Fotbollsutbudet under långfredagen har varit högst begränsat. Championship har varit igång och en match i Superettan, men inget som varit spelvärt. Det är därför tur att nästkommande tre påskdagar bjuder på betydligt mer. Vi börjar i Premier League imorgon.

Man ska vara vaksam på ett antal saker nu i slutomgångarna av Premier League. Betydelsen av matcherna blir nu väldigt varierande. Ett par av bottenlagen kommer förmodligen besegra mittenlag som checkat ut från säsongen. Jag skulle därför generellt akta mig för lag mellan placeringarna 10-13 till exempel, även om det alltid finns undantag.

En till sak är att det ofta finns två-tre lag som gör sina bästa perioder i slutomgångarna. Övriga turneringar är ofta slut, potentiella vinternyförvärv är inspelade i laget och andra lag spelar med mindre motivation. Det kan därför vara värt att rikta in sig på ett antal starka lag och följa deras avslutning.

Den matchen jag primärt vänder blickarna emot är den tidiga Premier League-matchen imorgon. Där drabbar Tottenham och Bournemouth samman på White Hart Lane. Resultatet kan bara gå i en riktning.

Tottenham är ruskigt formstarka. Sex raka vinster har radats upp i ligaspelet, varav fyra har vunnits med mer än udda målet. Förra veckan besegrades Watford med 4-0. I ärlighetens namn var det närmare 8-0 än 4-1. "Spurs" stod för en strålande insats. Heung-Min Son gjorde två av målen och var glödhet samtidigt som Harry Kane fick göra comeback. Skadeläget är positivt och förmodligen är Danny Rose den ende startspelaren som saknas. 

Tottenham är dessutom ligans klart bästa hemmalag. 44 poäng på 16 matcher är ett snitt som nästan kan mäta sig med Mourinhos gamla rekordfacit från Chelsea-tiden. Tottenham har bara två kryss på White Hart Lane och det senaste av dem var 1-1 mot Leicester den 29 oktober. De lär vilja gå obesegrade i år.

Att Bournemoth till 95% lär fixa ett nytt kontrakt är en framgång. Eddie Howe har byggt långsiktigt, värvat spelare som passar in i hans spelidé och de tog på sig Premier League-kostymen omgående. För tillfället ligger Bournemouth på plats 15 med sju poäng ner till Swansea under strecket. Jag kan inte se Bouremouth falla så långt och en förlust mot Tottenham bör inte ha någon större betydelse.

Spelschemat har varit tufft för klubben den senaste tiden. Det har gjort att det endast blivit en vinst på de fem senaste matcherna. Jag tror Bournemouth spanat ut vilka matcher de kommer lägga mest kraft på. Två vinster till bör räcka för kontrakt. Men det blir poänglöst imorgon.

Tottenham har som sagt öst in mål på slutet. Bouremouth försöker alltid stå för en offensiv fotboll och kommer försöka med det. Förmodligen med begränsad framgång. Tottenham håller sällan igen. Många offensiva spelare kommer att starta imorgon. Det är upplagt för mål.

Tottenham vinner och gör det med marginal. Handikapp-spelet, Tottenham -1.5, spelas till 1.725.

Alla rekar
Tottenham -1.5
2017-04-15 13:30
Tottenham - Bournemouth
2.50 u
1.81 u
Ett inlägg av
Marcus Lindén Marcus Lindén

Senaste speltips från Premier League

Alla speltips från Premier League
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord