Förra galan slutade inte så kul miss på bloggspelet och sammanlagt -0.3 units. Just nu är vi inne i en period med många galor fram till slutet av året.  Nu har UFC landat i Brasilien och huvudmatchen är mellan Derek Brunson och Lyoto Machida och det är just den vi ska ta och gräva ned oss i.

Brunson-Machida               2                    2.35               Pinnacle        3u                 

Vi tar och inleder med Machida. Lyoto  Machida är en rutinerad herre. Han har gått 29 matcher i karriären varav 21 av dessa har varit i UFC. Han börjar bli till åren och är nu 39 år gammal.  Machida har varit mästare i lätt tungvikt en kort period.  Han har en karatebakgrund och är träffsäker med sina slag och sparkar. Han har dock inte en särskilt hög aktivitet i sina matcher utan avvaktar och väger in när det är värt att slå/sparka så det blir en träff. Han är väldigt träffsäker i sina kontringsslag och detta är hans störst styrka. Han har också en bra defensiv och lyckas undvika en hel del slag.  För att Machida ska vara som bäst ska han hålla distansen och inte hamna i clinch eller fickan mot sina motståndare, speciellt inte i den här matchningen. Från distans har han fina sparkar och han täcker en stor distans med sina slag.  Nuförtiden har han gått ned en viktklass och hans storlek passar bra i mellanvikt. Det finns dock en del frågetecken kring honom inför den här matchen. Dels har han varit dopningsavstängd och detta blir hans första match på två år.  Dessutom börjar han bli till åren och det har märkts i hans senaste matcher.  Han har visserligen i sina senaste två förlustmatcher mött den absoluta toppen i mellanvikten i Luke Rockhold och Yoel Romero. Han förlorade bägge matcherna via avslut mot Romero blev det på knock och mot Rockhold via submission. Mot Romero fick Machida ta en emot en hel del stryk när Romero tog sig in i fickan, men Romero är verkligen en tuff motståndare. På lördag har Machida dock en matchning som passar honom betydligt bättre.

Derek Brunson då. Han är 33 år gammal och har gått 22 matcher sammanlagt så även han börjar bli lite av en veteran.  Han har dock aldrig varit på samma nivå som Machida har varit men är topp 15 i Mellanvikt. Brunson är en aggressiv kille. Han gillar att rusa in och svinga. Han är ganska aktiv och har en hög output med sina slag. Brunson har kraft och gillar lägga all sin kraft i slagen. Detta har lett till att han har 10 segrar via KO/TKO. Men hans aggressiva stil har även lett till förluster. När han blir för aggressiv så slarvar han också en del med defensiven, då kan motståndare lätt kontra och få in fina träffar på honom.  Just detta borde Machida kunna utnyttja.  För Brunson gäller det att hitta in i fickan eller clinch och just där är han dessutom ganska stark.  Brunson har en brottningsbakgrund och han lär försöka använda sig av nedtagningar mot Machida men det bör han göra från clinch och inte distans.  Svagheten för Brunson är att han tar lite många risker. Hans fight iq är inte den bästa speciellt om matchen inte går som han vill.  Visst Brunson ska vara favorit i den här matchen speciellt med tanke på att vi inte sett Machida på två år. Men att han ska stå i 1.66 tycker jag inte. Brunson förlitar sig på att han ska komma åt sina motståndare med sina hårda slag. Gör han inte det tröttnar han. Den här matchen är dessutom fem ronder och det kommer att märkas på Brunson om han inte lyckas knocka Machida i första eller andra ronden.

Machida är svår att ta ned, har en bra BJJ från topp och inte minst så är han väldigt bra på att kontra och läsa distans. Jag tycker att 2.35 är ett fint odds och det måste jag testa.

Alla rekar
Machida
2017-10-29 02:00
Brunson-Machida
3.00 u
-3.00 u
Ett inlägg av
Thechefmma Thechefmma
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord