Speltips: Konstgräset visar vägen

Då var den fina streaken i bloggen slut. Corinthians juniorer vann bara med uddamålet mot Batatais dito och det blev således torsk på Corinthians -2. Spelet kändes fortfarande klockrent såhär i efterhand och det var länge sedan jag såg en match där det skiljde såpass mycket i kvalité mellan dem båda lagen. 64%-36% i bollinnehav till Corinthians fördel totalt över matchen är ganska talande, och då låg det säkert på 75%-25% i andra halvlek där det var one way traffic. Corinthians, som fick till över 20 avslut + en massa andra bra lägen där sista passningen blev lite för lång eller där någon spelar missade sista dribblingen, spräckte dessvärre inte nollan förrän i 85e minuten och tiden räckte helt enkelt inte till. När 2-0 kom i den 90e minuten så glades man åtminstone lite åt pushen med tanke på hur pass sent ledningsmålet kom, men glädjen blev kortvarig då Batatais reducerade i 93 efter att Corinthians målvakt hamnat på mellanhand. Frustrerande minst sagt. Men men, en fullspäckad helg står på schemat så det är bara att vända blad. Ännu en gång blickar vi mot Estadio Caliente i Mexico, närmare bestämt mötet mellan Tijuana och Cruz Azul.

Tijuana - Cruz Azul - Liga MX Avspark: 28 Januari 05:00

Suveränt hemmastarka Tijuana skrev jag ett par rader om i detta inlägg: https://1x2.se/spelbloggar/18/giobetyouwin/3492/mexikansk-bloggpremiaer . I den specifika matchen krossade de Puebla med 6-2 och det var ren propagandafotboll på plan emellanåt. 6-2 vinsten följdes upp med en 0-1 vinst borta mot Chivas och man kan konstatera att serieledande Tijuana mår riktigt riktigt bra just nu. Som jag tidigare nämnt så är det hemma på konstgräset som Tijuana gör allra bäst ifrån sig. Det är få mexikanska lag som trivs i det underlaget vilket vi tydligt kan se på Tijuanas hemmarad. Man har plockat 10 vinster på dem 11 senaste hemmamatcherna i ligan. Den enda plumpen kom mot regerande mexikanska mästarna Tigres, vilket inte alls är fy skam.

Cruz Azul har något riktigt spännande på g. Spanske tränaren Paco Jemez, som med en tiki-taka liknande fotboll charmade många fotbollsromantiker under sina år i Rayo Vallecano, tog över i November och har redan börjat sätta sin prägel på klubben. Att ta Cruz Azul, som på senare år knappast tillhört dem spelmässigt sexigare lagen, och göra dem till ett väloljat och anfallsglatt gäng blir ingen barnlek. En rad fina offensiva spelare har plockats in och systemet har redan börjats nöta in. Det är mycket rörelse på plan, det är många passningar och det är en högt pressande backlinje, stiligt! Men det är också väldigt många bolltapp, naivt försvarsspel och en viss övertro på den egna förmågan. Om ni tyckte att Rayo Vallecano stundtals kunde rasa ihop fullständigt så kan ni räkna med att Cruz Azul kommer att göra detsamma fram tills Paco sätter taktiken till 100%. Speciellt sårbara kommer Cruz Azul att vara på bortaplan där man inte har publikens stöd i ryggen och det mentala övertaget som man ändå helst vill ha när man ska dominera och styra en match på det sättet Paco Jemez vill. Och då måste vi ändå ha i åtanke att Cruz Azul redan är ruskigt svaga på bortaplan. 3 vinster på dem 19 senaste borta talar sitt tydliga språk. Det blir inte bättre heller av att chilenska landslagsmittfältaren Silva är tveksam pga skada (lär ej spela). Han bör vara väldigt nyttig i ett sånt spelsystem då han blandar bra defensivt slit med helt okej passningsspel och spelar i ett liknande spelsystem med det chilenska landslaget.

Rent spelmässigt har det sett väldigt olika ut för lagen. Medans Tijuana har spelat stabilt och hållt en jämn nivå under matcherna så har Cruz Azul endast lyckats glimra till under korta perioder. Det är otroligt viktigt att fokus är på topp under 90 minuter om man ska spela det spelet Cruz Azul vill spela och det är tydligt att laget inte är där just nu. Tijuana trivs när man bjuds på ytor och jag tror att man straffar Cruz Azul åtminstone ett par gånger. Tijuana Ö 1.5 mål kan vara något här. Men då Tijuana är så otroligt starka hemma just nu och Cruz Azul är raka motsatsen borta så känns Tijuana +0 @ 1.77 riktigt i överkant och jag plockar det med 4U hos Pinnacle.

Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.