Speltips: Överskattade bottenlag

Tjena!

Året kunde ha slutat på ett bättre sätt än med en vinst, två förluster och ett pushresultat på de fyra sista spelen. Rochdale bland annat såg ut att gå mot seger med god marginal när de ledde med 2-0 redan i halvlek, men släppte sedan in ett sent - och för matchen betydelselöst - 2-1-mål som ställde till det för spelet. Sammantaget har i alla fall december, liksom resten av hösten, varit en riktigt bra period spelmässigt. Jag hoppas fortsätta det nya året på samma sätt och har, som vanligt på söndagar, tagit sikte på några tidiga spel till nästa helg.

Den första helgomgången på året brukar vara avsatt för FA-cupspel och det här året är inget undantag. Det spelas dock en del ligamatcher i League One och League Two ändå, varav några ser särskilt intressanta ut ur ett spelperspektiv. Framför allt gillar jag bottenmatchen mellan Stevenage och Newport, där Stevenage är märkligt stora favoriter i mina ögon. Jag tycker det här är två rätt så jämngoda lag och att Stevenage ska stå i strax över 2,00 köper jag inte under några som helst omständigheter. Så sent som igår blev de rejält överkörda på hemmaplan av mittenlaget Colchester (2-4) och kollar man på den senaste perioden har det sett likadant ut i flera andra matcher. Newport var ligans överlägset sämsta lag under säsongsinledningen, men ryckte också upp sig så småningom efter den dåliga inledningen. Nu har de åter igen hamnat i en liten svacka resultatmässigt, men flera av insatserna har varit godkända och näst senast ledde de till exempel med 2-0 en bit in i andra halvlek mot seriens bästa lag i Portsmouth (som vände till 3-2).

Sedan har vi Leyton Orient - Barnet, där det ånyo är hemmalaget som är övervärderade i mina ögon. Leyton Orient är verkligen inget vidare den här säsongen och trots att de har vunnit två av sina senaste tre hemmamatcher så har de inte imponerat spelmässigt. Utöver att spelet inte sett särskilt bra ut så är det till mestadels dåliga lag som de vunnit utan imponera mot. Nu möter de ett Barnet som enligt mig är ett bättre lag för dagen kapacitetsmässigt. Barnet brukar vara rätt så stabila på bortaplan och bland annat på annandagen så vann de på ett relativt enkelt sätt mot Cheltenham på bortaplan (2-1). Igår mötte de topplaget Luton på bortaplan och gjorde där en okej insats, även om det blev förlust med 3-1 till slut. Barnet ser alltså rätt bra ut för dagen och är överlag ett av de nio, tio bästa lagen i League Two medan Leyton Orient snarare är bland de fyra, fem sämsta för tillfället. +0,5 till 1,70 på bortalaget känns klart spelvärt och spelas med 2 units.

Till sist tar jag även två spel med lägre insats, dels Sheffield United i sin match mot Southend och dels Morecambe i sin match mot Notts County. Sheffield United har under de senaste månaderna varit ett av de mest dominanta lagen man sett på länge i någon liga. Under det sista kvartalet 2016, det vill säga oktober, november och december, så snittade de 2,59 (!) förväntade mål framåt per match. Det är en rent ut sagt löjlig siffra och för att sätta det i perspektiv så kan man jämföra med ett annat dominant lag som Newcastle i Championship, vilka snittat 1,48 mål förväntade mål framåt under samma period. Southend är ett väldigt intressant lag för dagen och har varit klart bra den senaste månaden, men med tanke på Sheffield Uniteds överlägsenhet i League One den senaste tiden är det läge att spela när det ges ett så pass högt odds som 2,10. Till slut spelar jag faktiskt Morecambe som jag spelade emot ett flertal gånger när de var överskattade under säsongsinledningen. I den här matchen spelar jag framför allt på att Notts County är katastrofalt dåliga för dagen och har blivit rätt så klara favoriter i de tidiga oddsen trots att de förlorat åtta av sina nio senaste matcher.

Jag spelar Newport +0,5 till 1,83, Barnet +0,5 till 1,70, Sheffield United -0,5 till 2,10 och Morecambe -0,5 till 2,75. Samtliga spel finns hos bet365. Jag lade även in ett spel häromdagen som jag inte hann skriva om och som fortfarande finns att spela till samma odds, nämligen Portsmouth till 2,88 hos Bet365 mot Doncaster. Det ska dock sägas att Pompey var rätt svaga i en match mot Yeovil som spelades efter spelet lades in. Jag tycker fortfarande 2,88 är spelvärt men med dagens information hade jag spelat 1 eller möjligtvis 2 units istället för 3.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.