Speltips: Burnley-Arsenal

Sampdoria hade en dålig dag på jobbet igår, skulle man lugnt kunna säga. Matchen startade på sämsta tänkbara sätt när Bologna gjorde både 1 och 2-0 i början av den första halvleken. När vänsterbacken Torosidis hade lyckats med konststycket att dra på sig två gula kort inom loppet av fyra minuter trodde jag att Sampdoria skulle klara av att ta sig tillbaka in i matchen. Så blev dock inte fallet. Snarare tvärtom, eftersom Bologna var det lag som gjorde matchens tredje (och sista) mål i den 73:e minuten. Fiaskot var därmed fullbordat. Sampdoria 0,0 var med andra ord inte ens nära att gå in.

Spel: Burnley +1 @ 1,95

Bookie: bet365

Värdering: 3/5U

Burnleys skadelista: Marney, Walters och Heaton.

Arsenals skadelista: Walcott och Cazorla.

Burnley går som tåget just nu. Man har genomfört en fin klättring i tabellen och är en av PL:s mest positiva överraskningar den här säsongen. De tre senaste matcherna har resulterat i tre raka segrar. Den enda plumpen i protokollet den senaste tiden är bortaförlusten mot Manchester City (3-0), vilken givetvis inte är något större problem för Burnley eftersom City är ligans överlägset bästa lag just nu. Spelet har inte varit publikfriande överhuvudtaget. Å andra sidan har försvarsspelet varit riktigt stabilt. Anfallsspelet har dessutom varit väldigt effektivt.

Arsenals prestationer går upp och ner. Ena dagen ser det hur bra ut som helst och andra dagen ser det bedrövligt ut. Det är därför lite svårt att veta hur Arsenal står sig i dagsläget. Detta har också återspeglats i resultaten. Förlust, vinst, vinst, förlust, vinst är resultaten från de fem senaste matcherna. Arsenal har dock gjort det ganska bra med tanke på att schemat har varit relativt tufft. Watford borta (2-1), City borta (3-1) och Tottenham hemma (2-0) är inga enkla matcher. Den enda riktigt "enkla" matchen Arsenal har spelat den senaste tiden är hemmamatchen mot Swansea, vilken man vann med 2-1. På resande fot har det dock sett rent ut sagt bedrövligt ut. Å andra sidan har Arsenal ställts inför väldigt svåra motståndare på resande fot hittills under säsongen. Lagets spel ser inte riktigt lika spännande och dynamiskt ut som för några år sedan, men när man har sina bästa stunder ser det riktigt fint ut.

Det som talar för att Burnley klarar minst ett kryss den här matchen är bl.a. följande:

1 Arsenals dåliga bortaspel. Arsenals bortaspel har som sagt varit väldigt dåligt den här säsongen. Visst har man mött tufft motstånd, men det är ingen ursäkt för att bortaförlusterna duggar tätt. Dessutom har man förlorat mot både Stoke och Watford på bortaplan, vilket utan tvekan är underkänt.

2 Burnleys fina hemmaspel. Burnley trivs bra på hemmaplan på sistone. Spelet och resultaten har varit väldigt bra. Faktum är att man är ett av ligans bästa hemmalag.

3 Burnleys spel mot topplagen. En av Burnleys specialitéer är hanteringen av spelet mot topplagen i ligan. Vinsten mot Chelsea och kryssen mot Tottenham och Liverpool visar ett tydligt mönster. Den enda gången Burnley har misslyckats med att ta poäng mot ett topplag är den ovan nämnda matchen mot City.

4 Arsenals tuffa spelschema. Arsenal spelar ju som bekant i Europa League, vilket allt som oftast medför negativa konsekvenser för ligaspelet. Detta känns särskilt påtagligt den här gången. Anledningen till det är att Arsenal spelade bortamatch mot Köln i torsdags. Sedan i torsdags kväll har man därför rest en hel del. Först hem från Tyskland och sedan från London till Burnley. Till detta tillkommer naturligtvis att flera spelare har 90 minuter i benen. Detta är dock inte hela sanningen eftersom flera av Arsenals ordinarie spelare inte reste till Köln. Inte desto mindre tror jag att Kölnäventyret kan få en negativ inverkan för Arsenals del.

Det som talar emot att Burnley klarar ett kryss är Arsenals form. Här hänvisar jag till det jag skrev ovan. Det är inte självklart att Arsenals form har någon väsentlig betydelse. Dessutom är det inte heller självklart att Arsenals form har en positiv betydelse. Anledningen till detta är att Arsenals spel och resultat har gått upp och ner och att det därför inte utifrån formen går att dra slutsatsen att Arsenal är bra just nu.

Spelbolagen tror inte alls på Burnley idag. Jag håller inte med. Burnley +1 till dryga 1,9 gånger pengarna känns väldigt generöst.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.