Speltips: Cagliari-Sampdoria

I onsdags spelade jag på att matchen mellan Shakthar Donetsk och Manchester City skulle innehålla Ö2,5 mål. Hemmalaget inledde målskyttet i den 26:e minuten genom ett snyggt mål av Bernard. Andra målet gjorde man kort därefter när Ismaily utnyttjade ett misstag av Citykeepern Ederson. Vi fick vänta till slutskedet av matchen innan City fick en notering i målprotokollet. Nyss inhoppade Aguero förvaltade straffsparken på bästa sätt och sköt in 2-1-målet i den 92:a minuten. 2-1 till Shakthar betyder en vinst för mitt senaste bloggspel.

Spel: Sampdoria 0,0 @ 2,11

Bookie: Pinnacle

Värdering: 4/5U

Cagliaris startelva (3-5-2): Rafael - Romagna, Andreolli, Ceppitelli - Farago, Ionita, Cigarini, Dessena, Padoin - Joao Pedro, Pavoletti.

Sampdorias startelva (4-3-3): Viviano - Bereszynski, Ferrari, Silvestre, Murru - Barreto, Torreira, Praet - Quagliarella, Ramirez, Zapata.

Cagliaris resultat har gått lite upp och ner den senaste tiden. Man kommer närmast från en 1-1-match borta mot Bologna. Innan dess förlorade man hemma mot Inter. Dessförinnan vann man mot Udinese (0-1) och Verona (2-1). Veckan innan hemmamatchen mot Verona förlorade Cagliari borta mot Torino (2-1). Vinsterna mot Udinese och Verona är inte mycket att skryta med eftersom de är två av ligans sämsta lag. Det är däremot inte lätt att möta Inter hemma och Torino på bortaplan. Bortakrysset mot Bologna är varken bra eller dåligt. Slutsatsen blir då, utifrån resultaten, att Cagliari har skött sig helt okej (inte bra och inte dåligt). Jag ska vara ärlig med att jag inte har sett speciellt många Cagliarimatcher, men i de matcher jag har sett har Cagliari inte gett något större intryck på mig. Cagliari har enligt min mening ett ganska identitetslöst spel som inte är speciellt roligt att kolla på.

Sampdorias vinster mot Chievo (4-1), Genoa (0-2) och Juventus (3-2) följdes upp av en bortaförlust mot Bologna och en hemmaförlust mot Lazio. På bortaplan har det gått lite sämre. Sampdoria har vunnit tre av de fem senaste bortamatcherna och har endast fått med sig åtta bortapoäng den här säsongen. Jag tycker dock inte att man ska lägga allt för stor vikt vid att Sampdoria har förlorat två raka matcher. Det är inte lätt att möta Lazio och Bolognamatchen får ses som en reaktion på segermatchen mot Juventus. I övrigt ser det som sagt bra ut på resultatfronten för Sampdorias del. Spelet har sett väldigt fint ut. Sampdoria har utvecklat ett av seriens bästa anfallsspel trots att man egentligen inte har särskilt stora namn i den offensiva lagdelen. Det defensiva spelet har inte varit fullt lika bra som det offensiva spelet, men Sampdoria har ett stabilt försvar som oftast gör ett bra jobb.

Jag tycker att det mesta, bl.a. följande, talar för en Sampdoriaseger ikväll:

1. Cagliaris hemmaspel. Cagliari är ett av Serie A:s sämsta hemmalag. Man har gång på gång visat att Cagliaris "hemmaplansfördel" är ett luftslott.

2. Sampdorias form. Sampdoria är, de två föregående förlusterna till trots, i bra form. Spelet ser bra ut även om resultaten inte riktigt har gått Sampdorias väg på sistone.

3. Sampdorias anfallsspel. Sampdoria har ett väldigt fint anfallsspel, vars främsta styrka är dess bredd. Nästan alla offensiva spelare är och har varit målfarliga. Firma Quagliarella och Zapata har fungerat bra hittills under säsongen och det finns ingen anledning att tvivla på att samarbetet kommer att vara bra även framöver.

4. Cagliaris försvarsspel. Cagliari har ett väldigt darrigt försvarsspel, vilket själva spelet och resultaten har gett uttryck för.

Emot Sampdoria talar det faktum att Sampdoria har presterat förhållandevis dåliga bortaresultat den här säsongen. Om man tittar lite närmare på matcherna ser det dock inte så dåligt ut som det kanske kan se ut vid en första anblick. Förlusten mot Bologna berodde troligen på känslan efter vinsten mot Juve. Bortatorsken mot Inter med 3-2 är inget man kan klandra Sampdoria för och en viktig anledning till varför man förlorade mot Udinese var det röda kortet för Barreto i den första halvleken. Sampdorias bortaspel är därför ett ganska svagt motargument i sammanhanget.

Jag tycker att Sampdoria borde vara favoriter ikväll. Sampdoria 0,0 till 2,11 spelar jag därför alla dagar i veckan.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.