Jag tar ett spel i huvudmatchen för kvällens gala. I den matchen ställs Ortega mot Swanson. En på förhand intressant match men där den ena bör ha ett övertag.

Brian Ortega är obesegrad och är bara 26 år.  Han har en bra BJJ och sex av hans vinster har kommit via submission. Det är få i divisionen som kan mäta sig med Brians BJJ. Jag tycker inte att hans stående är särskilt imponerande, det är inget som sticker ut. Men likväl har han några avslut via TKO. Men jag tycker inte att hans teknik är den bästa. Han är dock en bra avslutare.  De senaste fyra matcherna har han avslutat sina motståndare. Avsluten brukar dessutom komma i slutet av matcherna och det visar på att han är stark mentalt. Vissa matcher har han varit på väg att förlora via poäng men han har tillslut lyckats att avluta sina motståndare.  

Cub Swanson är en kille som varit med länge. Han är bra på allt men har aldrig nått toppen.  Han är snabb och hans teknik stående är bra. Men han har också en bra brottning. Cub borde vara svårstoppad men ändå har han inte lyckats att besegra de bästa i viktklassen. I UFC har hans förluster kommit mot Riccardo Lamas, Max Holloway och Frankie Edgar. Det är en tuff viktklass och dessa herrar är nog bättre än Swanson, åtminstone Edgar och Holloway.  Så Swanson har bara haft otur. Hade Aldo, Edgar och Holloway inte varit med i divisionen hade Swanson varit mästare.  Han är så pass bra så han förtjänar att vara mästare. Ortega är inte på den nivån än. Han har inte haft motståndare på samma nivå och han kan vara lite loj i början av matcherna. Swanson har alltid en hög output och ixar in sin brottning bra om han vill. Stående är Swanson betydligt bättre. Han har också övertag i brottningen.  <Sist och slutligen ska Swanson bara vinna detta. Han är snabbare. Stpende har han bättre teknik. Ortega har övertaget på mattan men Ortegas brottning är inte tillräckligt bra för att få matchen dit.

Mitt spel blir således Swanson att vinna jag tar här 1.94 hos Pinnacle med 2u men hos 5dimes finns han till 2.0 då är det värt 3units.

Alla rekar
Swanson
2017-12-10 03:00
Swanson-Ortega
2.00 u
-2.00 u
Ett inlägg av
Thechefmma Thechefmma