Speltips: Toppmatch i Ligue 1

Bayer Leverkusen och Borussia Mönchengladbach skötte sig mycket bra och överspelet (Ö2,5 mål) satt efter redan 52 minuter.

Söndagen innehåller bland annat en toppmatch i Ligue 1 där PSG tar emot Monaco. Jag har lagt ett spel i den matchen som jag tänker motivera närmare. Statistiken avser Ligue 1-säsongen 2016/17.

Spel: PSG-Monaco, Ö2,5+BLGM @ 2,05

Bookie: bet365

Värdering: 3/5U

PSG

Fem senaste matcherna:

2-2 (hemma), 2-1 (borta), 5-0 (hemma), 0-1 (borta), 0-2 (borta).

Fem senaste hemmamatcherna:

4-0, 2-0, 2-0, 2-2, 5-0.

Resultat från relevanta matcher:

3-1 (borta), 2-2 (hemma).

Resultat från relevanta hemmamatcher:

2-2.

PSG ligger i dagsläget på en tredjeplats i Ligue 1-tabellen, en placering som är allt annat än önskvärd med tanke på att PSG förväntas vinna Ligue 1 enkelt precis som föregående säsonger. Formen är helt okej. Laget har vunnit tre raka matcher i ligan men mötte å andra sidan ganska enkelt motstånd. Jag har i tidigare blogginlägg tjatat om att Zlatans flytt till Manchester United har påverkat PSG negativt och jag vidhåller att så fortfarande är fallet. Laget har gått från att ha haft två stora målskyttar i laget till att bara ha en stor målskytt. Cavani gör sitt bästa för att bidra till PSG:s målskörd men han har varit ganska ensam om att göra det den här säsongen. Lucas Moura är lagets näst bästa målskytt med sex gjorda mål och lagets tredje bästa målskyttar har bara gjort ett mål vardera. För att sammanfatta det hela måste PSG bli bättre i anfallsspelet och inte vara lika beroende av Cavani. Någon som kanske kan bidra till målskörden är nyförvärvet Draxler som har fått en bra start i klubben.

PSG spelar oftast bra fotboll men har haft svårt när man har mött de andra topplagen i ligan. Laget förlorade med 3-1 borta mot Monaco och fick endast med sig en poäng från hemmamatchen mot Nice som slutade 2-2. Klart är dock att matcherna har varit målrika och att PSG-försvaret inte har gjort ett bra jobb mot konkurrenterna i toppen av tabellen. Thiago Silva verkar sakna kompisen och förre mittbackskollegan Luiz eftersom hans samarbete med Marquinhos är sämre än samarbetet med Luiz.

PSG:s skadelista: Aurier, Pastore, Krychowiak, Jesé, Lo Celso och Verratti.

Monaco

Fem senaste matcherna:

0-4 (borta), 1-3 (hemma), 2-1 (hemma), 1-4 (borta), 4-0 (hemma).

Fem senaste bortamatcherna:

1-1, 0-3, 1-1, 0-4, 1-4.

Resultat från relevanta matcher:

3-1 (hemma), 4-0 (borta).

Resultat från relevanta bortamatcher:

4-0.

Monaco toppar tabellen i Ligue 1 välförtjänt. Laget öser in mål såväl hemma som borta. Falcao har fått en revival i sin forna klubb och är med sina tolv gjorda mål på 15 matcher lagets bästa målskytt. Målskyttet är dock ganska jämnt fördelat i Monaco. Sex spelare har gjort fem mål eller mer den här säsongen, vilket är ett styrkebesked. Monacos form är bra. Laget har vunnit fyra av de fem senaste ligamatcherna trots att motståndet har varit relativt tufft. Man mötte bland annat Bordeaux (6:a i tabellen), Lyon (4:a i tabellen) och Marseille (5:a i tabellen). Monaco har varit starka i både det defensiva och det offensiva spelet, men det är i synnerhet det offensiva spelet som har tagit Monaco till toppen av tabellen. Anfallsduon med Falcao och Germain har fungerat utmärkt och producerar mål match efter match.

Monaco brukar vara inblandade i målrika matcher, något som har varit extra påtagligt när man har mött de andra topplagen i ligan. Man vann med 3-1 hemma mot PSG och föll med 4-0 borta mot Nice. Även om det statistiska underlaget är ganska bristfälligt kan man dra den försiktiga slutsatsen att Monaco har problem med försvarsspelet mot starka lag men att man ändå klarar av att göra mål mot ett av ligans bästa försvar. Det är inte särskilt konstigt att Monaco är inblandade i målrika matcher. Det finns gott om offensiva krafter i laget och man är inte känt för sitt fina försvarsspel (även om det har fungerat ganska bra den här säsongen mot mitten-/bottenlagen). Matchbilderna brukar dessutom vara förhållandevis öppna med få destruktiva och defensiva inslag á la Mourinho.

Monaco reser till Paris utan Dirar och Traoré.

Faktorer som talar för en målrik match där båda lagen gör mål:

1. Förra matchen lagen emellan slutade 3-1 till Monaco.

2. PSG och Monaco har haft svårt att försvara sig mot de andra topplagen i ligan.

3. Både PSG och Monaco har sina styrkor i det offensiva spelet.

Jag tror och hoppas på en riktig kanonmatch ikväll med två lag som satsar på anfallsspelet fullt ut. I så fall borde Ö2,5+BLGM gå in utan några större problem.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.