Speltips: Wades misär fortsätter?

Dags för den sista ligaomgången i årets upplaga av Premier League! Aberdeen är staden. Vilka som kommer finnas i sluspelet nästa vecka är så gott som klart. Michael van Gerwen, Peter Wright och Gary Anderson kommer vara där. Den fjärde spelaren kommer vara Phil Taylor, det är inte matematiskt klart men det ska ske ett smärre mirakel sett från Dave Chisnalls ögon för att han ska kunna sno den sista slutspelsplatsen. Chisnall måste vinna samtidigt som Phil förlorar, sedan måste han även ta in 11 legs i legskillnad. Så gott som omöjligt med andra ord. Trots det är jag lika taggad som vanligt inför kvällens bravader.

Dave Chisnall-James Wade (1) @1,75 //Dubbelflat

Spelstopp: 20:15

Bookie: Unibet/Nordicbet

Senast förra veckan skickade jag in en dubbelflat på att James Wade skulle ha ett average på under 98,5. Det löste han utan problem då han är extremt dålig just nu. Den ena veckan efter den andra så ser han inte ut att passa in i ligan. De tio senaste matcherna James spelat så har han inte haft ett average högre än 94,33 någon gång, det är väldigt, väldigt lågt. Sedan har han två matcher mot Van Gerwen där han haft hyfsade average men det är enbart för att Van Gerwen slaktar honom så han sällan ens får kasta på dubblar som är pilarna som sänker ens average. Sedan fortsätter strekaen med låga average vidare.

James hade aldrig varit någon som kastar höga scores och förlitar sig på det, utan han är den som avslutar utmärkt och har en otrolig mental styrka. För tillfället är inte ens hans dubbelprocent bra. Han har en träffprocent på 39,4% vilket knappt är bättre än ligans vanligtvis sämsta dubbelträffare Chisnall (37,6%). Den mentala biten verkar även den sneat ur efter den blytunga perioden han är inne i. I helgen som var fick han stryk av Mark Webster som säger att han hatar dart just nu, då han inte har ett rätt. Han var dock den minst dåliga av de två och vann. Efter matchen såg det för en kort sekund ut som dom skulle veva mot varandra. James var klart märkbart störd av hur Webster spelat, klart tecken på att man är ur balans.

Dave Chisnall har rusat mot slutspelet och är klart formstarkast i hela startfältet. Skulle i helgen dessutom slagit Van Gerwen men han har åkt på en mental spärr som gör att han inte kan slå världsettan. Ger man sig själv chanser i back to back matcher mot Van Gerwen så vet man dock att man är i form.

Det högsta average James haft senaste 10 matcherna var alltså 94,33. Det lägsta average Chisnall haft de senaste 10 matcherna är 93,89, sedan är resten uppemot 100 och över. Bara det indikerar på vilken stor skillnad det är i dessa tvås former just nu. Chisnall har kommit in i en run där han väldigt konstant träffar den lilla kudden som vi kallar trippel 20. Vi får så gott som minst fyra st 180s per match minimum just nu och därefter en mängd 140s. Detta leder till att han kommer outscore James rejält idag, som har stora problem att träffa tripplar.

Jag ser inget ljus i tunneln idag för James som dessutom inte har något att spela för. Det ska till en riktigt dålig insats av Chisnall ikväll för att han inte ska vinna. Han måste skaka ordentligt på dubblarna för att ens släppa in James i matchen och det ska bara inte ske i den formen han är i nu. Tror vi kan få en slakt här då Chisnall bör vara först ner till en finish i så gott som alla legs. 7-2? Dubbelflat it is.

Phil Taylor-Adrian Lewis (1) @1,84 //Flat

Spelstopp: 21:00

Bookie: NordicBet

Information som jag kom över nyligen är att Adrian Lewis har precis strykit sig från helgens european tour tävling på grund utav "Family Reasons". Hans fru har tidigare varit sjuk och jag förmodar att det är det som är anledningen återigen. Vet inte om han ställer upp i kvällens Premier League men om han gör det kommer han ha tankarna på annat då han inte har något att spela för och familjen går före allt. Lewis är en spelare som behöver rytm, och detta är en sak som aboslut inte kommer ge honom det.

Utöver detta är Phil dessutom den bättre av dom två just nu och kommer lyckas under sin sista säsong att ta sig till slutspel i årets Premier League, vilket han gör ikväll. Kort och gott vinner Phil ikväll om Adrian kommer till spel.

Plockar även,

Peter Wright @1,73 //Nordicbet

Chisnall+Taylor+Wright+Van Gerwen @9,75 //Flat

Stor tro på alla favoriter idag, men dom ska verkligen göra jobbet då dom är bättre och dessutom har något att spela för. Let's go!

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt