Speltips: Porto är långt ifrån det dem en gång var.

Tisdagens Champions League-matcher bjöd oss alla på en unik upplevelse då vi fick se 14 mål i de två matcher som spelades, när vi nu vänder blad och går över till onsdagen är det ingenting som talar för att vi får uppleva något liknande så länge inte Sevilla stöter in ett tiotal mål emot stackars Leicester. Men min tro är att vi åtminstone inte går helt torrt på målfronten utan att vi får se några mål när vi nu drar våra blickar emot Portugal och mötet mellan Porto och Juventus.

Porto som dominerat portugisisk fotboll under 2000-talet har inte alls varit att känna igen, omsprungna av ligakonkurrenten Benfica och till viss mån även utav Sporting har man de senaste tre åren stått där utan ligapokalen när säsongen summerats. En ligatitel man dessförinnan plockat hem 8 gånger utav 10 försök och kollar vi vidare på trupperna man besuttit säsong efter säsong de senaste åren går det att se en viss sänkning utav kvalitétsskillnad. Ruben Nevés, Oliver Torres samt Diogo Jota må vara unga och framtidsnamn men när de ackompanjerar tillsammans med Interfloppen Telles och en drös med portugisiska namn som aldrig tog steget riktigt är det svårt att imponeras. Namnet på mångas läppar är istället Tiquinho, en anfallare på 26 år och som utvecklats sent och kommit igenom de portugiska systemen via Nacional och Vitoria Guimaraes fram till Porto så säger det ändå en del. Porto är inte den kraft och det lag man en gång var och jag skulle finna det väldigt förvånande om man emot Juventus lyckades få till något som helst resultat.

Man släpper även in en del mål i ligan såfort motståndet skruvas upp vilket är oroande, man är mer statiska och saknar kreativiteten på den nivå som behövs när man inträder i dessa sammanhang. Man kommer med en andra plats i sin Champions League-grupp efter att Leicester valt att ge bort den genom att ställa ut B-laget i sista matchen. Två kryss emot danska FCK imponerar inte och dubbla segrar emot slagpåsen Club Brugge är inget att skryta om. Man är dessutom fortsatt efter Benfica i ligan, även om det bara skiljer en poäng. Porto kommer skadefria och har offensiv kraft att bjuda på däremot är jag väldigt tveksam till att defensiven håller den Europeiska klass som krävs när vi entrat slutspelet i Champions League.

I Juventus händer det grejer, senaste nytt är att Allegri tack vare diciplinära själ sätter Bonucci vid sidlinjen till dagens match. Chockerande såklart och istället förväntas skadeskjutna Barzagli som nu ska vara frisk och Chiellini ta position på mittbacksplatserna i Juve's nya 4-2-3-1. För det är ju här det blir intressant, Allegri skruvade åt ett underpresterande Juventus under december och på det föddes ett nytt Juve, med en vilt kämpande Mandzukic på vänsteryttern bland annat som verkligen hittat en plats att vara mer delaktig i spelet. Det har absolut gett utslag och Juventus spelar så som de bör: dominierande, skräckinjagande och samtidigt kontrollerat.

Resultaten har inte låtit sig vänta och förutom plumpen i Florens så har Allegri fått poletten att trilla ner medans han samtidigt kan spela alla sina tre anfallare. Till matchen med Porto har han bekräftat(!) att han kommer att starta med kreativa Pjanic, Cuadrado, Higuain, Mandzukic samt Dybala. Han går för den absolut offensivaste elvan han kan tänka och det är borta i Portugal, ingen ånger hos Allegrigubben alltså. I övrigt är man skadefria och jag får känslan utav att man här vill bjuda på show och att Allegri vill bevisa något, det har trots allt pratats en hel del och nästintill blivit fakta att detta är hans sista år i Juventus.

Även om Juventus har den förmågan att helt stänga matcher så oroar den här soppan med Bonucci för hållbarheten där bak, samtidigt är man så extremt starka just nu att jag har svårt och se ett Porto som är långt ifrån sina glansdagar stoppa dem. Jag tror vi får se både mål och en bortavinst, då jag absolut inte har svårt att se Juventus släppa en boll medans de själva gång på gång kommer att lyckas att penetrera Portos svaga försvar. Så jag kommer att gå för två spel här och jag gör det med god självsäkerhet. Jag spelar Juventus -0.25 till 1.90 hos Pinnacle och jag väljer även att rota in mig i överspelet och spelar således Ö2.0 i matchen då jag inte förstår den låga linan alls, men den ger oss 1.86 och det oddset hittar ni även där hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.