Speltips: Skrälläge i Birmingham?

Torsdag, ny Premier League omgång. Birmingham är staden som är i centrum denna vecka nummer 13. Det börjat så smått dra ihop sig och varenda poäng, och faktiskt varenda leg är viktigt just nu då årets upplaga av denna tävling har utvecklat sig till en otroligt tajt tillställning. Tabellen är ett rejält getingbo, det enda vi egentligen kan fastställa med tre omgångar kvar är att Van Gerwen inte helt oväntat kommer befinna sig i slutspelet medans Wade inte kommer ta sig dit. Utöver det är det sex spelare som slåss om tre platser. Spännande torsdagkväll framför oss med andra ord!

James Wade-Adrian Lewis (2) @1,92 //Flat

Bookie: NordicBet

Spelstopp: 20:15

Adrian Lewis är en av dom som verkligen nosar på en av slutspelsplatserna, han är en poäng bakom den nuvarande fyran Gary Anderson och med två matcher ikväll ser han chansen att gå om. Lewis ställs emot Wade i kvällens första match och sedan Van Gerwen i den sista. Lewis vet att han är riktigt bra dag kan slå alla, men det skulle förvåna mig om han inte prioriterar matchen mot Wade något högre ikväll. Tar man poäng mot Van Gerwen är det som en bonuspoäng, dessutom hjälper det ingen annan i tabellen om Van Gerwen drar ifrån, så en förlust mot Van Gerwen kvittar. Fokuset ska ligga på Wade ikväll där han vet att han ska ha två poäng med sig om han ska ha någon chans på slutspelet.

Lewis har varit i riktigt bra form den senaste tiden och tagit stora kliv senaste veckorna i tabellen. Förra veckan klev han dock på en rejäl mina när han förlorade mot Dave Chisnall i en match där han hade ett average på strax över 95. Det var en dålig insats av Lewis. Motståndaren Wade har dock inte kastat ett average över 95 de senaste sex matcherna så dennes form är inte vass. En vinst dom senaste fem, och det var en ren stöld mot Taylor.

Lewis kommer höja sig ikväll, var så säker. Ett average uppemot hundringen tror jag vi kan räkna med ikväll,ett gäng 180s får vi nog se dessutom. Allt kommer handla om hur hans finishing är ikväll för att han kommer outscore Wade det är det inget snack om. Med tanke på att han är i såpass bra form och har legat på ruskigt stabila 40-45% de senaste fem veckorna så har jag svårt att se han få problem där ikväll.

Lewis är den av dessa som har mer att spela för, har bättre form och har det bästa självförtroendet av dom just nu. Svårt att inte se han vinna här. Lewis kommer kicka igång med en vinnare åt oss ikväll!

Dave Chisnall-Michael van Gerwen (1) @9,00 /Flat

Spelstopp: 21:00

Bookie: Unibet

Vad i hela friden gör han nu tänker ni nog. Gå emot Van Gerwen? Wtf. Bra läge för skräll ikväll och ska man emot världsettan någon gång så är det idag!

Chisnall har de senaste veckorna varit i ruskig form och från abslout ingenstans fått ett doft på slutspelet. Med average på 106, 99, 104 och 105 som han haft de senaste fyra matcherna så vinner man matcher och det är precis vad Chisnall gjort. Dave har de senaste fyra matcherna kastat 21(!) 180s. Snittar lite mer än 5 st per match, och med tanke på att två av dessa matcher slutat 7-2 och 7-3 så hade han kunnat kastat bra många till.

Chisnall är och kommer förbli den störste 180s träffaren på touren. Detta gör att han alltid kommer kuna hänga med dom allra bästa då ingen kan springa ifrån honom i något leg. Problemet hos Chisnall är att hans rörelse kan väldigt enkelt leda till att hans snatch i kastet gör att pilarna helt plötsligt kan börja landa lite här och var om inte självförtroendet är på plats. Detta leder till hans andra problem som är hans checkouts. Chisnall har alltid haft problem att träffa dubblar och det har med hans röresle att göra. När självförtroendet dock finns där och hans rörelse går igenom som den ska. Då är han livsfarlig. Just det har han varit de senaste omgångarna då han har inte haft några problem alls att träffa dubblar. Han har snittat 50% vilket är väldigt, väldigt bra.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om Van Gerwen. Han kommer komma ut och göra det han alltid gör. Det vill säga kasta ett average över 100 och se lika skräckinjagande ut som alltid. Han har dock visat sig något sårbar den senaste tiden, förvånande nog. Michael hade doubletrouble i helgen på Europatouren och blev överkörd med 6-1 av Ian White. Han hade dock enkelt kunnat åka ut tidigare då han stod och sov mot Ronny Huybrechts då denna brände ett par pilar för 3-0.

Van Gerwen vann allt man kunde vinna förra året, han första barn börjar närmna sig vilket gör att fruns mage börjat blir rätt stor nu och dessutom har han så gott som säkrat avancemang till sluspelet. Kan det infinna sig något lugn hos holländaren tro? Förmodligen inte, men förutsättningarna är för bra för att inte klicka Chisnall till nio gånger fläsket ikväll.

Om Chisnall håller upp nivån den han haft den senaste tiden kommer han hänga med Van Gerwen. Sen är det bara att hoppas att Van Gerwen är lite off och kanske tänker på sin andra match han har för kvällen mot Adrian Lewis eller dylikt. Oavsett ska inte Chisnall stå så högt som han gör ikväll då han äntligen hittat lite form och självförtroende.

Plockar även

Phil Taylor DnB (2,50) //Flat (bet365)

Raymond van Barneveld +2,5 legs (1,70) Flat (Nordicbet)

Enjoy the arrows!

//Axel Anderson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt