtube. 

Nog om det och till matchen på Bernabeu emellan Real Madrid och PSG där vi kan konstatera att PSG leder sin liga överlägset, man städade av Toulouse under helgen där man dessutom kunde vila Cavani och Veratti bland annat. Nu är det dags för Unai Emerys mannar att växla upp och visa hela världen (samt deras Qatarägare) att man är redo att möta världens bästa lag under de senaste säsongerna.

Man kommer dock till Madrid med en del problem, vi vet ju om schismen mellan Neymar och Cavani, den finns där även om man försöker så gott som möjligt att spackla över sprickorna där. Mer dagsaktuella problem hittar vi i den defensiva mittfältsrollen där Motta saknas. I hans frånvaro har man alltså Lo Celso, en 21-årig supertalang, som fått testa på den rollen under säsongen och har, i ligan då, gjort det mycket bra. 

Men han är knappast den här uppsamlande dammsugarn, han är istället otroligt kreativ och en spelfördelare. Det är supersvårt att värdera hur han skulle axla pressen i ett sånt här möte och vi ska väl inte gå in på det allt för mycket, då den nyinvärvade och mer rutinerade Lass Diarra kan bli den Emery vänder sig till för att ta den rollen. Problemet är att han har huserat i Saudiarabien och innan han kom till PSG, så hade han inte spelat sedan tidigt i november. Nu har han 161 minuter i benen utdelat över fyra matcher och det är ett stort frågetecken hur matchfit han är, samt om han kan hänga med i svängarna när Marängerna sätter fart. Gult kort på honom vore kanske något, om han startar dvs. 

Nästa dagsaktuella nyhet är ju den att kaptenen Thiago Silva kommer att petas utav Emery(!), som istället kommer att satsa på 22-årige Kimpembe. Han är extremt talangfull och en väldigt bra mittback, men det väcker ju frågor minst sagt. Å andra sidan var han exceptionell när PSG under förra året slog Barca med 4-0, medans just Silva var riktigt iskall i bortamötet som slutade 6-1 till Barcelona. Emery lider uppenbart fortfarande utav det uttåget och pressen är enorm på hans axlar ikväll, håller han för trycket eller coachar han bort sig?

Real Madrids säsong är känd för de flesta och ligan är körd sedan länge, frågorna har väckts hurvida Zidane är kvar på jobbet vid ett uttåg mot PSG och den viktiga matchen är ikväll, där en förlust lär dra igång chockvågorna över hela Real Madrid. 

Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg, Real såg ut som ett uppväxlat lag i precis rätt tillfälle när man körde över svaga Real Sociedad under helgen. Ronaldo fick göra hattrick och Benzema fortsatte att se nästan likgiltig ut när han ännu en gång brände målchanser. Räkna inte ut Benzema dock, killen underpresterar deluxe men han tar sig till chanserna och förutom just mål så bidrar han med sin arbetsinsats där ute på plan och är en nyckel för att lösa upp Ronaldo. Där ser jag inga problem utan det största frågetecknet hamnar istället på högerbacken, där livsviktiga Carvajal är avstängd. I hans ställe bör Nacho ta plats och det är ingen rolig uppgift han får, då det är ju på just den sidan Neymar huserar. 

Annars är det inte så mycket att tillägga, jag förväntar mig ett Real Madrid på 100% och där de troligtvis gör säsongens hitintills bästa match, hurvida det räcker mot PSG behöver jag inte ta ställning till, då oddsen på Real sjunkit såpass mycket att spel på Real Madrid känns passé med tanke på vad de under veckan stått i. 

Men med den defensiva mittfältarrollen i PSG och det faktum att Real Madrid får sätta in en vikarie mot Neymar, med tanke på det extremt snabba kontringsspel PSG kan använda sig utav, även om jag tror det blir Real Madrid som lägger sig på rulle, så är det ofrånkomligt att detta blir en match fylld utav fart och spelvändningar. Överspelslinan på 3.25 är definitivt för hög trots allt då det lätt blir så att lagen anpassar sig utifrån vad som hänt i första halvlek, men jag gillar halvtidslinan som utgång i och med att jag förväntar mig att matchen startar i ett hissnande tempo och satsar sedan på att ta något livespel under matchens gång.

Ö1.25 mål spelas i halvtid till 1.86 hos SBObet, lycka till!

Alla rekar
Ö1.25 (HT)
2018-02-14 20:45
Real Madrid C.F. - Paris St Germain
4.50 u
3.87 u
Ett inlägg av
Redlineer Redlineer