Speltips: Juventus-Barcelona

Sunderland hade ingen chans i söndagens match mot Manchester United och det blev inte lättare av att Larsson blev utvisad i slutet av den första halvleken. 0-3 till United innebär en vinst på söndagens bloggspel (Manchester United -1,5).

CL-spelet fortsätter med fyra intressanta kvartsfinaler. Kvällens bästa match är tveklöst matchen mellan Juventus och Barcelona. Här har jag också hittat ett spel som känns värt att lägga några slantar på.

Spel: Juventus +0,0 @ 1,95

Bookie: bet365

Värdering: 3/5U

Juventus

Juve hade bästa tänkbara uppladdning inför kvällens match. Man vann med 2-0 mot Chievo utan att göra av med särskilt mycket energi. Det var också viktigt att Higuain fick göra två mål eftersom han har haft måltorka i ligaspelet den senaste tiden. Juve är även i övrigt ett lag som är i en mycket bra situation. Det enda som går att klaga på är möjligtvis att Barcelona inte är det optimala laget att få spela kvartsfinalen mot, men om man ska vinna CL måste man ha kapaciteten att vinna över Barca.

Spelet har i stort sett varit bra ut på sistone. Det enda som har varit mindre bra är möjligtvis försvarsspelet i matcherna mot Napoli som ger upphov till vissa tveksamheter vad gäller Juves förmåga att försvara sig mot de allra bästa lagen. Detta gäller dock i princip bara på bortaplan. På hemmaplan håller det defensiva spelet nästan alltid världsklass och det är få bortalag som kommer hem från Juventus Stadium med ett mål i protokollet. Anfallsspelet har varit bra, men jag har fortfarande en känsla av att Juve inte går på för fullt. Juve har en offensiv högstanivå som inte har utnyttjats den här säsongen. Man är ju ett av världens mest "taktiska" lag (tillsammans med Atletico Madrid) som anfaller inte mer än vad man behöver och inte heller anfaller så mycket att det defensiva spelet riskerar att bli lidande.

När det gäller truppen så har inte mycket förändrats sedan förra gången jag skrev om Juventus. Laget är inte lika skadedrabbat längre, vilket naturligtvis är positivt nu när man går in i slutskedet av ligaspelet och Europaspelet. Ett bra skadeläge är extra viktigt för Juve med tanke på att vissa av bänkspelarna inte ens är nära att nå upp till samma nivå som de ordinarie spelarna. De flesta nyckelspelarna är i form och någorlunda utvilade på grund av att man spelade en förhållandevis lugn hemmamatch i lördags.

Juventus skadelista: Mandzukic (tveksam) och Pjaca.

Barcelona

Barca har inte riktigt haft en lika fin uppladdning som Juventus. Man föll med 2-0 borta mot Malaga vilket överraskande många. Det lär ha varit rätt dålig stämning i omklädningsrummet i halvtidsvilan och managern Enrique**s popularitet bland spelarna måste ha fått sig en rejäl törn efter detta misslyckande. Neymar** blev dessutom utvisad i den 65:e minuten. Stämningen i Barcelona bör med andra ord inte vara särskilt bra för tillfället.

Man kan lugnt säga att laget har blandat och gett den senaste tiden. Det är en ganska stor skillnad mellan en 3-0-seger mot Sevilla och en flermålsförlust mot ett av ligans sämsta lag. Den stabilitet som Barcasupportrarna har varit bortskämda med de föregående säsongerna är som bortblåst. Det finns givetvis flera anledningar till varför det ser ut så här. Den viktigaste anledningen är att det defensiva spelet har varit under all kritik under en lång period. Förmågan att försvara sig mot kontringar, som är så viktig för ett lag med Barcas spelidé, finns helt enkelt inte. Det är fascinerande att ett lag som nästan bara behöver fokusera på en dimension av försvarsspelet har försummat detta. Tränar man ens försvarsspel i Barcelona? En annan anledning är att anfallsspelet inte är tillräckligt stabilt. Högstanivån är skyhög, men lägstanivån är alldeles för låg (särskilt på bortaplan).

Min bedömning av Barcas trupp är i princip oförändrad. Det är fortfarande anfallsspelarna som drar det största lasset. Jag måste dock tillstå att Neymar har sett riktigt bra ut den senaste tiden. Han kanske inte gör lika många mål som förut, men det är ingen tvekan om att han i vissa matcher har minst lika stor betydelse för Barcas offensiva spel som Messi har. Suarez har inte gått att känna igen i Europaspelet. Han var nästan osynlig i dubbelmötet mot PSG och gjorde inte mycket vettigt om man bortser från 1-0 målet i hemmamatchen.

Barcelonas skador och avstängningar: Busquets, Rafinha, Vidal och Turan.

Jag tror att vi kommer att få se en matchbild där Juventus ligger på kontring och lämnar över bollinnehavet till Barcelona. Denna matchbild bör gynna Juve eftersom Barca är väldigt dåliga på att försvara sig mot kontringsanfall. Hemmalagets starka defensiva spel har goda möjligheter att hindra den stundtals tandlösa Barcaoffensiven från att göra flera mål. Juventus är dessutom ett av Europas bästa hemmalag medan Barca har visat upp ett väldigt tveksamt bortaspel både i ligaspelet och i Europaspelet. Det mesta talar för att Juve borde vara hyfsat stora favoriter i det här mötet. Jag känner mig därför trygg med att spela Juventus +0,0.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.