Speltips: FaZe Clan - Mousesports

Efter många om och men är gruppspelet i ELEAGUE Major äntligen avklarat och slutspelet är redo att påbörjas. Det har gått ganska underligt denna Major. Där finns lag som är i slutspelet som kanske inte borde vara där likväl som lag som inte är i slutspelet, som borde vara där. Det finns givetvis alltid en anledning, men när fem topplag från årets förra Major inte befinner sig i slutspelet i denna Major så börjar man att undra vad som faktiskt pågår. En sak som är säker är att map-veton i detta årets Major var fullständigt åt helvete, rent ut sagt. Hade den skötts bättre av inblandade lag så tror jag ändå vi hade sett bättre lag i detta slutspel.

I dagens match hittar vi två riktigt härliga lag att titta på. Mötet mellan FaZe och Mousesports kommer förmodligen bli något alldeles extra men framförallt kommer det bli oerhört grymt att se dessa lagen köra slut på varandra än en gång. Senast dessa lagen möttes, inkluderat LAN, var på ECS Finalerna i Cancun, Mexiko i December där dessa två lyckades ta sig hela vägen till final och visa upp en fantastisk prestation. När slutsignalen ljöd så stod FaZe som segrare, ett FaZe som efter ett ganska omtumlande år ändå fick en fin avslutning. Frågan är dock om inte Mousesports var den egentliga segraren.

Det syns gång på gång med denna attraktiva lina som Mousesports innehar att där alltid finns mer att ge. Det är så otroligt mycket vilja, engagemang, entusiasm och skicklighet mixat ordentligt tillsammans i en härlig blanding i detta laget. De har stjärnor som ropz, som även för sin unga ålder(18 år gammal), befinner sig i sin absoluta toppform i karriären. Många år kvar på nacken, men redan nu är han rankad som en världsspelare och bättre blir han. Man har även den lite mer okända stjärnan kallad suNNy som det tog ett tag att slå igenom för. Spenderat otaliga år framför detta spelet och ännu mer tid på att bli bättre. Från ROCCAT till ENCE till PENTA och slutligen Mousesports talar sitt tydliga språk. Lägg därtill alla mixlag emellan. Väldigt attraktiv spelare, gör ofta bra ifrån sig och skapar mycket för sitt lag. Inte riktigt blommat ut till den spelare jag trodde han skulle vara i detta laget, men framtiden är ljus.

Som om att det inte vore nog med dom två så sitter man även på tre mer tunga namn. Man har legendaren ChrisJ, eller online-J som han också kallats, med sig i laget. Oerhört mycket rutin och erfarenhet i denna grabben. Har varit med i gamet länge och har allt som krävs, egentligen, både själv och framför sig, för att vara bättre som spelare och som ledare. Inte riktigt fullt bekväm i rollen men steppar upp med jämna mellanrum för att dra sitt lag framåt. På senare tid lämnat den gröna bössan för att deras andra toppstjärna vid namn oskar bär den. Denna gamlingen, som egentligen inte är så gammal men som ser ut att vara mycket äldre, är något alldeles spektakulärt. Spenderat bra med tid i bland annat Hellraisers innan han tog chansen och drog till Mousesports. Resan tog dock slut snabbt när han, enligt många, inte villa träna på deras villkor samt andra mer personliga problem, och därmed satte sig själv på bänken. Där satt han ett bra tag tills det var dags igen och när han väl kom tillbaka så såg det ut som att han var en ny spelare, en förbättrad version av sig själv. Det är sällan han inte har en bra match och hans statistik talar samma tydliga språk.

Sist men inte minst, så har man STYKO. Den senaste adderingen. Killen som skulle ramla in i laget och få detta lag på rätt väg. Må tycka att han fått just det. Han togs in från Hellraisers, som räddaren i nöden, kaptenen som skulle styra detta skeppet i rätt riktning. Sagt och gjort, man är ju i slutspelet i en Major för första gången med denna linan. STYKO själv är ingen dålig spelare, däremot lever han inte upp till samma individuella nivå som hans medspelare gör, men samtidigt har STYKO aldrig riktigt varit en sådan spelare. Denna killen har mer hjärna än mekaniska attribut vilket gör han till en farlig spelare även om han inte skjuter hårdast ute på banan. Man kan se han som en blanding mellan coldzera och FalleN. Med lite sämre sikte.

Det som nog är det absolut vackraste med Mousesports egentligen är ju faktiskt att detta laget gått från att ha varit ett online-lag till ett lag som kan prestera både online och offline. Detta var något som inte fanns förut. Det var nästan tabu att tänka så. Men de har lyckats rätt, gjort rätt affärer, fått rätt spelare och äntligen lyckats tvätta bort sin fula stämpel. Mycket tack vare att laget fått kvala sig till offline event men även att ha bevisat sig klara av dom. Det är viktigt för självförtroendet.

Det man fortfarande saknar, som är en väldigt stor nackdel, är den mentala biten. Tappet senast mot Quantum Bellator Fire där man lederTrain med 13-2 i halvtid för att sedan förlora med 14-16 säger allt. Ibland vill dom för mycket, ibland för lite och ibland vill dom inte alls. Oftast ser man alla tre i en och samma match. Speciellt i en sådan match. Tillslut slutar deras hjärna att fungera och de börjar tilta på varandra. De hittar ingen utväg ur sitt spel eller motståndarnas spel och springer enbart ut och förlorar runda på runda. Detta är något som måste suddas bort om de ska ha en endaste liten chans mot FaZe.

Men nu står dom här igen. Denna gången i den största turneringen i hela spelet. Mot världens absolut bästa lag just nu. De har mötts många gånger förut och Mousesports kan stå upp mot dom. De vet hur man kontrar FaZe. För FaZe är ett Mousesports, men med bättre spelare. De har likvärdigt spel, även om FaZe är bättre koordinerat. De har samma aggressiva stil, de har liknande individuell skicklighetsnivå, de har samma tänk och de har överlag rätt liknande kartor. Garanti på att Mousesports är supertaggade och har siktet inställt på revansch utan dess like. Detta är den hetaste matchen i starten av slutspelet och dom vet om det själva. De kommer visa sig på banan.

FaZe är ju faktiskt det laget som är bäst i världen. Man har exakt allt ett lag ska ha. Man har Guardian, som utan tvekan är en av världens bästa awpers. Man har rain, som är världens bästa supportspelare. Man har olofmeister, som är ren och skär legend. Man har Niko, som skjuter bättre än amerikanska Navy SEALS och man har Karrigan, som leder bättre än berömda världsledare. De har helt enkelt allt.

Största problemet i laget är, som många gånger nämnt men som ändå är så viktigt, den mentala biten. FaZe blir ibland alldeles kaxiga. Man tappar fokus, man springer runt och skjuter hejvilt och det är rena vilda västern ibland. Oftast, funkar det ju också, men ibland så går det inte och då förlorar man både rundor, kartor och ibland matcher. Det värsta i sammanhanget är att man inte tycks förändra detta beteendet heller.

Samtidigt som man har den dåliga sidan så har man också en av de bättre. Det är sällan man förlorar och ännu mer sällan man viker ner sig. De har sån revanschlusta i detta laget, de är fem riktigt mentalt starka atleter sett till att de aldrig någonsin vill förlora. De finns ett par gånger detta laget legat under med både 10-5/11-4/12-3 och vänt matcherna till deras fördel. Oftast har detta hänt på CT-sidan också vilket är väldigt anmärkningsvärt. Detta laget är egentligen ett lag som ska vara bättre som T än som CT sett till spelarna dom har, men återigen har de motbevisat en.

Förra årets Major kom detta laget in som inget annat och skulle visa världen vem som bestämde. Då levde man också på moln. Det slutade i fiasko och man åkte ut 3-0. Denna gången är man tillbaka, efter att ha gått 3-1 och 3-0 i kvalet respektive gruppspelet. FaZe är här för att vinna, inget annat. Första motståndet är Mousesports, ett motstånd de haft problem med förr. De ser inte ut att gilla Mousesports spelstil, kanske för att den är så pass lik deras egna. Men klart är att de är på hugget och ute efter att grilla detta unga topplag. De vet om att de kan.

Sett till kartor så kommer FaZe att banna Cobblestone, en karta som de inte spelar och som Mousesports älskar. Mousesports i sin tur kommer att banna Overpass, en karta som de inte spelar och en karta som FaZe älskar. Gällande picks så kommer FaZe, om de överhuvudtaget kollat hur Mousesports spelat på denna kartan i turneringen, picka Train. Det är en karta FaZe är bättre på och ska kunna köra över Mousesports på utan problem. Mousesports i sin tur, har två val. Gå för Mirage, som är deras bästa karta utan problem, sett till hur de spelar där. En karta FaZe i sin tur inte är speciellt på hugget på även om det är en perfekt karta för dom. Mousesports kan också gå för Nuke, en karta som FaZe inte har lika mycket framgång på och en karta Mousesports gillar väldigt mycket.

Redan här tycker jag det står 1-1. Båda lagen har vad som krävs för att ta sina egna picks. Senast dom möttes blev det 2-1 till FaZe i ECS Finalerna efter att alla tre kartor gick minst 30 rundor. Två av dom slutade på övertid. Den gången fick vi se Nuke, Inferno och Mirage.

Idag är det dags igen, kanske med lite annorlunda kartor. FaZe kan ta det säkra för det osäkra och gå för Inferno, men har de studerat Mousesports så finns där osäkerhet på Train vilket ger FaZe en större fördel. Jag kan se framför mig att något liknande sker idag igen. Det kommer vara kaos därute. Det kommer vara blod, svett och tårar. Det kommer vara krig. Båda lagen är ute efter att vinna denna matchen och båda lagen vet om att de kan vinna den.

Perfekt för ett överspel.

Speltips: Över 2.5 kartor

Liga: ELEAGUE Major

Bolag: Betsson

Units: 3/5

Odds: 2.12 (Finns på Coolbet till 2.25)

Tid: FREDAG 16:00






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt