Speltips: Genomgång av Championship med kommentarer om samtliga lag!

Tjena!

Äntligen är det fredag och äntligen ska årets säsong i Championship ta sin början. Här kommer den tredje delen av mina små genomgångar. Fullt fokus på världens mest glamorösa fotbollsliga, The Championship, den här gången!

Ranking:

Fulham

Wolves

Brentford

Middlesbrough

Aston Villa

Norwich

---

Sheffield Wednesday

Derby

Leeds

Reading

Sunderland

Cardiff

---

Sheffield United

Nottingham Forest

Bristol City

Hull

Preston

Birmingham

---

Barnsley

Ipswich

Burton

Millwall

QPR

Bolton

Genomgång:

Fulham spelade riktigt bra fotboll under Slavisa Jokanovic förra säsongen och var ligans bästa lag under den andra halvan av säsongen. Har tappat två nyckelspelare i Scott Malone och Chris Martin. Supertalangen Ryan Sessegnon lär dock ersätta Malone på ett bra sätt och framåt har de värvat en intressant anfallare i Aboubakar Kamara från Ligue 1. Stort plus att man lyckats behålla Tomas Kalas och Tom Cairney.

Wolves har, tack vare Jorge Mendes-kopplingen, värvat helt sinnessjuka spelare och tränare på den här nivån. Ruben Neves och Diego Jota in på spelarsidan och Portos före detta tränare Nuno på tränarsidan. Dessutom har de kvar Helder Costa och Ivan Cavaleiro från förra säsongen. Krävs så klart att lagbygget sätter sig också, blir onekligen intressanta att följa.

Brentford är en klubb som är väldigt välskött och jag är övertygad om att det kommer ge utdelning förr eller senare. Truppen är bättre än vad folk tror och laget är sammanspelat sedan tidigare. Värvningarna av Kamohelo Mokotjo och Neal Maupay är klart intressanta och den senare ska ha sett riktigt bra ut på försäsongen. Gillar även Ollie Watkins även om det så klart är ett stort steg att ta från League Two till Championship. Får de behålla nyckelspelaren Jota?

Middlesbrough har plockat in Garry Monk som tränare och spelstilen lär därmed förändras en del från tidigare säsonger. Rimligen blir de inte lika hyperdefensiva som under Aitor Karanka. Truppen är riktigt stark och att de lyckats plocka in Britt Assombalonga och Martin Braithwaite som anfallspar känns smått osannolikt. Given toppkandidat.

Aston Villa har hur många klasspelare som helst i truppen och borde blanda sig i toppstriden. John Terry är en värvning som jag skulle vara tveksam till för de flesta klubbar. För Villas del känns det emellertid helt rätt att stärka upp försvaret, även till den höga lönekostnaden. Glenn Whelan är en bra balansspelare och känns som en vettig värvning. Nackdel att Jack Grealish och Jonathan Kodija missar början av säsongen. Tveksam till Steve Bruce som tränare.

Norwich har försökt kopiera Huddersfields succékoncept från förra säsongen och plockat in en tysk tränare med goda lovord i Daniel Farke. Tappat nyckelspelare i Jacob Murphy och Jonathan Howson. Stärkt upp försvaret med två mittbacksvärvningar. Blir betydligt mer defensivt balanserade i år om man ska tro de tyska rapporterna om Farkes spelstil.

Sheffield Wednesday har haft en låg spelaromsättning så här långt och är i princip samma lag som förra säsongen. Kan bli tuffare i år när bredden blivit bättre i toppen.

Derby har tappat tre av sina bästa spelare i Tom Ince, Will Hughes och Cyrus Christie. Svårbedömda i nuläget men har en väldigt kompetent tränare i Gary Rowett. Skulle nog behöva något vasst nyförvärv är känslan. Tom Huddlestone är en bra värvning i alla fall. Chris Martin tillbaka från lån dessutom.

Leeds har fått in en dansk-spansk (!) tränare i Thomas Christiansen som ska bli intressant att följa. Vill se dem ”in action” innan jag gör några gissningar om deras säsong. Viktigt att de lyckats behålla Pontus Jansson.

Reading hade en extrem tursam utdelning förra säsongen sett till skottdata, men hade också en spelstil som kanske lurade modellerna lite grann. Spännande att se om Jaap Stam lyckats utveckla spelstilen ytterligare till den här säsongen. De flesta verkar överens om att de kommer återgå till en mer ”normal” tabellplacering i år. Har inte truppen för en topplacering egentligen men en bra tränare kan räcka långt. Fråga bara Huddersfield.

Sunderland har blivit av med David Moyes och plockat in Simon Grayson som tränare. Hög spelaromsättning och rätt så svårt att värdera laget i nuläget. Sett till spelartruppen borde de kanske vara ett lag för toppen egentligen. Dålig försäsong med en 0-6-förlust mot Celtic bland annat.

Cardiff är ett annat lag med rätt så låg spelaromsättning hittills. Lee Tomlin är en bra värvning. Typiskt mittenlag är känslan.

Sheffield United defilerade igenom League One förra säsongen och var en av ligans mest överlägsna lag någonsin. I stort sett samma lag nu med ett par spetsvärvningar adderade och normalt sett borde de klara sig rätt bra även i Championship. Enda Stevens och John Lundstram är två riktigt bra och genomtänkta värvningar.

Bristol City har tappat deras två bästa spelare förra säsongen, Tammy Abraham och Lee Tomlin. Således svårbedömda men värvningen av Famara Diédhiou känns klart intressant och skulle kunna bli en stor succé. Gillar tränaren Lee Johnson och hans offensiva spelstil.

Nottingham Forest har tappat sin stjärnspelare i Britt Assombalonga och känns därmed svagare än förra säsongen. Jag är tveksam till ersättaren Daryl Murphy och han stänkte dit några baljor när Dwight Gayle var skadad förra säsongen hade nog mer att göra med omgivningen han spelade i. Knappast bättre än ett mittenlag och kanske sämre till och med.

Hull är väldigt oförutsägbara inför säsongen men känslan just nu är att det blir ännu en floppsäsong. Har plockat in den före detta ryska förbundskaptenen Leonid Slutski som tränare. Spelade väldigt defensivt och riskminimerande med det ryska landslaget. I övrigt har Hull tappat de flesta av sina bästa spelare och truppen är därmed avsevärt sämre än förra säsongen. Borde bli några värvningar till innan fönstret stänger.

Preston har plockat in Norwich flopptränare Alex Neil som förmodligen får sin sista chans på den här nivån. Inga värvningar att tala om ännu och borde bli ett stabilt mittenlag.

Birmingham gjorde allt vad de kunde för att få in John Terry men blev snuvade av lokalkonkurrenten. Förmodligen en ”blessing in disguise” då de skulle behöva spendera sina pengar på andra typer av spelare. Mycket tveksam till Harry Redknapp som tränare. Lär väl komma in ett helt gäng med spelare under slutet av transferfönstret om man känner Redknapp rätt.

Barnsley börjar man nästan tycka synd om då de tappar sina bästa spelare i parti och minut. Tappat Marc Roberts och Josh Scowen under sommaren. Mest billiga värvningar som man inte har någon vidare koll på. Ingen särskilt bra trupp men har en väldigt kompetent tränare i Paul Heckingbottom och jag tror de klarar sig kvar på det.

Ipswich har tappat sin bästa spelare från förra säsongen i Tom Lawrence. Två bra värvningar i Joe Garner och Tom Adeyemi. Några andra intressanta namn in därutöver. Blir sämre och sämre för varje år är känslan och ligger nog i farozonen i år.

Burton är Championships minsta klubb och har utan tvekan den sämsta spelartruppen. Klarade sig ändå förra säsongen på att de spelade utifrån sina förutsättningar och var väldigt sammanspelta. Borde inte gå att klara sig två år i rad men har en kompetent tränare i Nigel Clough och just därför kan det gå vägen igen.

Millwall var väldigt stabila i League One förra säsongen och har gjort ett helt okej transferfönster så här långt. Intressant att se om de håller även på den här nivån. Blir utan tvivel ett av lagen runt nedflyttningsstrecket.

QPR ser väldigt svaga ut i år med en svag spelartrupp och inkompetent tränare. Blir gärna överbevisad men förmodar att det är nedflyttningsstrid som gäller för QPR den här säsongen. Josh Scowen är i alla fall en bra värvning på free transfer.

Bolton lyckades nå uppflyttning förra säsongen men var inte superimponerande ändå. Det var en svag upplaga av League One förra säsongen vill jag hävda. Tror inte de är redo för spel i Championship.

Speltips:

Mitt speltips till den första omgången är Reading +0,25 borta mot QPR. Hemmalaget känns väldigt överskattade i den här matchen och även om Reading saknar Yann Kermogant i början av säsongen så är jag övertygad om att de kommer ta initiativet i den här matchen. Även om resultat i försäsongsmatcher är mindre viktigt så bör det nämnas att Reading vann enkelt i två träningsmatcher mot QPR under sommaren. Jag håller Reading som knappa favoriter i morgondagens match och +0,25 till 1,84 känns således som ett spelvärt odds.

Lycka till vid rygg!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.