Sevilla dominerade sin match mot Alavés i måndags och tog med sig en rättvis 0-1-ledning från den första halvleken. Alavés spelade dock bra fotboll i den andra halvleken, kvitterade i slutet av densamma och var till och med nära att vinna matchen. Matchen slutade 1-1 vilket resulterar i en förlust på mitt förra bloggspel (Sevilla -0,5).

Spel: Barcelona-PSG U4 mål asian @ 1,675

Bookie: Pinnacle

Värdering: 3/5U

Barcelona

Barcelona verkar ha återfått formen efter det tunga nederlaget mot just PSG för drygt tre veckor sedan. Fyra raka segrar i ligan och storsegrar de två senaste matcherna talar för att laget har fått tillbaka självförtroendet. Neymar, som inte har spelat särskilt bra fotboll tidigare under säsongen, har sett riktigt bra ut i de senaste matcherna och är tillsammans med Messi lagets mest formstarka spelare just nu. Suarez var ganska osynlig i matchen mot Celta i söndags men man får givetvis inte glömma bort att det finns en hel del kvalitéer hos honom också.

Man är fortfarande ett lag som lever på sitt offensiva spel, vilket jag har tjatat om flera gånger här i bloggen. Att Barca behöver ett bättre försvarsspel har jag också nämnt några gånger. Jag är dock beredd att omvärdera Barcas försvarsspel eftersom det faktiskt har sett bättre ut den senaste tiden. Laget har i och för sig inte ställts mot särskilt tufft motstånd, men backarna och de defensiva mittfältarna har blivit bättre på att stänga igen ytorna, vilket matchen mot Celta är ett bra exempel på. Celta, som faktiskt är ett ganska bra lag (åtminstone offensivt sett), hade knappt några målchanser överhuvudtaget och gjorde följaktligen inga mål heller.

Barca har en fortfarande en chans att gå vidare i CL-spelet men den chansen är naturligtvis väldigt liten. PSG är under normala omständigheter inte ett lag som Barcelona gör fyra mål mot och det ska mycket till för att PSG ska släppa in (minst) fyra mål ikväll.

Barcelonas startelva (4-3-3): Ter Stegen - Mascherano, Pique, Umtiti, Rafinha - Rakitic, Busquets, Iniesta - Messi, Suarez, Neymar.

PSG

PSG är också ett lag i form. Man har vunnit tre av sina fyra senaste matcher och laget har inte förlorat en match i år. Det är främst det defensiva spelet som har stämt på sistone. Att hålla nollan mot Barcelona säger det mesta i det avseendet. Hållna nollor mot Toulouse, Niort och Nancy sedan matchen mot Barca kanske inte säger lika mycket men det visar ändå att PSG:s försvarsspel håller måttet. Det är inget fel på det offensiva spelet heller, men det har i ärlighetens namn inte sett lika bra ut som föregående säsonger. 0-0 hemma mot Toulouse och 1-0 hemma mot Nancy tyder på att lagets offensiva kvalitéer inte är de bästa just nu. Man gjorde visserligen fyra mål hemma mot Barca för inte så länge sedan men känslan är att laget överpresterade ganska rejält i den matchen. All heder till PSG, men riktigt så bra är man inte egentligen.

Framtiden ser ljus ut för PSG, både vad gäller Europaspelet och ligaspelet. En andraplats i ligan är i och för sig inte riktigt vad PSG siktar på men jag tror att avståndet upp till Monaco kommer att krympa. Avancemanget i CL är så gott som klart och om man kan ta sig vidare mot Barcelona finns det inga begränsningar i hur långt detta PSG kan ta sig i turneringen.

PSG:s startelva (4-2-3-1): Trapp - Meunier, Marquinhos, Silva, Kurzawa - Rabiot, Matuidi - Lucas, Verratti, Draxler - Cavani.

Jag spelar väldigt sällan underspel men i den här matchen känns det lämpligt på grund av flera olika orsaker. Matchbilden kommer med stor sannolikhet vara att Barcelona dominerar spelet och bollinnehavet och att PSG ligger på kontring. Barcelona måste göra minst fyra mål ikväll och PSG behöver bara försvara sig. PSG lär inte försöka anfalla lika intensivt som den förra matchen lagen emellan, men man lär å andra sidan inte tacka nej till ett värdefullt bortamål, vilket Barcelona naturligtvis vet om. Barca är med andra ord i den jobbiga sitsen att de måste göra många mål samtidigt som de absolut inte får släppa in mål. Jag tror inte att Barca kommer att göra särskilt många mål, inte minst med tanke på att PSG försvarade sig väldigt bra för drygt tre veckor sedan. PSG bör inte heller göra särskilt många mål, av den enkla anledningen att de inte behöver göra det. Det är möjligt att de får in något mål via kontring, men det lär inte bli mer än så.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.