Speltips: Tottenham vs. "Wembleyspöket"

Äntligen är Champions League tillbaka för att underhålla oss mellan helgerna och det är ett par riktigt fina möten vi har att se fram emot. På onsdag kryllar det utav intressanta matcher och vi börjar med att bege oss till Wembley dit Dortmund reser för mötet med Tottenham.

Ett Tottenham som inledde sin säsong trögt, vinsten i premiären mot Newcastle ordnades först efter ett numerärt överläge på planen sedan lagkaptenen Shelvey drog på sig ett direkt rött kort i en, fram tills dess, jämn match. Den matchen följde man upp med en förlust i derbyt mot Chelsea där man spelmässigt var vassare under andra halvlek men efter en lite naiv approch efter sitt kvitteringsmål släppte man in ett sent mål när man åkte på en kontring. I matchen som följde skulle man revanschera sig och plocka hem tre säkra poäng, hemma mot Burnley, där man istället hade svårt att ta vara på sina chanser och den tunna 1-0 ledningen räckte inte till när Wood kvitterade på stopptid för Burnley.

Snacket om "Wembleyspöket" tog fäste ännu en gång och finns fortfarande kvar när Spurs ännu en gång ska gå ut på Wembley för möte med Borussia Dortmund, man fallerade rätt rejält under fjolårets gruppspel i Champions League just tack vare sitt svaga facit på denna arena. Men med i ryggen har man nu en övertygande 3-0 seger borta mot storsatsande Everton och Harry Kane har äntligen hittat målet, inte bara en utan två gånger slog han till i nätmaskorna på Goodison. Det känns extremt viktigt för hela laget att ha den prestationen som både han samt laget stod för i ryggen.

Men till premiären i gruppspelet står man utan Dele Alli som har en avstängning över sig och Wanyama är skadad, detsamma gäller Rose och Lamela som båda varit borta ett tag nu. Det är förväntat att Son tar Alli's plats i trion på topp medans Aurier troligtvis gör debut på en utav två ytterbacksplatser där den andra högst troligen tillhör Ben Davies. Devison Sanchez stod för en fin debut och lär bilda en trebackslinje med Vertonghen/Alderweireld.

Motståndarna Dortmund med nye tränaren Bosz inledde sin säsong strålade med stabila, till och med imponerande sett till hur nytt bygget är, vinster mot både Wolfsburg och Hertha Berlin. Man har framförallt varit solida i bakre led vilket under fjolåret annars var en följetång med väldigt många insläppta mål sett till antal skapade chanser för motståndaren.

Men så kom bakslaget, om man får benämna det så, då ett Freiburg med tio man i 60 minuter höll Dortmund mållösa och man fick resa hem med bara en poäng. Yarmolenko debuterade utan att göra något avtryck och det man ska ta med sig är den enorma skottstatistik Dortmund presenterade, utan att egentligen ha några riktigt stora målchanser. Under Bosz har positionerna som skotten tas i från försämrats rejält och det var ett tema som existerade även under hans år i Ajax. Man ska givetvis inte dra för stora växlar utav det såhär tidigt in i säsongen men det är värt att ha med sig. Annars är det ett Dortmund som på ett tydligare sätt numera har två djupare positioner på centrala mittfältet och säkerligen har det att göra med det tydliga bollinnehav man vill besitta samt det faktum att man fortfarande saknar Wiegl, som ensamt briljerade i den rollen ifjol.

Solid defensiv och en offensiv som saknade kreativitet nog för att bryta ned ett Freiburg, det stämmer men här tycker jag att vi ska kolla in överspelet ändå. För stackars Schmelzer som gjorde comeback efter skada tvingades utgå efter 27 minuter med en ny sådan och dessutom är mittbacken Marc Bartra högst tveksam till detta möte, en Bartra som spelat samtliga minuter för Dortmund i år.

I deras ersättare hittar vi unge Zagadou som hade en fantastisk match mot Hertha, men som blandat och gett under försäsongen och de matcher han fått chansen. Jag känner mig väldigt tveksam till hur han kommer att klara av det extrema tryck han har att vänta i sin ytterzon som Spurs gärna fördelar boll ut i under sin anfallsuppbyggnad, jag tror att han har en ruskigt tuff match framför sig. Med Bartras högst troliga frånvaro kommer han dessutom att ha Toprak vid sin sida som mittback vars prestationer i den gulsvarta tröjan inte har imponerat, långt i från faktiskt och är inte bekväm i Dortmunds sätt att spela än. Skulle vi leka med tanken att Bartra faktiskt startar så kommer han inte vara i närheten av full fysisk form, vilket vi sett tidigare hämmar spelare som "ändå försöker" mer ofta än inte.

Samtidigt kommer Dortmund att kunna störa offensivt, man har fortsatt högkvalitativ spets där uppe efter Dembeles avsked och det har man visat hittills under säsongen, trots debaklet mot Freiburg. Ytor kommer, olikt matchen i just Freiburg, att finnas för Pulisic och Aubameyang att springa på och då frodas deras egenskaper till max, det är två väldigt offensiva lag som ställs ut här som båda har brister i defensiverna att utnyttja.

Med ett högintensivt presspel från båda lagen och zoner/ytor att attackera så kommer målchanserna att skapas i tillräckligt högt antal för att vi ska få se tre eller fler mål här. Även om det är en första match i ett gruppspel vore det ett självmål att med dessa filosofier gå ut för att enbart täcka av och spela en defensivt riktad fotboll som är allt annat än naturligt för dessa lag. Det är inte troligt och som ändå skulle betyda större problem än att vara lojal till sin spelidé. Vi ska också komma ihåg att detta är redan nu en nyckelmatch för båda lagen om vem som ska utmana om ett avancemang bakom Real Madrid som är favorit till att ta förstaplatsen.

Ö2.75 spelas till 1.93 hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.