Hallå hallå!

Senaste bloggspelet på Monterrey -1 satt klockers. Analysen vart rätt kort i jämförelse med mina vanliga rekar men träffade ganska så mitt i prick. Det har varit ganska lugnt sedan dess med endast ett spel, som dock gick vägen till fina 2.55. Inatt har det blivit dags för det första finalmötet mellan Tigres och Monterrey, givetvis har jag ett spel och blogginlägg redo till det. 

Monterrey - Tigres - Liga MX final

Avspark: 03:00

Äntligen har det blivit dags för final i Mexico, och vilken final vi bjuds på! Ligans två bästa lag har på ett övertygande, men rätt så olika, sätt tågat sig fram till den stora finalen. Vi börjar med hemmalaget.

Tigres måste vara det mexikanska laget som har plockat in flest tunga namn från den europeiska fotbollen. Gignac från Marseille, Enner Valencia från West Ham, Edu Vargas från Hoffenheim, Timothee Kolodziejczak från M'gladbach, Andy Delort från Caen (platsade inte!), Aquino från Villarreal och Ikechukwu Uche från Villarreal (spelade knappt pga skada), har samtliga hämtats in inom loppet av bara 3 år. Det är rätt sjuka namn egentligen och som ni säkert förstått så är det en av klubbarna som spenderat mest pengar på senare år. Men klubben har det gott ställt och har tack vare det starka kapitalet lyckats behålla samtliga spelare som är värda att behålla. Ett tungt tapp har man dock fått handskas med denna säsong då mittfältaren Guido Pizarro tog steget vidare till Sevilla, hittills har man klarat sig helt ok men det skall poängteras att de släppt in fler mål än tidigare säsonger, trots att övriga lag, utöver top 3, är i mitt tycke svagare än vanligt.

Tränaren Ricardo Ferretti har fått hålla sitt projekt i 7 långa år och har givetvis fått rätt bra utdelning tack vare allt jag redan gått igenom. Han förespråkar ett högt bollinnehav och ett organiserat spel. Med ett snitt kring 60% i bollinnehav var Tigres bäst i ligan och placerade sig slutligen på en välförtjänt andraplats efter just Monterrey.

Rayados värvningsstrategi är ganska lik Tigres, men de har inte haft lika lätt att cementera sin plats i toppen säsong efter säsong. Men likväl är man ständigt en utmanare och hör ofta till ett av dem bättre lagen. Det är ett löjligt namnstarkt lag även om dessa kanske inte avger ett lika stort eko i Europa som Tigres stjärnlirare. Trots det har spelet varit lite för oorganiserat under tidigare säsonger för att de skall kunnat hotat på allvar. I år är det dock andra bullar och tränaren, "El Turco" Mohammed, har verkligen fått samtliga lagdelar att fungera. Monterrey vann ligan i överlägsen stil. De spelade bäst fotboll, de släppte in minst mål och de gjorde även flest mål framåt. Man sitter på ligans bästa spelare och har en bredd som inte går att skojas bort. Det har blivit storsegrar i bägge dubbelmöterna fram tills finalen för Monterreys del och Atlas krossades av bara farten trots att ligans i mitt tycke bästa spelare, Aviles Hurtado, vilades då han hade känningar. Styrka.se!

Hur skiljer sig då Monterrey gentemot Tigres? Den största skillnaden ligger i deras spelstil. Medans Tigres fokuserar på att ha mycket boll så är Mohammeds ideologi att "Det är ingen mening att ha bollen om man inte gör något vettigt av den". Monterreys tabellsiffror är otroligt imponerande, det som är rätt sjukt är att man lyckats åtstadkomma det med bara 40% bollinnehav. Monterrey har lyckats leverera den snabba och raka anfallsfotbollen som Mohammed förespråkar till perfektion. Tack vare att deras offensiva pjäser har såpass varierade spetsegenskaper blir de otroligt oförutsägbara för motståndarna. Hela laget spelar på ett uppoffrande sätt och lyckas allt som oftast pressa motståndarna till misstag.

Då bortamålsregeln inte gäller i finalen så är ett oavgjort resultat prio 1 för Monterrey. Det som jag tror fäller avgörandet här är att Monterrey har lyckats lyfta sin spelstil till en nivå som Tigres inte lyckats. Tigres må rulla boll rätt bra, men inte tillräckligt bra för att kunna rulla ut ett väl samlat Monterrey.  Samtidigt så lider inte Monterrey av att inte ha bollen under långa stunder, de vill nog mer än gärna att Tigres kommer upp med hela laget för att snabbt ställa om och utnyttja Hurtado och Pabons snabbhet i omställningarna. Oddset på Monterrey +0.25 känns lite väl i överkant här tycker jag och som jag ser det har vi då goda möjligheter till en halvvinst (X), med lite panik hos hemmalaget får vi en full vinst på någon kontring. Monterrey +0.25 blir således spelet. Tar det med 3U (flat) till 1.82 hos SBObet. Det är nog ingen stress med att ta spelet om man är uppe ett tag då marknaden inte verkar kunna bestämma sig för hur oddset skall sitta. Blir inte förvånad om man kan få några punkter högre om nån timme eller så.

Alla rekar
CF Monterrey +0.25
2017-12-08 03:00
UANL Tigres - CF Monterrey
3.00 u
1.23 u
Ett inlägg av
Gio Gio
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord