Speltips: Leicester-Atletico Madrid

Jag såg tyvärr inte matchen mellan West Bromwich och Liverpool men vad jag har förstått så var det ingen höjdarmatch. WBA fick ingen utdelning i offensivt hänseende och Liverpools 0-1-mål i det absoluta slutskedet av den första halvleken blev matchens enda mål. 0-1 till Liverpool innebär en halv förlust på det förra bloggspelet.

Spel: Leicester-Atletico Madrid, under 2,5 mål @ 1,82

Bookie: Pinnacle

Värdering: 3/5U

Leicester

Den "Shakespeare-effekt" som har hjälpt Leicester till stora framgångar efter Ranieris avgång verkar ha kommit av sig lite (utan att för den delen ha slagit tillbaka åt andra hållet). Förluster i bortamatcherna mot Everton och Atletico Madrid (första mötet i dubbelmötet lagen emellan) och krysset borta mot Crystal Palace talar i alla fall möjligtvis för att Leicesters tidigare spikraka formkurva verkar plana ut. Det är å andra sidan fråga om tre ganska tuffa bortamatcher. Man kan knappast kräva att Leicester ska vinna (eller ens ta poäng) borta mot Everton och Atletico Madrid och det är inte självklart att laget ska åka till London och vinna mot Crystal Palace. Leicesters form är svår att bedöma endast med ledning av de senaste (borta)resultaten. Laget har ju varit ett dåligt bortalag under hela säsongen och förlorade bortamatchen mot Sevilla precis innan segermatcherna mot bl.a. Liverpool och Sevilla (andra matchen i dubbelmötet, som var en hemmamatch). Det går därför inte att säga något säkert om Leicesters form. Klart är åtminstone att hemmaformen är fortsatt fin.

Vad gäller spelarnas form kan man inledningsvis konstatera att Vardy och Slimani är i fullgod form. Vardy har äntligen fått igång målskyttet igen och Slimani har i vart fall gjort så gott han har kunnat med tanke på att han har fått väldigt lite speltid den senaste tiden (och under säsongen överhuvudtaget). Mahrez har dock inte imponerat på mig under de senaste matcherna. Han bidrar mycket mindre till Leicesters spel den här säsongen om man jämför med den förra säsongen. En sådan jämförelse tyder på att han inte är i närheten av sin fulla kapacitet, även om det är orättvist mot honom att jämföra fjolårssäsongens prestationer med prestationerna under årets säsong (han gjorde ju en fantastisk fjolårssäsong). Mittfältarna har gjort ett bra jobb och backarna har också stått för bra prestationer (i alla fall om man jämför med det bedrövliga försvarsspelet tidigare under säsongen).

Stämningen i Leicesters lag kan sammanfattas som god. Spelarna är säkerligen glada för att de överhuvudtaget spelar CL-kvartsfinal och nästa års PL-spel spel är i princip redan säkrat. Laget kan inte kräva mycket mer än så.

Leicesters skador och avstängningar: Morgan (tveksam), Slimani (kan troligen inte spela), Mendy, Wague och Huth.

Atletico Madrid

Atletico Madrid spelar riktigt bra fotboll just nu. Laget har visserligen inte ställts inför särskilt stora prov den senaste tiden men 1-0 hemma mot Sociedad (som absolut inte ska underskattas) och 1-1 borta mot Real Madrid talar för att Atleticospelarna inte har speciellt mycket att oroa sig för. Man har inte haft några problem med att möta relativt enkelt motstånd. Osasuna avfärdades enkelt (matchen slutade 3-0 till Atletico) och Malaga besegrades med 0-2. 1-0-segrarnas tid är över, till stor glädje för både Atletico och många fotbollsälskare världen över.

Något som är anmärkningsvärt med Atleticos spel är att laget presterar bra resultat oavsett om man spelar hemma och borta. Det är naturligtvis klart att man spelar bättre fotboll på hemmaplan än annars, men bortaspelet håller en ovanligt hög nivå, även vid en jämförelse med andra topplag i Europa. Detta gäller framför allt i ligaspelet. Bortaspelet i CL är dock även det väldigt bra. Det enda man har haft problem med i bortaspelet i Europa är matcherna mot de allra bästa lagen i Europa (såsom Barcelona, Bayern och Real), vilket inte hindrar att bortspelet alltjämt håller hög klass.

Med risk för att vara tjatig (jag har sagt samma sak om Atletico i tidigare blogginlägg) så är Atletico ett lag som kombinerar ett starkt offensivt spel med ett starkt defensivt spel, vilket få lag i den europeiska toppfotbollen kan stoltsera med. Det enda man kan kritisera Atleticos lagbygge för är att man, precis som Juventus (som är ett liknande lag), har bänkspelare som inte ens är nära att hålla den nivå som de ordinarie spelarna håller. Atletico har dock inte lidit av detta under den här säsongen eftersom laget har varit relativt förskonade från skadeproblem.

Atletico Madrids skadelista: Vrsaljko, Tiago och Fernández.

Jag tror på en matchbild där båda lagen lägger störst fokus på det defensiva spelet. Atletico är vidare om matchen slutar 0-0 och Leicester vill inte riskera att släppa in ett ödesdigert bortamål. Om Atletico gör ett bortamål kommer Leicester å andra sidan att tvingas att fokusera fullt ut på anfallsspelet. Jag tror dock att Atletico i så fall kommer att försvara sig matchen igenom samtidigt som Leicester inte har råd att släppa in ännu ett bortamål. I de flesta scenarior som kan utspela sig bör med andra ord minst ett av lagen lägga fokuset på försvarsspelet. Detta, förutom att det är fråga om två i grunden defensivt inriktade lag som har spelat målfattiga matcher mot varandra tidigare, talar för en målsnål match.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.