Speltips: Dags att kavla upp ärmarna, Bayern.

Onsdag och fortsättningen utav veckans Champions League ska ta form där Napoli ska upp i ringen emot Real Madrid och där Arsenal åkt till Tyskland för att möta Bayern München. Det blir det sistnämnda mötet jag tänkte fokusera på här då Arsenals säsong redan ikväll kan vara över medans frågetecknena om vart Bayern står antingen kommer att förhöjas eller rätas ut.

Bayern München

För det är ju så i Bayern, man är inte riktigt nöjda med Ancelotti och det är väl främst det spel Bayern visat upp efter att Ancelotti tagit över efter Pep. Mindre utpräglat kantspel, tempofattigare spel och en del tappade ligapoäng som dessutom hade varit fler om inte Bayern just varit Bayern, det vill säga avgjort sent i ett gäng matcher, nu senast emot Ingolstadt men även i matcher emot Freiburg och Hamburg. Man har en del problem på mitten som märks i vissa matcher, upphausade Renato Sanches får knappt speltid under Ancelotti och Xabi Alsono börjar bli till åren och drar ner tempot för mycket. Tiago tillsammans med Vidal är det som sett ut bäst men som oftast bara får chansen vid skadebekymmer eller vid rotation. Eftersom Carlo gått ifrån Peps "4-3-3" till ett mer smalare 4-2-3-1 så har man en mindre plats på centrala mitten där Kimmich fått allt mindre speltid ju längre säsongen gått. Tyngden blir lidande med en man mindre på mitten och när en fullständigt iskall Thomas Muller promt ska användas i nr 10-rollen blir oftast spelet lidande.

Men så är man väldigt kräsen och hård i sin kritik när det kommer till Bayern ska tilläggas, det finns ljusglimtar här med. Ancelotti är såpass rutinerad och en expert på att lägga upp säsonger och för att ta ett modernt exempel så gick han under sin första säsong i Real Madrid och vann han Champions Leauge medans man under hans andra säsong så åkte man ut i semifinal, det samtidigt som han höll Real så gott som hela tiden på en topplacering i ligan även om han aldrig vann ligan. Där är kanske hans svaghet, ligaspelet. Om bara något utav de större lagen i Tyskland hade kunnat prestera under hösten så hade Bayern varit bra mycket mer pressade i ligan.

Nu är inte allt helt åt skogen även om det som sagt finns saker att jobba på, Bayern leder ändå Bundesliga med sju poäng och kan helt fokusera på Champions League. Dessutom fortsätter Lewandowski att ösa in mål och Robben har börjat hitta tillbaka till storformen där han börjat se riktigt bra ut nu under den senaste tiden. Han, olikt Ribery, passar mer i rollen som central yttermittfältare där han på klassiskt Robben-manér kan vända in i plan och figurera på en större yta än som en renodlad ytter. Även Hummels har visat upp ett otroligt stabilt spel och tar ett stort ansvar nu när Boateng är borta med skada. På mitten har Tiago fått en större roll som spindeln i nätet då han fått ett kolosalt förtroende ifrån Ancelotti under säsongen vilket är med all rätt, han presterar på en enormt hög nivå med sin passningsskicklighet där både de längre passen och insticken nästintill alltid hamnar rätt.

Champions League är också den turnering som prioriteras i Bayernlägret och den tilltänkta cupvinsten är just precis varför Ancelotti anställdes. Jag själv har egentligen ingen känsla för att de skulle vinna i år men det skulle inte förvåna mig det minsta. Särskilt då det samtidigt finns flera storlag som under 16/17 inte riktigt kommit upp i nivå. Det är dessutom den här generationens absolut sista chans på toppen och medelåldern är hög, men med det också en massiv rutin i dessa samanhang och som det finns flera växlar till att lägga i nu under våren som kommer.

I bayern saknas Boateng och Ribery där mittbackens avbräck känns som mest. Javi Martinez är en försämring medans Ribery nog ändå inte startat då Douglas Costa bör ha tagit den platsen.

Arsenal

Arsenal gör en säsong som vi har sett förut. Efter 3-0 vinsten tidigt i höstas hemma emot Chelsea gick man på moln men som sig brukar har man under vintern tappat mark och åkt på flertalet skador. Man vann sin Champions League-grupp framför PSG men när Santi Carzola gick sönder så har det i efterhand visat sig att det bara var en tidsfråga innan Arsenal började tappa i ligan. För varken nyförvärvet Xhaka eller Elneny har kommit upp i önskad nivå och Coquelin har verkligen blandat och gett under 16/17 där han nästan presterat sämre för varje match som gått. Men trots Arsenals problem på det centrala mittfältet har Mustafi och Koscielny varit ovärderliga på sina mittbacksplatser och täckt upp för de brister man haft högre upp i plan, däremot har det inte räckt till i längden. Projektet med Alexis Sanchez som en falsk nia föll länge väl ut men när Özil under vintern helt försvunnit ur massvis med matcher och ser sämre ut än på mycket länge har det drabbat Alexis och det strikerlösa Arsenal har inte sett lika lyckat ut längre. Giroud gjorde ett gäng mål som inhoppare efter sin skadefråvaro och sedan var Arsenal tillbaka på ruta ett gällande positioneringen utav laget.

Det som absolut inte fungerat sedan den där 3-0 vinsten emot Chelsea är prestationerna i toppmatcherna.

* 1-1 hemma emot Tottenham var en jämn tillställning.

* 1-1 borta emot United där man fullkomligt rånade hemmalaget på två poäng.

* 2-2 hemma emot PSG där man faktiskt var utspelade.

* 2-1 borta emot City där Arsenal efter en tidig ledning inte hade en chans.

* 3-1 borta emot då Chelsea körde över dem fullständigt.

Som om det inte vore nog är faktiskt det mest skrämmande i dessa matcher hur fel Wenger hamnat med sin matchtaktik samt hur sent han korrigerar tydliga brister i lagets spel med byten på spelare helt under isen. Jag förstår verkligen hur mycket han saknar alternativ för att ersätta en osynlig Özil eller hur omöjligt det måste kännas när man trots två nyinköpta spelare till de centrala mittfältsplatserna måste använda sig utav Ramsey eller Oxlade-Chamberlain, det går inte att sticka under stol med. Men kontentan blir för mig att det här Arsenal aldrig kommer ta det där sista steget utan en förändring i tränarstab och trupp.

Matchen

Jag är väldigt inne på att de kommer att få det otroligt tufft i München ikväll. På skadefronten är fortfarande Carzola borta tillsammans med Ramsey av de namn som förmodlingen hade tagit en startplats vid tillgänglighet. Man sägs använda Coquelin samt Elneny som mittfältsblock ikväll trots att Oxlade-Chamberlin aspirerat på en sådan position här på slutet, men känslan är väl att Wenger inte vågar på det ikväll. Wenger har på presskonferansen hintat om ett försvarande Arsenal som genom en låg utgångsposition ska kriga med sig ett resultat hem. Det känns inte helt vettigt att bjuda in Bayern till ett pressande possessionspel istället för att försöka såra dem i uppspelfasen där de kan verkligen kan störa Bayern. Även om Xabi Alonso tappat fart med åldern så är han absolut världsklass om han får tid på sig. Ska sägas att jag tror absolut Arsenals chanser att slå ut Bayern är större än tidigare år men jag tror däremot inte alls att det kommer att räcka till då man sett så darriga ut samt saknar toppkvalité på flera positioner.

Bayern har presterat som bäst under säsongen när det verkligen gäller medans Arsenal har gjort det motsatta och jag tror verkligen att Arsenals mittfält får problem ikväll och jag har svårt att se Özil lyckas ta sig ur sin förbannelse när det gäller prestation i matcher av större dignitet. Jag tänker däremot gå för ett halvtidsspel då Arsenal haft en förmåga att hitta tillbaka i några matcher under andra halvlek medans just något som varit utmärkande för Arsenals 2017 är hur oförberedda de verkat vara i flertalet matcher och uppträtt riktigt svajigt. Bournemouth, Preston och Watford är några utav lagen som spelat ut Arsenal och rättvist lett i halvtid dessutom. Samtidigt räknar jag med att Bayern går ut för att göra ett statement likt de gjorde emot RB Leipzig i seriefinalen i Bundesliga.

Speltips

Jag spelar Bayern München att leda i halvtid och det till 1.96 hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.