Speltips: VM för klubblag

Tjena!

Analysen och speltipset i det senaste blogginlägget satt utomordentligt bra och en vinst på Colo Colo -0.75 kunde inkasseras på ett komfortabelt sätt. Colo Colo visade att de var klassen bättre än Everton och kunde enkelt vinna cupfinalen med 4-0. Riktigt gött då man ändå fläskade på med 4.5U på det spelet :) Utbudet börjar bli tunnare och tunnare ju närmare julen kommer krypandes och det här blir antagligen ett av dem allra sista blogginläggen som kommer denna månad.

Club America - Atletico Nacional - FIFA VM för klubblag Avspark: 08:00 18 December

Då var det dags för bronsmatchen i VM för klubblag och ännu en gång sätter jag mina pengar på Copa Libertadores-mästarna Atletico Nacional. Colombianerna åkte på en överraskande 0-3 förlust mot japanska Kashima Antlers, en ordentlig missräkning och lite av en flopp då man hade siktet högt ställt inför denna turnering. Då matchen krockade med mitt sovschema missade jag ovan nämnda möte men efter att ha läst rapporter och tittat på ett 15-minuters sammandrag så kan man konstatera att siffrorna var ganska orättvisa. Atletico Nacional dominerade det mötet och kom gång på gång igenom japanernas försvar och de undrar nog fortfarande än idag hur det kommer sig att halvtidsresultatet var 0-1 och inte 3-0 till deras favör.
Som ni antagligen redan vet så håller FIFA på att testa en sorts "kameragranskning" under den här turneringen. Och jag kan inte prata om det mötet utan att ta upp den omdiskuterade straffen som senare resulterade i 1-0 till Kashima. Japanerna har en frispark en bit in på Atleticos planhalva som slås mot den bortre stolpen. En offsidestående japan går i backen och spelet fortgår. Efter ett par sekunder dömer domarteamet för straff istället efter att ha granskat situationen. Själva förteelsen var inte på något sätt värre än vad man vanligtvis ser vid fasta situationer och hela grejen kändes mer som en aktion för att lyfta fram den nya teknologin. Resultate blev förödande för Atletico som fick se sig sönderkontrade i sin jakt på mål under matchens slutminuter. Jag slänger upp en länk för den som är intresserad av att se höjdpunkterna. Notera den sjuka dominansen under första halvlek, något som kan närmast liknas matchen mellan exempelvis Barcelona - Celtic i årets Champions League.

Mexikanska storklubben America har trots en ganska ojämn säsong lyckats ta sig vidare till mexikanska finalen. Laget slutade på en femteplats i ligan, lite av en missräkning, men åkte trots det på en relativt enkel lottning fram tills finalen. Americas trupp besitter en hel del kvalité men är dock aningen framtung. 26 insläppta mål på 17 matcher är sämst bland toppklubbarna och det är den lagdelen som har flest frågetecken som behöver rätas ut. Offensivt har man många vassa och kvicka spelare. Oribe Peralta, Ibarra, Osvaldo Martinez, Sambueza och Silvio Romero bara för att nämna några. Och då har man ändå ytterligare ett par offensiva klasspelare till på bänken. Men problemet hos America är som sagt defensiven. Mittfältet är ofta felbalanserad utan någon spelare som utmärker sig speciellt mycket defensivt och man har ofta för stora avstånd mellan dem olika lagdelarna och blir således väldigt sårbara för omställningar när de tappar boll. Viktige mittbacken Goltz och vasse yttern Ibarra har haft lite känningar under dagarna och står över dagens match. Tränaren väljer alltså att spara dessa spelare till mexikanska ligafinalen som spelas om en vecka och det ger oss ändå ett litet hum om vart prioriteringarna egentligen ligger. Han envisas dessutom med att sätta Oribe Peralta på bänken, vilket jag ställer mig helt oförstående till.

Atletico Nacional har jag talat varmt om ett par gånger redan här i bloggen. Laget är bäst i Sydamerika och besitter en otrolig bredd. Spelarmaterialet är av högsta rang och man har ett antal landslagsspelare i truppen. De har dessutom en duktig tränare samt en tydlig och framgångsrik spelidé. Atletico har helt enkelt alla verktyg de behöver för att kunna mäta sig mot högkvalitativa europeiska lag. Men den allra största skillnaden mellan dessa två lag ligger i Atleticos taktiska kunnande och förmåga att kunna spela på resultat.

America spelar väldigt underhållande och fartfylld men det känns som att mycket går på improvisation och chans. Felpassningarna är ofta så pass många att man slutligen tappar räkningen och det är inte helt ovanligt att man åker på en och annan omställning per match. På andra sidan har vi ett taktiskt slipat lag som behärskar possessionfotboll men som också är sylvassa i omställningarna och som besitter en helt annan vinnarmentalitet. Atletico avslutar dessutom sin säsong efter VM för klubblag och har således full fokus på dagens match. Bronset skall bli pricken över i:et på en säsong som går till historien som klubbens bästa!

Atletico Nacional -0.25 är taget till 1.88 på Pinnacle med 4U.

Ber om ursäkt för eventuella stavfel då det här inlägget behövde komma iväg snabbt innan avspark :)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.