Speltips: Roma-Sampdoria

Hej igen. Det var inte igår... Mitt senaste blogginlägg, som jag skrev för snart en vecka sedan, handlade om matchen mellan Swansea och Liverpool. Spelet var Liverpool -1,5. Man kan lugnt säga att matchen inte slutade som jag på förhand både trodde och hoppades på. Swansea gjorde 1-0 i slutet av den första halvleken och det var detta resultat som vi tog med oss in i halvtidsvilan. Liverpool dominerade andra halvlek lika mycket som första bollinnehavsmässigt, men effektiviteten uteblev och Swansea stod emot bra matchen igenom. Hemmalaget höll tätt hela matchen och matchen slutade 1-0. Om det berodde på Liverpools anfallsspel eller Swanseas försvarsspel eller en kombination av dessa ting låter jag vara osagt. Klart är i alla fall att mitt förra bloggspel inte ens var nära att ge utdelning.

Spel: Roma-Sampdoria, BLGM @ 1,7

Bookie: bet365

Värdering: 3/5U

Romas startelva (4-3-3): Becker - Florenzi, Manolas, Juan Jesus, Kolarov - Pellegrini, Strootman, Nainggolan - Ünder, Dzeko, El Shaarawy.

Sampdorias startelva (4-3-1-2): Viviano - Bereszynski, Silvestre, Ferrari, Murru - Barreto, Torreira, Linetty - Zapata, Ramirez, Caprari.

Roma har haft svårt att plocka med sig poäng den senaste tiden. Man har spelat fem raka matcher utan att vinna en match. Det var över en månad sedan laget tog en trepoängare. Roma har å andra sidan inte förlorat särskilt ofta heller. Det har snarare varit på det sättet att de oavgjorda matcherna har duggat tätt. Resultatet 1-1 har varit lite av en följetong för Romas del nyligen. Detta eftersom tre av lagets fem senaste matcher har slutat just 1-1 (1-1 hemma mot Sassuolo, 1-1 borta mot Inter och 1-1 borta mot Sampdoria). Av detta följer att laget förlorade de två resterande matcherna (1-0 borta mot Juventus och 1-2 hemma mot Atalanta). Vad beror då denna mindre lyckade resultatrad på? Motståndet, Romas dåliga spel eller något annat? Jag skulle vilja påstå att det svåra spelschemat och Romas svaga anfallsspel är de främsta orsakerna till den knapphändiga poängskörden. Juventus, Atalanta, Inter och Sampdoria är inga enkla motståndare som Roma (eller något annat lag för den delen) förväntas vinna mot hur enkelt som helst. Det krävs gedigna insatser (och vad gäller Juventus och Inter kanske t.o.m. extraordinära insatser) för att slå dessa lag. Romas anfallsspel har samtidigt varit otillräckligt. Dzeko har inte levt upp till förväntningarna och hans offensiva kollegor har inte klivit fram för att fylla igen tomrummet. På hemmaplan har det emellertid sett betydligt bättre ut. I alla fall om man tittar bortom förlusten mot Atalanta och krysset mot Sassuolo. Då har i och för sig motståndet inte varit särskilt svårt (förutom Lazio).

Sampdoria var inne i en tung period från slutet av november till mitten av december. Laget har dock lyckats med att ta sig ur den tillfälliga svackan och spelar numera fin fotboll vilket också har genererat godkända resultat. Sju poäng de fem senaste matcherna är ett helt okej facit med tanke på hur det har sett ut innan. Det är också bra om man beaktar spelschemat. Napoli, Fiorentina och Roma är inga lätta motståndare och Sampdoria ska vara glada om de kan få med sig ett par poäng från de matcherna. På bortaplan har det å andra sidan inte sett ljust ut. Sampdoria trivs tydligen inte på bortaplan, i alla fall inte av resultaten att döma. Tre förluster, ett kryss och en ynka seger är vad man har fått med sig från de fem senaste hemmamatcherna. Detta trots att bortaschemat har varit relativt enkelt i och med att bl.a. Genoa, Bologna, Cagliari och Benevento har stått för moståndet. Förklaringen till Sampdorias mediokra nutidshistoria går att finna i försvarsspelet. Sampdoria släpper helt enkelt in för många onödigt enkla mål. Det är inte okej att släppa in tre mål mot t.ex. Benevento.

Jag tycker att det mesta, bl.a. följande, talar för att båda lagen gör mål ikväll:

1. Den senaste matchen lagen emellan. Lagen möttes så sent som i onsdags. Den matchen slutade 1-1. Det var en relativt jämn och chansrik tillställning som mycket väl hade kunnat bjuda på fler mål.

2. Statistiken. I fyra av Romas fem senaste matcher har båda lagen gjort mål. Detsamma gäller Sampdorias fem senaste matcher och Romas fem senaste hemmamatcher. I tre av Sampdorias fem senaste bortamatcher har båda lagen gjort mål. Roma deltar ofta i BLGM-matcher (matcher där båda lagen gör mål) mot lag av Sampdorias kaliber och Sampdoria deltar ofta i BLGM-matcher mot lag av Romas kaliber.

3. Sampdorias styrkor och svagheter. Sampdorias främsta styrka är lagets anfallsspel. Det är anfallsspelet som har tagit Sampdoria till sjätte plats i ligatabellen. Sampdorias största svaghet är deras försvarsspel. Det svaga försvarsspelet är vad som har hindrat Sampdoria från att på allvar konkurrera med topplagen i serien.

4. Romas försvarsspel. Roma har ett fint försvarsspel sett över hela säsongen, men det har skett en avsevärd försämring på sistone. Laget har släppt in onödiga mål mot bl.a. Sassuolo, Atalanta och SPAL och det känns som att backarna och de defensiva mittfältarna har blivit sämre och sämre.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.