I Champions Leagues andra match har vi ett Liverpool som rest till Portugal för möte med det otroligt hemmastarka Porto. Denna match kommer vi givetvis också att följa via #1x2live hashtagen och i livesändningen på Youtube med FanTV-grabbarna. 

Det är ett Porto som absolut inte ska underskattas och man leder ligan före storsatsande Sporting och Benfica när 21 omgångar är spelade. Porto själva värvade inte in så mycket attacking-power utan man satsade på Marega och Aboubakar som båda hade varit utlånade säsongen innan. I ligan spelar man ofta en offensiv 4-4-2 medans man i Champions League gått för en mer kontringsinriktad fotboll med en 4-3-3 uppställning med Danilo som ett slags ankare, städgumma alltså. 

Men inför matchen här så saknas den så viktige spelaren, Danilo alltså, vilket är en spelartyp som verkligen kommer att lämna ett hål efter sig ikväll. I hans frånvaro är det nu aktuellt för en 4-4-2 upställning, Portos trupp är tunn och man förväntade att starta med Sergio Oliviera och Herrera i centralt mittfält. Man saknar även mittbacken Felipe, vilket är ett stort avbräck men hans kollega som också varit osäker, Marcano, ser iallafall ut att komma till spel. Diego Reyes kommer att ersätta Felipe, ett fullgott alternativ. 

Men även i anfallet har man skadeproblem då Aboubakar är högst osäker till spel och de senaste rapporterna håller honom som ej tillgänglig, så deras store targetspelare saknas. En viktig aspekt med just Aboubakar och Danilo är deras fysik, Porto gjorde 8/15 mål i gruppspelet via fasta situationer och nu saknar man troligtvis två nickstarka spelare. Inget som är optimalt, medans det istället för sköna nyheter för Liverpoolfans. 

Porto kommer att kunna ge Liverpool en match ikväll, men det är med försämrade möjligheter man kliver in i den här matchen. Håll utkik på Alex Telles leverans från fasta situationer och även de spännande spelarna Brahimi och Marega på varsin kant i offensiven.

Liverpool saknar under kvällen Emre Can varvid Milner förväntas ersätta, i ligan har man ju kommit igång igen efter debaklet mot Swansea samt cupförlusten hemma mot West Brom. Man besitter en extremt farlig trio på topp, som vi inte behöver prata så mycket om utan fokuset för Liverpool blir ju att ersätta Emre Cans tvåvägsspel och löpningar med något liknande. Högerbacksplatsen med den unga Alexander-Arnold är givetvis en nyckelfaktor för att Liverpool inte ska hamna i någon slags panik eller meltdown medans Van Djik blir extremt viktig mot ett sådant vasst lag på fasta situationer. 

Det är ju dock trots allt fördelaktigt att gå in mot ett självförtroendefyllt hemmalag här, som vet att de måste få med sig ett resultat för att dubbelmötet ska leva. De kommer att med jämna mellanrum sticka upp och då har Liverpool all världens möjlighet att utnyttja de ytor som lämnas, vilket man är bäst i världen på. Någonstans ligger Portos prioritet i ligan, som de inte vunnit på ett par år, där detta dubbelmöte snarare är en bonus än något annat och det blev även tydligt på tränare Conceicao's presskonferans då det sipprade ut, utöver det vanliga floskert om att man kommer ge allt osv. 

Jag anser med de defensiva avbräcken i Porto att Liverpool bör ha en bit över 50% chans att göra två mål ikväll och det är deras laglina jag kommer att gå för, jag vågar inte backa asienlinan med respekt för hemmalagets statistik på fasta situationer samt att Liverpool har extremt svårt att kontrollera sina matcher över 90 minuter. Men full fart lär det bli och formtoppade Mane/Firmino/Salah löser detta åt oss oftare än oddsen indikerar. 

Liverpool Ö1.5 mål spelas till 2.07 hos Pinnacle

Alla rekar
Liverpool Ö1.5
2018-02-14 20:45
FC Porto - Liverpool FC
6.00 u
6.42 u
Ett inlägg av
Redlineer Redlineer