Speltips: Premier League

God dag!

Denna torsdagsmorgon flög jag upp ur sängen med ett leende på läpparna. Efter en kväll när laget som har en alldleles för stor plats i mitt hjärta, Newcastle, tappat två poäng efter en nick i eget mål på tilläggstid, efterföljande av en intervju där vår hjälte på tränarbänken Rafa Benitez riktade tydlig kritik mot ägaren som gav mig en kall känsla att han kanske inte blir kvar så många år trots allt så ska det krävas en hel del för att jag ska vara en smula glad.

Dock börjar Premier League i dart ikväll och det skiner upp min torsdag. Premier League går till så att 10 spelare möts varje torsdag nio veckor framöver, det vill säga alla mot alla en gång. Sedan åker dom två som ligger sist i tabellen efter nio veckor ut medans de åtta andra möter varandra en gång till under de sex nästkommande veckorna. Efter dessa 15 veckor så går de fyra som samlat flest poäng vidare till vecka nummer 16 där ettan möter fyran och tvåan möter trean i semifinaler. Sedan spelas samma kväll grand finale och vinnaren koras i den mäktiga arenan O2 i London som till finalkvällen tar in 20,000 åskadare. En summa som som kommer säljas slut innan man hinner blinka.

Arenorna som Premier League spelas i är inga små idrottshallar direkt, och stämningen blir därefter. Detta är när Premier League för första gången någonsin gjorde debut i Nederländerna, gåshud framför skärmen.

Biljetterna till årets alla Premier League arenor gick så snabbt så undertecknad inte hann med att göra sitt besök i år. Sporten ökar i popularitet för var dag som går och det är bara att sätta sig och kolla ikväll så förstår man varför.

Årets Premier League består för första gången av noll debutanter. Världens tio bästa spelare är på plats och alla tror att dom kan slå alla. Det kommer bli den bästa Premier League någonsin. Michael van Gerwen är självklart storfavorit, han kan inte förlora matcher just nu och kommer förmoldigen ro hem detta i Maj. Något mer vi kan slå fast vid är att det kommer bli underhållande varenda torsdag framöver och man kommer inte behöva oroa sig att sitta rastlös denna annars rätt trötta veckadag.

Innan jag slänger ut mina spel ska jag också säga att Premier League spelas i bäst av 12 legs. Först till 7. Kan också sluta oavgjort, 6-6. Nu kör vi.

Raymond van Barneveld-Adrian Lewis (1) @2,40 //1,5U flat

Bookie: Betfair

Spelstopp: 21:00

Folkets favorit, Raymond van Barneveld kliver in i kvällens andra match. Barney som han kallas är rankad som nummer tio i världen. En missvisande ranking då han tävlade absolut minst av dom tio högst rankade förra året. Barney är i mina ögon överlägsen världstrea när han lägger manken till. Just denna manken har han börjat lägga till och han börjar se farlig ut, riktigt farlig.

Barney har ett par tävlingar som han rankar rätt mycket högre än andra. Premier League är just en av dom tävlingarna och han vann den så sent som 2014

. Barney är en utmanare i år också, men som Michael och Gary kastar så blir det svårt att komma åt någon av dom.

Ikväll ställs alltså Barney mot Adrian Lewis och bolagen tycker denna match är jämn på förhand. Jag håller inte med här utan håller Barney som favorit av ett gäng anledningar. Först och främst tycker jag Barney är en bättre dartspelare än vad Adrian är. Barney är den jämnare och stabilare av dom två, Adrian kan komma upp med några legs då och då som är i klass med mig och då är han chanslös i bäst av 12 legs. Barney är den av dom som kan plocka fram sitt A-game om det behövs också, Adrian vet för tillfället inte vart han har sitt. Sen den viktigaste punkten av alla, Barney har självförtroendet av dom två, och det är nyckeln för Barney. Barneys självförtroende gör att han kan ta ut checkouts oavsett om han är under press eller inte, detta gör honom hyperfarlig i varenda leg då han just nu checkar ut bäst av alla i eliten i mina ögon.

Barney har vunnit sex av dom sju senaste mot Adrian. Denna svit tror jag förlängs ikväll då Barney med sin stabilitet och sitt självförtoende blir enormt svår att slå.

Phil Taylor-Dave Chisnall (Dave Chisnall flest 180s) @1,57 //1,5U flat

Bookie: WilliamHill

Spelstopp: 21:30

Har gnuggat mig i ögonen här några gånger. Den som förmodligen kommer kasta flest 180s i ligan mot den som förmodligen kommer kasta minst antal, @1,57? Vet inte hur många gånger jag ältat om att Dave Chisnall är tourens största 180 hitter och att om man slapp gå ut på dubblar så skulle Chizzy vinna VM.

I kvällens match med Phil så kommer Chizzy vinna matchen ner till 201 medans Taylor kommer vara den kliniske från 201 och ner till 0. Chizzy kan hota Phil om segern här, men som alltid brukar hans "närspel" svika honom. 1X2 marknaden i denna match tycker jag är tuff, men 180 markanden här måste spelas.

Inte nog med att Phil kastar färre 180s en Chizzy än vanlig dag, han har nu även bytt pilar. Jaha vad spelar det för roll? Jo han kastar numera med ett set pilar som är bland dom tjockare på touren. Så som Phils pilar ligger ner när dom träffar tavlan så måste han träffa längst ner i trippel 20 för att kunna stapla dom på varandra, så fort han träffar högt upp i trippel 20 så skymmer den resterande del av trippel 20 vilket gör att vi kommer se han byta ner till trippel 19 frekvent. Phil har alltid i sin karriär gärna bytt ner till trippel 19, men dessa pilar gör att han lär göra det allt frekventare.

Chizzy ska bara vinna denna 180 duell, för om han inte "outscores" Phil är han chanslös. Vilket han vet om. Oddset @1,57 kanske inte låter allt för mycket för världen, men det är taget alla dagar i veckan.

Två spel till finns i spelboken, så kika in där om ni vill se all kvällens action.

Hela kvällen sänds hos Viaplay, jag hoppas ni som jag sitter bänkade. C´mon!

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt