Speltips: Slutspurten i Lega Pro - Grupp C

Lega Pro - Grupp C - Italien

Denna helg eller mer specifikt denna söndag, avgörs det med största sannolikhet vilket lag som tar det stora klivet upp till Serie B från Italiens södra tredje division, Lega Pro Grupp C. Förra helgen blev Venezia som tränas av Filippo Inzaghi det första laget från Lega Pro att kvalificera sig till Serie B efter att laget varit dominanta hela säsongen i den norra Lega Pro serien.

Men denna helg har jag valt att fokusera på just Grupp C. Med tre omgångar kvar att spela i ligan ligger Foggia, Lecce och Matera alla från regionen Puglia i toppen, där bara ett lag blir direktkvalificerade till Serie B.

1:a Foggia 80p

2:a Lecce 72p

3:a Matera 61p

Som ni ser har Foggia allt i sina egna händer och vid tre poäng i helgen säkrar man uppflyttning till Serie B.

Jag anser mig hittat spelvärde i två av topplagens matcher, varav den första är mellan Lecce och Messina samt den andra mellan Matera och Casertana.

Lecce - Messina 23/4-17 14:30

Lecce har spelat bra och underhållande fotboll hela säsongen och har även legat i toppen säsongen ut. Dock tappade klubben sin stora chans i titelracet förra månaden i seriefinalen mot Foggia där man föll med 0-3 och jag själv var på plats. Utöver det har Lecce som sagt haft en lyckad säsong och varit extremt starka på hemmastadion Via Del Mare. Klubben hör hemma högre upp i det italienska seriesystemet och med dagens trupp skulle laget gott och väl klara av Serie B spel. På söndag tar man emot Messina just hemma på Via Del Mare och tre poäng är ett måste. Lecce kommer med en fullt frisk trupp till på söndag och saknar endast mittbacken Cosenza som är skadad. Lagets skyttekung Caturano väntas vara tillbaka i startelvan efter att haft känningar tidigare. Stort plus där.

Ligaform Lecce: O-V-V-O-V

Ligaplacering: 2:a Plats, 72p.

Messina befinner sig lite i ingemansland på den undre halvan av tabellen och är även dem ett helt okej hemmalag på Sicilien. Men på bortaplan är Messina näst sämst i serien och på söndag borta mot ett extremt hungrigt Lecce tror jag dem åker hem med 0 poäng.

Ligaform Messina: F-O-O-V-F

Ligaplacering: 13:e Plats, 39p.

Mitt speltips

Vi får hela 1.80 på rak hemmaseger för Lecce vilket jag tycker är för högt och Lecce borde vara betydligt större favoriter. Därför spelar jag Lecce -0.5 till 1.80 hos bet365. 3/5u.

---------------------------------------------------------------------------------------

Casertana - Matera 23/4-17 14:30

Samtidigt som Lecce - Messina spelas vid söndag lunch tar även Casertana emot Matera, och även här har jag hittat spelvärde.

Matera som ligger på en stabil tredjeplats kommer från sex raka matcher utan förlust och är ett lag som har varit med i toppen hela säsongen. Laget hade en liten dipp efter juluppehållet men är nu tillbaka i fin form. Värt att nämna är att Matera för tre veckor sedan vann Coppa Italia Lega Pro, dvs den italienska cupen för alla tre Lega Pro ligorna.

Jag själv var på plats idag (torsdag) och kikade på Materas förmiddagsträning, där samtliga spelare är tillgängliga för spel. Såg bra ut.

Matera med Gaetano Auteri står för en väldigt offensiv fotboll i en annars väldigt defensivt präglad serie. Laget har gjort flest mål i serien men tyvärr läckt lite för mycket bakåt för att verkligen utmana Foggia och Lecce i titelracet.

Matera ligaform: O-V-O-O-V

Ligaplacering: 3:e plats, 61p.

Min känsla för denna match är att Matera kommer köra gasen i botten från start. Samtidigt som Casertana kommer ligga lågt och vara nöjda med en poäng efter att ha förlorat tre matcher i rad. Jag lägger inte särskild stor vikt i Casertanas hemmafördel då laget nästan varit bättre på bortaplan än hemma på Stadio Alberto Pinto. Samtidigt som Matera inte har nämnvärda problem på bortaplan.

Casertana ligaform: F-F-F-O-O

Ligaplacering: 9:e plats, 45 poäng.

Mitt speltips

Jag tror Matera kommer föra denna match från start och jag tror t.om Matera kan åka hem med 3 poäng. Men jag finner mest värde i att spela Matera +0.5 till 1.80 på Bet365. 2.5/5u

Söndag 14:30, bänka er i soffan och följ avgörandet i Lega Pro - Grupp C, och lycka till vid rygg. Ta även en kik i min spelbok för lite spel inför lördagens Serie B omgång.

Ciao






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt