Speltips: Rayados startar säsongen på allvar

Hej på er!

Varit ganska lugnt på bloggfronten då mina ligor inte varit igång under ett par veckor. U20-turneringen har inneburit många prespel, tyvärr har resultaten inte varit på önskvärd nivå, även om resultaten sett bättre ut under slutspelet.

Men, mexikanska ligan har äntligen tagit fart ordentligt och vi är ett par omgångar in i både ligan och cupen. Kul! Resultaten i dem inledande omgångarna har dock varit ganska oförväntade där bland annat bottenlaget Pumas seglat upp i serieledning, otippat! Fortfarande saknar jag dock den chilenska fotbollen, vilket alltid varit mitt starkaste område. 26 Januari är dock nedplitad i almanackan då det är då chilenska bollen kickar igång med den chilenska Super Cupen. Efterlängtat minst sagt! Men det är fortfarande nästan en vecka kvar tills det, så vi får underhålla oss med mexikansk fotboll och den absoluta slutspurten i Copa São Paulo tills dess. Idag har vi en hel del mexikanska matcher att se fram emot, mer om det bästa följer här nedanför:

Monterrey - Tijuana - Liga Mx

Avspark: Söndag 21 Januari 02:00

Ett ytterst kort uppehåll bjöds dem mexikanska slutspelslagen innan det var dags att rivstarta säsongen med dubbla matcher per vecka. Finallagen och VM för klubblagsdeltagaren Pachuca hade därför en rätt så kort försäsong, vilket avspeglats i spelet på plan. Nu är dock säsongen i full rullning och det är därför det blivit dags för ett blogginlägg.

Hemmalaget Monterrey gjorde senast en mycket fin Apertura. De vann seriespelet i överlägsen stil i vilket de dessutom gjorde flest mål framåt, samtidigt som de släppte in minst mål bakåt. Allt detta med ett bollinnehavssnitt på dryga 40%, vilket är anmärkningsvärt i min bok! Monterrey använder sig av ett snabbt, effektivt anfallsspel och ställer snabbt in siktet mot motståndarmålet så snart de återerövrat bollen. Det här spelet utövar de till perfektion med kontinentes mått mätt tack vare många kvalitéspelare med varierade spetskvalitéer. Det gör Rayados till ett väldigt komplett lag som kan såra motståndarna på många olika sätt, därför blir de ganska oförutsägbara och svåra att försvara sig mot. Dessa kvalitéspelare är inte heller vilka spelare som helst, utan spelare som kan på egen hand påverka en matchutgång när kollektivet kört fast. Till den skaran kan vi räkna in i princip samtliga offensiva spelare. Jag talar om uruguayanske landslagsmittfältaren Carlos Sanchez, blixtsnabbe yttern/anfallaren Dorlan Pabon, strikern Funes Mori och nyblivne colombianske landslagsanfallaren/yttern Aviles Hurtado, ligans i mitt tycke allra bästa spelare. Aviles Hurtado bytte ifjol nattens motståndare Tijuana mot betydligt större Monterrey och där har det inte varit något snack om acklimatiseringstid. Aviles slog sig rakt in i den betydligt starkare Monterrey-elvan, tog det allra största offensiva ansvaret direkt och slutade på en delad förstaplats i Liga MX skytteliga. Inför den här säsongen har Monterreys vassa offensiv vässats till ännu mer då man plockat in uruguayanen med det svårstavade namnet. Jag talar om Urretaviscaya, Pachucas farligaste spelare. Urretaviscaya är en kreativ spelare som kan spela både som offensiv mittfältare och som ytter. Han är lite som en light-version av Aviles Hurtado som behärskar dem flesta offensiva momenten. Hans speluppfattning, fart, dribblingar, passningar och långskott håller högsta klass och han blir ett väldigt nyttigt tillskott till en redan mäktig trupp.

Trots att Monterrey var det laget som imponerade allra mest i Aperturan så räckte de inte till hela vägen. De förlorade en jämn final mot mäktiga Tigres efter att Monterreys målvakt gjorde sin kanske sämsta match för säsongen, snöpligt minst sagt. Med tanke på den långa säsongen de hade så är det inte heller konstigt att de inte inte dragit i den högsta växeln än, det är t.om rätt vanligt att finallagen ofta har en trög säsongsstart i Mexico. Aviles Hurtado och Urretaviscaya har inte heller deltagit i någon ligamatch än. Duon har däremot äntligen spelklara och står redo att debutera i årets ligaspel, vilket kommer att lyfta Monterreys spel ytterligare en nivå.

Motståndarna Tijuana har blivit en säljande klubb i Liga MX. De gör ofta intressanta värvningar och hämtar in spelare som andra missat som tar ytterligare steg i sin utveckling för att sedan gå vidare till större klubbar, så som t.ex. Aviles Hurtado nyligen gjort. I och med försäljningen av Aviles Hurtado så sjönk kvalitén i Tijuanas anfallsspel avsevärt och det var framförallt den som inte lyckades komma upp i en tillräckligt hög nivå i Aperturan för att Tijuana skulle kunna nå playoff (topp 8). Därför är det också lite konstigt att de inte valt att förstärka på den fronten. Faktum är att Tijuanas startelva kommer att vara nästan identiskt med Aperturans, med undantag för den defensivt duktiga Pablo Aguilar som hämtats från Club America.

Tijuanas prestationer har hittills inte imponerat på mig. 1 vinst och 1 oavgjord har det blivit, vilket är fullt godkänt. Jag hade dock förväntat mig mer av dem, framförallt i hemmamatchen mot Necaxa som tappat flertalet nyckelspelare det senaste året och som bör avfärdas relativt enkelt av dem bättre lagen i ligan.

Även om Tijuana inte var det i Aperturan så är de ändå ett lag som vanligtvis plockar dem flesta av sina poäng på hemmaplan pga plastgräset, vilket de är ensamma om i Liga MX. Därför tror jag att de får det svårt ikväll mot ett förstärkt Monterrey som var Aperturans bästa hemmalag, eller ja, ligans bästa lag öht.

Monterrey bör vara rejält revanschsugna efter silvermedaljen och har alla förutsättningar för att kunna spela en än bättre fotboll i år. Tijuana har på senare år haft det mycket svårt mot mot just Monterrey och de har inte lyckats besegra dem i 6 raka ligamatcher. Hemmalagets odds har gått upp en aning under dem senaste dagarna och nuvarande 1.81 som vi erbjuds på -0.75 känns väldigt fint. Monterrey -0.75 blir alltså spelet och det tas till 1.81 hos SBOBet med flat insats (3u i spread).

Andale,andale, arriba, arriba!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt