Speltips: Bayern München-Real Madrid

Barca hade inte en chans mot Juventus i gårdagens enda CL-match. Bortalagets defensiva spel var som vanligt under all kritik och målvaktsspelet var rent ut sagt bedrövligt. 3-0 till Juve resulterade i en vinst på gårdagens bloggspel.

Spel: Bayern München-Real Madrid, Ö2,5+BLGM @ 1,9

Bookie: bet365

Värdering: 3/5U

Bayern München

Bayern har gått fram som en ångvält den senaste tiden. 8-0 hemma mot Hamburg, 1-5 i bortamatchen mot Arsenal, 6-0 hemma mot Augsburg och 4-1 i hemmamatchen mot Dortmund är exempel på resultat från de senaste matcherna. Offensiven är det följaktligen inget större fel på. Å andra sidan är det värt att nämna att Hamburg, Arsenal, Augsburg och Dortmund inte är särskilt bra på att spela försvarsspel. Det hindrar dock inte att resultaten är imponerande och att Bayern är ett av världens bästa lag (offensivt sett).

De flesta som är intresserade av den europeiska toppfotbollen känner nog till att Bayern München är extremt bra när man får spela på hemmaplan. Det var över ett år sedan laget förlorade hemma i ligaspelet. För CL-spelets del är den förlustfria sviten ännu bättre (tidsmässigt). Den senaste gången man förlorade hemma i Europaspelet var för nästan tre år sedan, mot just Real Madrid. Skillnaden mellan hemmaspelet och bortaspelet är av naturliga orsaker inte speciellt framträdande i ligan, där Bayern spelar i en klass för sig. I CL-spelet, där Bayern får rejält med motstånd av de övriga europeiska toppklubbarna, ser man dock skillnaden (både resultatmässigt och spelmässigt).

Bayerns trupp håller givetvis världsklass rakt igenom. Det finns emellertid spelare som har presterat sämre än förväntat. Müller är ett bra exempel på detta. Han har visserligen gjort några mål på sistone men hans prestation sett över hela säsongen är under all kritik. Fyra mål efter 23 ligamatcher är inte okej, speciellt med tanke på att han har fått mycket speltid. Något som har varit positivt för Bayerns del är att Ribéry och Robben inte har varit lika skadedrabbade som förra säsongen. De har inte heller skadat att de har varit lika bra som de brukar vara.

Bayern Münchens skadelista: Lewandowski och Hummels.

Real Madrid

Real har inte kört över sina motståndare på samma sätt som Bayern har gjort, men faktum kvarstår att man vinner nästan varje match och förlorar väldigt sällan. Skillnaden mot tidigare är att bortaspelet i ligan har förbättrats. Det återstår att se om samma sak kommer att hända i Europaspelet. 1-3-resultatet borta mot Napoli var i alla fall en bra start.

Det största problemet med Real Madrids spel just nu är försvarsspelet. Laget släpper in alldeles för många mål och många av dem släpps in helt i onödan. Zidane har visat att nästan all fokus ska ligga på det offensiva spelet och då är det inte särskilt konstigt att det defensiva spelet blir lidande. Jag, som tycker att ett lagbygge inte är komplett om laget inte är starkt både offensivt och defensivt (se gårdagens inlägg om Barcelonas försvar), tycker att detta är problematiskt och jag tror att Real kommer att drabbas negativt av det i slutändan.

Real har haft relativt stora skadeproblem under säsongen. De långvariga skadeperioderna har drabbat allt från målvakten Navas till yttern Bale och det är tydligt att skadorna har haft en inverkan på resultatet. Det är inte kul när Vázquez tvingas ta plats i anfallet istället för de världsspelare som annars spelar där. Dessutom är Modric givetvis att föredra framför Kovacic.

Real Madrids skadelista: Pepe och Varane.

Jag tror på en fartfylld och svängig matchbild där båda lagen fokuserar fullt ut på sitt anfallsspel. Bayern och Real är inga försvarande lag och i en sådan här prestigematch är det tämligen självklart att inget lag är ute efter att "parkera bussen". Hemmalaget har ett blytungt avbräck i och med att målsprutan Lewandowski missar matchen. Bayern har dock andra offensiva krafter i laget som kan hota Reals tveksamma försvarsspel. Real har för en gångs skull en skadefria anfallsspelare. Tyskarna har ett bra defensivt spel men Ronaldo, Bale och Benzema kan skada vilket försvar som helst.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.