Hej!

Söndagen är kommen och det är även finaldagen av helgens turnering som går av stapeln i Belgien. Det har kastas väldigt mycket bra pil denna helg och stadarden bara höjs och höjs. För egen del har spelen börjat hitta in igen och det känns minst sagt skönt efter en dålig period. Hoppas kunna bygga vidare på det idag när först kvartsfinalerna ska spelas, följt av semi och finalen. En hektiskt dag för finalisterna idag med andra ord!

James Wilson-James Wade (James Wade över 3,5 180s) @1,86 //2U

Bookie: Betsafe

Spelstopp: 14,00

James Wade kastade en 180 igår så ni funderar förmodligen hur jag tänker här. James Wade har alltid varit känd sin stabilitet och sina checkouts. Nu den senaste tiden har han även adderat 180s till hans repotoar. Han har denna säsong kastad fler 180s än han gjort tidigare säsonger och det ser inte ut att vara något engångsföreteelse.

I gårdagens match kastade han som sagt en 180, däremot så hade han 15 besök till tavlan där han kastade 140+, det fanns alltså otroigt många chanser att kasta 180s igår. Stora anledningen till varför han inte gjorde det var enligt mig då han var inte pressad en enda sekund i matchen och kände aldrig behovet av att "slösa" 180s. Hade han fått mer motstånd igår så hade han garanterat kastat ett par till.

Idag ställs James Wade mot James Wilson, en Wilson som brytit igenom den senaste tiden och stått för några riktigt bra prestationer. Han kommer pressa Wade idag vilket kommer leda till ett gäng fler legs än vad som krävdes för Wade igår, fler chanser till att kasta 180s vill säga. I första omgången när han ställdes mot de två senaste årens Världsmästare Gary Anderson så visste han att det skulle bli tufft vilket ledde till att fokuset var på direkt och han snittade en 180 var tredje leg. Ett sådant fokus förväntar jag mig idag och då ska det inte vara några problem.

Vi får en 3,5 lina här idag för att bolagen inte riktigt greppat vilken förbättrad 180-kastare James Wade har blivit. Det är bara att tacka och ta emot för den här linan ska Wade bara lösa! Allt över oddset @1,72 är taget här!

Michael van Gerwen-Jelle Klaasen (Se nedan)

Bookie: Betsafe+WilliamHill

Spelstopp: 15,00

Hade jag fått en match på mig att konverta en människa till ett dartfan hade jag utan tvekan valt den här matchen. Förväntningarna jag har på den här matchen är gigantiska, den har förmågan att inehålla allt. Lägg därtill att detta är ett hatmöte, framförallt från Van Gerwen sida, då Klaasen ett gäng år tillbaka i tiden skickade lättklädda bilder och krävde tillbaka likadana av en underårig handikappad tjej. Grejen är att denna tjej var Van Gerwens frus syster vilket har lett till en minst sagt tilltrasslad sitaution där dom gick ifrån att vara träningspartners till att inte skaka hand på scen.

Att situationen är som den är mellan dom gör att det alltid gasas från första sekund mellan dessa två, och när dessutom båda är i läskig form som dom är i nu, kan det bli en match sent att glömma idag. Båda kastar i en fart som passar den andre perfekt vilket dom visat i tidigare möten där dom sporrat varandra till deras absolut toppnivå.

Att välja spel i den här matchen är inte lätt, det finns nämligen otrolig mycket godis att välja mellan. Det kommer bli ett 180-kalas och ett par höga checkouts, dessutom kommer den även bli tight då båda spelarna är i riktigt bra form. Linorna har hamnat fel på ett gäng ställen och därför blir det mer än ett spel i denna batalj.

Spelen,

Över 14,5 legs @1,80 //1,5U Betsafe

Över 10,5 180s @1,83 //1.5U WilliamHill

Jelle Klaasen högsta checkout över 104,5 @1,83 //1.5U WilliamHill. Finns även på Unibet med en något lägre lina för den som kan spela där.

Till semifinalerna och finalen kommer spelen delas från min twitter @MrXet!

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt