Speltips: Mexikansk bloggpremiär

Senaste blogginlägget satt klockers, dessvärre kan man inte riktigt säga detsamma om U20 turneringen än så länge. Pre + live i Copinhan har hittills resultaterat i ett par units minus totalt sett. Man kan inte klaga på att det är för lite action i turneringen men när det kommer 4 mål på sista 10 minuterna förstår man att pojkspolingarna inte är alltid att lita på. Men det finns U20-spel levande och matcher kvar. Förhoppningsvis slutar man den turneringen på plus lagom tills övriga ligor sätter igång. En som redan tjuvstartat är den mexikanska ligan. I första omgången som spelades förra helgen blev det ett prespel med bra utgång och till den här helgen jag har hittat ett par intressanta objekt. Först ut har vi två lag som kammade hem 0 p senast.

Tijuana - Puebla - Liga MX Avspark: 03:00 14 januari 2017

För ett år sedan hade detta varit ett bottenmöte. Tijuana och Puebla hade inför Aperturan ett par svaga säsonger bakom sig och var båda inblandade i nedflyttningskampen i allra högsta grad. För den oinsatte kan man enklast förklara att man slår ihop dem senaste 3 årens resultat och gör en fet tabell av det hela. Laget med sämst "poängsnitt" under den perioden ryker ner till tvåan.
Tijuana var en av klubbarna som låg risigt till inför senaste Aperturan efter ett sinnessjukt dåligt 2015/2016 men har efter en kanonturnering, där de plockade 33 poäng på 17 matcher, klättrat upp ett par platser på den sammanlagda tabellen och har numera åtminstone lite andrum.
Det är framförallt hemma på Estadio Caliente som laget verkligen visat styrka. 7 vinster på 8 hemmamatcher och endast 2 insläppta blev Aperturans facit och Tijuana, som har varit ett riktigt "hemmalag" sedan debuten på Estadio Calientes konstgräs, kunde återigen ge fansen de sedvanliga hemmavinsterna att glädjas över. Just konstgräs växer inte på träd i Mexico (heh) om vi säger så och statistiken pekar tydligt på att det är många mexikanska lag som inte är helt bekväma med det underlaget. En ganska tung faktor att väga in i dessa sammanhang. En annan bidragande faktor till Tijuanas återuppståndelse är tränaren Miguel Herrera. Herrera är en väldigt kompetent tränare som hade ett par fina år i Club America, med vilka han vann ligan 2012/2013, innan han fick äran att coacha det mexikanska landslaget. Herrera är annars en frispråkig herre vars energi vid sidlinjen endast kan matchas av sådanna som Klopp, Pep och Sampaoli. Det cirkulerar förövrigt en rätt känd GIF på just Herrera när han firar ett mål som en tok... anyhow, årecis som dessa tre nämnda herrar förespråkar Herrera en offensiv fotboll och ett högt presspel med vilket han skördat fina framgångar. I Tijuana fick han dock snabbt lära sig att det inte var melodin för den klubben efter en halvknackig start och anpassade sig ganska snabbt efter materialet och visade att han minsan även kan "spela" det taktiska och defensiva spelet. I första omgången förlorade Tijuana på bortaplan mot Morelia vilket var varken en skräll eller ett speciellt dåligt resultat. Det är inte på bortaplan som Tijuana kommer att plocka poängen. Herrera var förövrigt avstängd den matchen men är alltså nu tillbaka.

Puebla ligger som sagt också i farozonen. De har placerat sig i den undra halvan turnering efter turnering och lyckas inte riktigt "lyfta". Man ligger på 15:e plats (av 18 möjliga) i den totala tabellen och har ett poängsnitt 1.2209. Morelia som just nu befinner sig på nedflyttningsplats snittar 1.1279p per match. Jämnt! Nedflyttningen har vart där och nosat Puebla ett tag nu och även om de kanske inte trillar dit nu så är det den klassen laget håller. På försäsongen träningsspelade Puebla 4 gånger mot svagt motstånd utan att egentligen sättas på prov någon gång, bortsett från i matchen mot Toluca där de spelade 1-1. I ligapremiären förlorade man hemma mot ojämna Monterrey efter en tveksam straff på slutminuterna, men i ärlighetens namn så skapade Puebla oroväckande dåligt med chanser mot ett av ligans svajjigaste försvar. Det var i princip endast vid fasta situationer som de lyckades sätta press på Monterrey.

Även om Tijuana inte är ett topplag så är de fortfarande riktigt tuffa att möta på Estadio Caliente. Lagets defensiv är svårgenomtränglig och relativt uddlösa Puebla lär inte ha det lätt ikväll, speciellt inte då fjolårets skyttekung Alustiza lämnat klubben. Det vore inte heller rätt av mig att inte nämna att Tijuanas skyttekung Dayro Moreno har även han lämnat, men då jag ser Tijuana som ett starkare och mer sammansvetsat "lag" ser jag inte det tappet som lika tungt, trots att Moreno är en vassare spelare än Alustiza. Här har jag plockat Tijuana -0.75 @ 1.91 med 3.5U hos Pinnacle. Ett annat spel som jag ser bra värde i är Tijuana vinner + Håller nollan. Har inte kollat upp vart man får marknadshögst på detta spel då jag inte är ett fan av den sortens spel men bet365 ger just nu 2.75 på det, vilket ändå känns rätt bra. Jag säger 1/2-0 till Tijuana här, lutar mer mot 2-0 då Puebla lär jaga varenda poäng de kan få med tanke på hur de ligger till på den sammanlagda tabellen.

Lycka till vid rygg :)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.