Speltips: Juventus-Olympiakos

Sirius usla form fortsätter i och med att man föll hemma mot Örebro i måndags. Därmed resulterade mitt senaste bloggspel, d.v.s. Örebro +0,5, i en vinst.

Spel: Juventus -2,25 @ 1,925

Bookie: Pinnacle

Värdering: 2/5U

Juventus' startelva (4-2-3-1):

Buffon - Sturaro, Barzagli, Chiellini, Sandro - Pjanic, Matuidi - Cuadrado, Dybala, Douglas Costa - Mandzukic.

Olympiakos' startelva (4-3-3):

Proto - Figueiras, Engels, Nikolaou, Koutris - Romao, Zdjelar, Odjidja-Ofoe - Pardo, Emenike, Seba.

Juventus har varit väldigt aktiva under sommarens transferfönster, både vad gäller export och import av spelare. Man har bl.a. sålt Coman, Zaza, Neto, Bonucci och Lemina. Av de importerade spelarna är Cuadrado, Benatia (som båda visserligen hade ett lånekontrakt med Juventus förra säsongen), Bentancur, Douglas Costa, Szczesny, De Sciglio, Bernardeschi, Matuidi och Höwedes värda ett omnämnande. Min bedömning är att Juves nettoeffekt av sommarens transferfönster är positiv. Man har med andra ord en starkare trupp efter transferfönstret än innan detsamma. Den enda lagdel som enligt min mening har försämrats efter transferfönstret är backsidan. Bonucci är ett blytungt avbräck, som endast till viss del kompenseras av att Höwedes har plockats in på lån. Övriga lagdelar går dock som sagt förstärkta ur sommarens transferfönster. Laget ser numera, i och med att bl.a. Douglas Costa och Bernardeschi har anslutit till truppen, mer intressant ut ur ett offensivt perspektiv. Dessutom tror jag att Juves mittfält kommer att tjäna mycket på värvningen av Matuidi.

Olympiakos har också utnyttjat sommarens transferfönster för att impoertera och exportera spelare till truppen. Exempel på spelare som har lämnat klubben är bl.a. Elyounoussi, Leali, Da Costa, Bruno Vianna, Retsos och De La Bella. Truppen har förstärkts med bl.a. Pardo, Emenike, Vukovic, Milic, Gillet och Durdevic. Det är tydligen inga spelare som gemene man (eller jag heller, för den delen) har speciellt bra koll på. Jag bedömer dock att Olympiakos inte verkar ha gjort några större ändringar i laget vad gäller nyckelspelare in/ut. Olympiakos är med andra ord nästan samma lag som man var förra säsongen.

Juventus har fått en fin öppning av Serie A-säsongen 2017/18. Laget ligger på en delad förstaplats i tabellen tack vare att man har gått segrande ur alla ligamatcher den här säsongen. De flesta segrarna är dessutom övertygande sådana (t.ex. 4-0-segern i hemmaderbyt mot Torino och 3-0-segrarna mot Cagliari och Chievo). Motståndet i ligan har visserligen inte satt Juve på särskilt stora prov ännu, men man har åtminstone mött hyfsat starka lag än så länge (t.ex. Fiorentina och nyss nämnda Torino). I CL-spelet har det inte sett lika ljust ut. Juventus spelade inte särskilt bra i förlustmatchen (3-0) borta mot Barcelona. Det är å andra sidan aldrig en enkel uppgift att möta Barca på Camp Nou. Juventus form ser sammantaget både bra och väntad ut. Spelet har också fungerat bra. Samarbetet mellan spelarna har varit lyckat trots att truppen innehåller en hel del nya spelare.

Olympiakos har inlett både ligasäsongen och CL-säsongen på ett mindre bra sätt. I ligan kommer man närmast från en förlust i prestigemötet mot AEK Athen och innan dess ser det inte mycket bättre ut. Kryssen mot Asteras Tripolis och Xanthi tyder på att något inte riktigt står rätt till i Olympiakos. Hemmaförlusten (2-3) mot Sporting i CL talar också i den riktningen.

Det finns flera faktorer som enligt min mening talar för att Juventus kör över Olympiakos ikväll och vinner med mer än tre mål:

1. Klasskillnaden i trupperna. Juventus startelva och bänk innehåller i princip bara världsklasspelare. Olympiakos har inte en enda världsklasspelare i truppen vilket är ett tydligt tecken på att Juve har en långt mycket bättre trupp.

2. Hemmaplansfördelen. Juventus är otroligt starka hemma på Allianz Stadium och brukar nästan utan undantag köra över sina motståndare här.

3. Olympiakos bortaspöke i CL. Olympiakos brukar inte hantera bortamatcher i CL särskilt bra. Man är, likt de flesta grekiska storlag, ett helt annat lag på hemmaplan än på bortaplan.

4. Lagens form. Juves form är avsevärt mycket bättre än Olympiakos' form. Juve kör över kvalificerat motstånd i Serie A medan Olympiakos har svårt att vinna mot några av de sämsta lagen i den grekiska ligan.

4-0 till Juventus?






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt