Speltips: SJK kör över FC Haka

Vinst på förra bloggspelet när FC Inter som förväntat vann mot FC Haka med 5-2. Ny träningsmatch imorgon här i Finland och tycker mig ha hittat ett fint spel i den.

SJK – FC Haka spelstopp 17:00

SJK spelar sin första träningsmatch som samtidigt avslutar deras 3 veckor långa träningsprojekt som man inledde i början av december. Efter matchen tar man ledigt över jul och nyår för att fortsätta igen i början av januari förberedelserna inför säsongen 2018. FC Haka i sin tur har tränat nu i två veckor och hunnit med att spela en träningsmatch när man förra veckan förlorade med 5-2 borta mot FC Inter.

SJK slutade säsongen 2017 på en 6:e plats i Veikkausliiga, och var utan tvekan det lag som underpresterade klart mest av alla lagen förra säsongen, sett till materialet som man hade till sitt förfogande. Man hade en minst sagt turbulent säsong på tränarposten när man under 2017 hann med bedriften att byta tränare vid 3 olika tillfällen. I mitten av oktober gjorde man sen klart med Tommi Kautonen som ny tränare för den inkommande säsongen, Kautonen kommer närmaste från Finlands U-21 landslag som han ansvarade för. SJK har gjort en del intressanta nyförvärv inför den kommande säsongen, från vårt kära västra grannland Sverige har man tagit in Anders Bååth (tidigare Syrianska, Gefle och BP) och idag gjorde man klart med Kyle Konwea (tidiager Qviding, Häcken, Assyriska och BP). Från FC Honka värvade man unge supertalangen Maximo Tolonen. Dom två klart intressantaste nyförvärven såhär långt kommer dock från Ilves när man gjorde klart med både Reuben Ayarna och Emile Paul Tendeng. Överlag ser SJK:s lagbygge bra ut inför den kommande säsongen och man bör klara av att göra en klart bättre säsong än den förra säsongen.

Skrev om FC Haka och deras lagbygge i mitt förra inlägg när dom mötte FC Inter. Under den gångna veckan har det inte skett några större förändringar i deras lagbygge. Man har för tillfället kontrakt med 10 spelare inför den kommande säsongen. I matchen mot SJK kommer man att ha en hel del spelare på prov för att visa upp sig när åtminstone följande spelare förväntas få speltid Valtteri Hilloskorpi, Aleksi Ikonen, Joonas Meura, Samuel Chidi, Daniel O´Brien, Miikka Mujunen, Bangaly Kouyate och Joona Tapani. Man har dock lite problem med förkylningar inom laget vilket kommer att försvaga en aning det lag som man kan ställa upp med i morgondagens match.

SJK kommer att kunna ställa upp med en helt bra trupp till morgondagens match. Av nyförvärven kommer Tolonen och Bååth att vara med. Konwea, Tendeng och Ayarna ansluter sig till laget i januari och finns inte med i matchen. Man kommer också att få klara sig utan Joel Mero, Dani Hatakka och Billy Ions som alla har mindre skadeproblem. Saknas gör också ordinarie målvakten Mihkel Aksalu som är hemma i Estland och väntar på familjeökning. I mål kommer man istället att ha Teppo Marttinen (JJK förra säsongen) som är och visar upp sig och försöker spela till sig ett kontrakt. Dessutom saknar man Marc Vales som har åkt till Spanien.

Tycker att det skiljer rätt så mycket mellan dessa två lag och att vi har en match som SJK skall klara av att vinna relativt enkelt. Materialet som SJK har till sitt förfogande skiljer sig rätt så mycket från det material som Haka har för tillfället till sitt förfogande. Om man kan dra några slutsatser från Hakas 5-2 förlust mot Inter så skall dom inte ha större chans mot SJK om dom inte har gjort stora framsteg under den gångna träningsveckan. För tillfället finns det odds ute endast för SJK rak vinst. bet365 ger 1.50 på SJK vilket jag tycker är mera än godkänt och väljer att ta det med 4/5 u. Vill man vänta ut AH oddsen så kan man med god tur få -1.0 AH på SJK förutsatt att oddsen inte sjunker drastiskt. Noterbart är att spelstopp till matchen är 17:00 hos bet365 men matchen kommer att börja först 17:15.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt