Speltips: Ser Skottland sin chans?

De här klassikermötet går som bekant långt tillbaka, så långt att den är längst bak i arkivet. Nu påstår jag inte att England har överdriven inbördes stat på Skottarna men i modern tid så dominerar man. Senast de blåvita vann var i returen i playoffen till EM 2000 på Wembley. Synd bara att Engelsmännen redan hade segrat med större marginal i Glasgow. För övrigt så finns det en rätt smårolig dokumentär om just de där dubbelmötet vid namn "Cheer up Kevin Keegan" för den som intresserar sig. Det handlar ju om så mycket mer än bara fotboll när dessa länder ställs mot varandra. Hur som haver så känns det som om straffmissaren från 96 har en hel del att förlora här.

Även fast man leder gruppen så har spelet sett riktigt tafatt ut. Främst i uppbyggnadsfasen där de gått riktigt segt. Längre upp så har där en iskall Sturrigde funnits eller ett gäng offensiva mittfältare som desperat söker någon som kan avsluta. Men nu är Harry Kane är frisk så allt är väl allt frid och fröjd? Nja. Matchen mot Arsenal i söndags var nog så viktig att få i kroppen men jag är tveksam ifall han är redo här. Southgate var ändå positiv i veckan och pekade på att han har fler spelare att välja på denna gång. Där ibland Jack Wilshere. Han är ju inte helt ute och cyklar, för Jacks egenskaper kommer passa väl till hands i hur den här matchen kommer se ut. Theo Walcot är uttagen men oklart om han kommer stanna till fredag ut då hans fru kan föda vilken minut som helst.

Skottland är inget världslag på något sätt och de är fullt medvetna om att avancemanget till VM är ytterst liten. Men den spelar knappast någon roll ifall detta vore en träningsmatch eller en VM final. Man kommer går allin mot sin rival. I och med turbulensen i de Engelska lägret så ser nog Skottland sin chans. Bättre utgångsläge får man inte. Man skulle fullkomligt älska att sätta käppar i hjulet för Englands chanser att ta sig till Ryssland. Skottarna kommer sakna Andrew Robetson(bänk) samt Kieran Tierney(vänsterback) inför fredagen. Det mest glädjande beskedet är dock att Scott Brown som lade skorna på hyllan i somras har ändrat sig och kommer således göra comeback. Celtic-mittfältaren kan komma att göra sin femtionde landskamp.

Det här är ingen match som avgöras på skönlir. Tvärtom. Det kommer smälla hela vägen. När eller om England tar ledningen så kommer de lägga sig i position och vara kalasnöjda med en uddamålsseger. Den skotska offensiven är väl inget jättehot nu när dessutom forwards-Fletcher är osäker på spel. Hemmalaget bör kunna hålla tätt för fjärde gången i följd.

Under 2.5 mål spelas hos Pinnacle till oddset 1.87. 1/4 Unit






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt