Speltips: Väldigt underskattat bortalag?

Champions League entrar veckodagarna för omgång 2 i gruppspelet och vi har på onsdag har ett toppmöte i grupp B där första slaget om den åtråvärda första platsen ska ta plats i Paris där PSG tar emot Bayern München.

Ett hemmalag som i helgen endast fick med sig en poäng i bortamötet mot Montpellier, en riktigt trött historia där PSG var väldigt bleka och hade svårt att skapa högkvalitativa målchanser. Man var utan Neymar, som hade något problem med sin tå. Han lär vara tillbaka här, även om inget är officiellt ännu.

Man inledde gruppspelet med en 5-0 vinst emot Celtic, ett Celtic som behövde starta en 18 åring på Neymars kant och placerat Lustig på en innerbacksposition, så i slutändan också en match som är svår att väga in när vi tar tempen på PSG. Förra helgens match mot Lyon, det största testet hittills för laget ifrån Paris, var inte heller något övertygande. 2-0 skrevs resultatet till efter 2 självmål, men innehöll framförallt en missad straff, där den situationen blev väldigt omtalad.

För både vid en frispark i ett farligt läge samt den nämnda straffen var det stökigt på plan då Cavani och Neymar i princip gick en fight om vem som skulle slå frisparken/straffen. Situationen eskalerade när Cavani lämnade omklädningsrummet väldigt tidigt efter matchen, utan att prata med media. Sedan dess har det gått närmare två veckor där locket har lagts på och Unai Emery tydligt demonstrerat att han inte velat lägga sig i och haft som ståndpunkt att de ska kunna lösa det själva.

Men nu under söndagskvällen rapporterar dock El Pais om en infekterad trupp i efterböljningarna utav detta, något som man troligen absolut inte velat få som konsekvens ur situationerna som uppstod emot Lyon. Uppgifter som sådant ska alltid tas med en nypa salt, men det är ofrånkomligt att inte se detta som en stämningsförsämrare i PSG. Det rapporteras till och med att Cavani erbjudits 1 miljon euro för att låta Neymar ta straffarna, en bisarr uppgift men som också talar sitt tydliga språk om att detta PSG numer handlar om någonting annat än att spela lagsporten fotboll. Emery och sportchefen Henrique nu händerna fulla med att få ihop laget när nu Bayern kommer på besök.

Bayern München hade ingen vidare helg de heller, efter alla utspel under den senaste tiden tappade man på det en 2-0 ledning till 2-2 i andra halvlek mot dysfunktionella Wolfsburg, som dock börjat se lite mer funktionabelt under sin nye tränare Schmidt. Det var ingen bra insats över 90 minuter från Bayern, men man hade lägen att släcka denna match flera gånger om.

Självkritiken flödade i intervjuerna efter matchen, där man tog på sig poängtappet utan att lägga någon skuld på Ulreich som stod för ett minst sagt tveksamt ingripande till det första reduceringsmålet Wolfsburg gjorde. Man har Alaba tillbaka i träning, en viktig pusselbit för att ersätta den mindre begåvade Rafinha medans Ribery förväntas nöta bänk till förmån för hete James Rodriguez som nu kommit igång på riktigt i sin nya miljö.

Matchen som sådan är utsatt med en -0.5-lina på hemmalaget, vilket känns oerhört fel. PSG må ha värvat både Mbappe och Neymar, men sitter fortsatt på sina problem med det alltid aktuella målvaktsvalet, en backlinje som är bra på denna nivå men också innehållandes en Thaigo Silva som inte blir yngre samtidigt som Marquinhos blivit lite kantigare och inte alls fortsatt sin fina utveckling från tidigare. Både Rabiot och Verratti har dessutom haft stökiga inledningar på säsongen, skadedrabbade och varsin dålig uppladdning under försäsongen så det finns frågetecken bakom stjärntrion på topp att ställa.

Bayern å sin sida lider hårt utav Neuers nya skada, det visades tydligt åtminstone i helgen och underliggande statistik finns där det är tydligt att man saknar Neuer's aura i egna straffområdet. Däremot blir det dett lyft med Alaba tillbaka och ett Ancelotti-lag kommer att frodas utav att vara underdog, att slippa föra matchen samt att kunna kontra med sina spetsspelare på topp. Det är ett Bayern som är mer ett lag än den, hårt bedömt kanske, cirkus som pågår i Paris och som bör ha en överhand i just den delen.

Pressen ligger verkligen tung på Emery och PSG här, medans ett revanschsuget Bayern får gå in som underdog här, få förunnat för deras del. Jag tycker man drar för stora växlar utav PSG's resultat mot Celtic, deras inledning i ligan och är fortfarande ett lag som tränas utav en tränare som hittills är starkt ifrågasatt hurvida han kan leda detta lag dit dom vill. Jag ser matchen som betydligt jämnare än vad priserna säger och tycker vi har ett fint värde att hitta på Tyskarna här, trots avbräcket i Neuer. Det känns som sagt väldigt stökigt i Paris medans Bayern är experter på att sluta samman efter tyngre perioder. En mållina hade varit intressant ur det faktumet med Neuer borta, men när den är satt som favorit på övern (3.5!) så svalnar genast det intresset.

Bayern +0.5 spelas däremot till oddset 1.99 hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.