Speltips: EM - Dag 9 (4 spel, 2 matcher)

EM har helt klart inte varit mitt mästerskap än så länge men det är några dagar kvar och jag tänker göra mitt bästa för att avsluta det här så grönt som möjligt. Det blir 4 spel idag från 2 matcher och ett rekordlångt inlägg. Häng med!

EM-Damer

Sverige - Frankrike, spelstopp 20:45

Efter förlusten mot Holland så är det inte mycket till val för Signell och hans tjejer, det är 2 vinster mot Frankrike och Tyskland som gäller om det ska bli någon semifinal. Blir det förlust ikväll så kommer Sveriges insats med all rätt ses som ett stort fiasko. Vi var många som hade höga förväntningar på åtminstone en semifinal.

Frankrike gjorde en strålande comeback mot Spanien efter att ha legat under med 14-10 i halvtid för att sedan vända och vinna med 22-23 och ta 2 livsviktiga poäng.

Det är mycket som kan bli bättre i Sverige, bland annat så behöver man få igång Hagman. Antingen spelar man henne på H9 som i klubblaget där hon blivit enormt hyllad hela säsongen eller så får hon spela kvar på kanten men då måste det ges mer lägen. Nollan Grahn beskrev det bra i gårdagens Sportspegeln och jag är helt enig, effektiviteten måste bli bättre men samtidigt så ska han ha mycket mer bollar att jobba med.

Frankrike tuggar på som alltid med världens bästa försvar till ett anfallsspel där man väldigt tydligt bygger majoriteten av sina spel på den elegante Pineau tillsammans med den rutinerade Lacrabere. Lite oroväckande för Sveriges del är att just dessa två verkligen kom igång i förra matchen mot Spanien, Pineau gjorde 8 mål och Lacrabere 6 mål. Jag tycker absolut inte Frankrike ser lika bra ut som i OS och det hade mycket väl kunna blivit förlust både mot Tyskland och Spanien.

Nycklar till vinst för Sverige är idag enligt mig och många andra att man vinner målvaktsmatchen, något man inte gjort i en enda match än så länge. Vi har normalt 2 bra målvakter där Bundsen nog är den som sticker ut och är lite bättre för dagen. Som jag redan varit inne på så är en anann nyckel att Hagman får igång målproduktionen likt i OS, men då som sagt måste det bli lite mer att jobba med. Jag tror Sverige når en till nivå idag då det är vinna eller försvinna, målvakt + försvar klickar = kontringar på Hagman och Sand.

Jag väljer att spela 3/5 units på Sverige -0.5 @ 2.70 på bet365.

Jag väljer att spela 3/5 units på Nathalie Hagman Över 4.5 mål @ 2.10 på Unibet.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EM-Damer

Serbien - Holland, spelstopp 18:30

Serbien åkte senast på en riktigt stjärnsmäll då man förlorade mot Tyskland med 19-26. En match man aldrig var nära att plocka poäng i då Tyskland drog ifrån tidigt och dödade matchen mer eller mindre efter 30 minuter.

Holland slog som bekant Sverige i en väldigt fartfylld och underhållande match med 33-30. Intressant är att se vilken spridning Helle Thomsen har fått på de holländska tjejerna, alla är delaktiga i varje match och t.ex. så gjorde 11 spelare mål mot Sverige. Kan man uppehålla den moral och glädje som jag tror finns i de holländska laget så kan man gå hela vägen, kom ihåg vart ni hörde det.

Det är mer eller mindre en måste match även för Serbien, man behöver vinna här för att ha chansen att nå semifinal. Tyvärr för Serbiens del så är jag rätt övertygad om att de verkligen har kört slut nu och kommer inte vara nära att plocka några mer poäng i detta mästerskapet. Man gör 2 kanonmatcher mot Sverige och Spanien där man tar totalt 3 poäng men senast mot Tyskland så tycker jag man såg ett trött och slitet Serbien som inte alls får till det varken framåt eller bakåt. Men har inte en speciellt bred trupp utan litar normalt på att Pop-Lazic och Krpez gör sina mål, mot Tyskland gjorde Pop-Lazic 1 och Krpez 3.

Holland känns som precis tvärtom, efter premiärförlusten mot Tyskland så har det blivit 3 raka vinster mot Polen, Frankrike och Sverige. Holland visar återigen att man kommer vara med och slåss om guldet och enligt mig så är man just nu definitivt den främsta utmanaren mot Norge tätt följt av Rumänien och Frankrike som är snäppet bakom. Holland har fått till det berömda trycket i kontring och 2:a fas nu, försvaret ser bra ut även om man släppte 30 mot Sverige. En vinst här och det är drömläge för semifinal mot ett avsågat Spanien i den sista gruppspelsmatchen.

Normalt är jag inte jätteglad i att spela stora hcp, speciellt inte i mästerskap men då Holland alltid trycker oavsett vad det står på tavlan så är jag inte alls orolig över att man kommer ha ett konsekvent tryck genom hela matchen.

Jag väljer att spela 4/5 units på Holland -4.0 @ 2.00 på Pinnacle.

Jag väljer att spela 3/5 units på Cornelia Groot Över 4.5 mål @ 1.65 på Unibet.

/AndreasB1897






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt