Röken har just lagt sig i toppmötet mellan Everton och Colo Colo. Det blev precis som jag förväntade mig en mycket jämn match där Everton verkligen bjöd upp till match. Tyvärr för vår del så släppte Everton 2-3 i den 90e minuten och således fick det spelet rättas som en förlust. Tråkigt och oförtjänt. Helgen går dock vidare och det är ett rätt fint utbud inatt. Får se hur många prespel det stannar vid, men det finns gott om liveobjekt. Åtminstone två prespel blir det i varje fall, båda två får en kortare motivering här.

Club America - Cruz Azul - Liga MX Playoff

Avspark: 27 November 03:00

Då var det dags för dessa lag att ställas mot varandra igen. Jag skrev ett inlägg till första mötet med lite mer ingående info kring lagen. 

Kortfattat så klassade jag America som ett mästarlag och Cruz Azul som raka motsatsen. Hos de sistnämnda är det spelmaterialet som alltför många gånger visat att de inte har rätt psyke för att utmana här på allvar. Ett stort antal uddamålsledningar har tappats, framförallt på hemmaplan, och i matcher där mycket stått på spel har de misslyckats gång på gång. Det intrycket förstärktes än mer efter det första mötet där Cruz Azul misslyckades med att skaffa sig ett bra utgångsläge trots att man fick spela med en gubbe mer i över 60 minuter. Man hade väldans svårt att skapa några chanser från open plays och lyckades endast hota via fasta situationer. Ett klart underkänt resultat till ett lag som försöker rulla mycket boll då jag tycker att det är i just vid numärera överlägen som dessa lag skall kunna få ut maximalt av sina trianglar och passningsspel. Det var t.om så att Cruz Azul var en straffmiss ifrån att förlora den matchen.

I och med att den första matchen slutade 0-0 så har Club America nu avgörandet i sina egna händer. Tack vare en bättre slutposition i tabellen så är det t.om så att America kan kryssa 0-0 och fortfarande gå vidare till semifinalen. Hemmalaget sitter på en väldigt bred trupp fylld av rutinerade herrar som har vunnit en hel drös med titlar. Nu senast åkte man på två avstängningar, vilket givetvis inte är optimalt. Dock verkar folk lägga alldeles för stor vikt på dessa avbräck, eller något, för oddset på Club America har stigit upp REJÄLT under dagen. Klart det inte är optimalt med 2 avstängda spelare men som jag redan sagt så har Club America en av bredaste trupperna. Dessutom finns det en stor chans att Cecilio Dominguez och Ibarra kan delta inatt, två högklassiga spelare som missat dem senaste matcherna pga skada. 

För att cementera skillnaden som finns mellan dessa lag när det kommer till förmågan att prestera när det gäller så räcker det med att ställa lagens senaste framgångar mot varandra. America har vunnit både ligan, Concacaf Champions League ganska nyligen samt deltagit i slutspel efter slutspel. Cruz Azul hade fram tills denna säsong misslyckats med att ta sig till palyoff (topp 8) på hela SEX försök. Vidare har inte Cruz Azul vunnit en enda match mot Club America på dem 8 senaste försöken.

Att Club America +0, trots avbräcken, ger över 1.70 på många ställen känns riktigt skevt i min bok. Framförallt då de är ruggigt bra på att ställa om. Matchbilden är således ganska optimal för America. Väljer därför att spela lite hårdare än vanligt på det. 1.5x flat blir det, vilket motsvarar 4.5U i spelboken. Taget till 1.74 hos Pinacle.

__________________________________________________________________________________

Antofagasta - Santiago Wanderers - Chile Primera Division

Avspark: 26 November 22:00

Fina Antofagasta är i farten igen!

Den lilla klubben har chockat både fans samt experter genom att uppvisa ett organiserat men även ganska komplett spel på plan. De släpper in otroligt lite mål och anfaller med en stor variation. De kan kontrollera matcher men de kan även ställa om och spela ett rent kontringsspel. Tränaren Nicolas Larcamon ska ha mycket credd då han med sina taktiska drag har gjort Antofagasta till ett mycket svårläst lag. Han är en anpassningsbar coach som inte drar sig för att ändra om i startelvan och taktiken enbart beroende på motståndarnas styrkor/svagheter. 

Allt verkar ju vara guld och gröna skogar eller hur? Sett till förväntningarna man hade på klubben, absolut! Det enda som man kan kritisera en aning är Antofagastas ineffektivitet, för de hade kunnat ha än mer poäng än vad de har med lite bättre skärpa framför mål. Detta blev just deras fall i den senaste matchen mot Temuco, en match som de dominerade fullständigt och där de skapade åtminstone 3 riktigt bra lägen som borde förvaltats bättre. Med riktigt bra lägen menar jag då frilägen och liknande, inget halvdant. Felet låg dock inte enbart i Antofagastas avslut utan också i Temucos målvakt prestation. Den grabben kan ha gjort sitt livs match där och då, och var rena väggen. Snöpligt nog så fick Antofagasta en högst tveksam straff dömd emot sig och förlorade således matchen med 1-0. 

Idag är dock viktige anfallaren Ciampichetti tillbaka i startelvan. Ciampichetti, som enligt mig är en vital pjäs i offensiven, har missat ett par matcher pga skada. Hans återkomst är välbehövlig och i helt rätt tid nu när ligan går in på den sista raksträckan. Ciampichetti är viktig på det sättet då han är en spelare som verkligen underkastar sig kollektivet. En stark anfallare som är både spelskicklig och smart, som är lika förtjust i att sätta sina kollegor i bra lägen som i att göra mål. Detta är ett stort stort plus för Antofagasta-lägret.

Santiago Wanderers är nyblivna cupmästare och har både festat samt njutit ordentligt av den oväntade titeln. Men nu när ligan är åter igång så har verkligheten kommit dem ikapp. Wanderers ligaverklighet är att de är rejält indragna i nedflyttningskampen. Både Palestino och Curico, som bägge låg bakom Wanderers i den sammanlagda tabellen, tog 3-poäng igår. Det innebär att Wanderers just nu har sämst snitt av alla och hade fått kvala mot ett lag från Primera B om ligan hade tagit slut här och nu.

Då Wanderers just nu innehar jumboplatsen så är de i akut behov av 3 poäng. De kommer verkligen att gå all in offensivt nu i dem sista omgångarna då ett kryss inte hjälper speciellt mycket, tvärtom så hade det sänkt deras poängsnitt. Antofagasta har häng på förstaplatsen, men ett mer realistiskt mål är att nypa en av platserna som betyder en spot i någon kontintental turnering, vilket vore en otrolig bedrift av Antofagasta. 

Här skiljer det kvalité mellan lagen men här kommer även coachernas taktiska kunnande att väga tungt. I det avseendet ger jag Antofagasta en klar fördel då jag är säker på att Larcamon har en redan utstakad plan på hur de skall ta sig an denna match och förutsättningar. Antofagasta -0.5 blir spelet och det liras hos Pinnacle till 2.07. Flat insats.

Alla rekar
CF America +0.00
2017-11-27 03:00
Club America - Cruz Azul
4.50 u
Push
Antofagasta -0.50
2017-11-26 22:00
Antofagasta - Santiago Wanderers
3.00 u
-3.00 u
Ett inlägg av
Gio Gio
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord