Speltips: Svag doft av Wembley redan?

God kväll!

Den engelska ligacupen står för underhållningen ikväll och jag har tagit position. Jag tänker hoppa skitsnacket här och hoppa rakt ner i kvällens spel. Häng på!

Newcastle United-Preston (1,-1,25) @2,04 //2,5U

Bookie: Pinnacle

Spelstopp: 20,45

Vilken drömläge som uppstått för ett serledande Newcastle där fansen krävt en cupframgång sedan år tillbaka. Tränare som Pardew, Carver (om man nu ens kan kalla en så okunnig männsika tränare) och McClaren har alla brytt sig extremt lite om cuperna och ställt upp elvor för att i princip försöka åka ut. Nu känner dock fansen till skatorna doften av något nytt, som en nygrillad pulled pork så känner dom att doften av Wembley inte bara är en dröm längre, det är en möjlighet. Det här kan vara chansen för skatorna att lyckas frambringa något stort. Nu ikväll ställs dom hemma mot Preston North End i åttondelsfinal och över 46000 biljetter har sålts. Nej, jag skrev inte en nolla för mycket. Preston står för motståndet i ligacupen en tisdagskväll och det är inte långt ifrån slutsålt. Skatorna känner doften av något.

Hur ställer Newcastle upp ikväll då? Svårt att säga med Benitez vilja att rotera laget. Inget negativt egentligen då Newcastle inte har några Sunday League spelare på bänken. Stekhete Dwight Gayle blir nog förpassad till bänken ikväll till förmån för Mitrovic. En Mitrovic som visade i landslagsuppehållet att hans frånvaro från spel inte påverkat honom när han tryckte in två bollar. Mitrovic som förmodligen är den som älskar laget mest av alla. Som han firade när Gayle gjorde 1-0 under den gånga helgen är en passion man vill se från alla spelare, och då var Mitrovic dessutom bänkad.

Hur Benitez formerar backlinjen är nog det svåraste att sia om för den är bredden ruskigt stor. Själv skulle jag vilja se Hanley få speltid ikväll då han varit riktigt bra de gångerna han medverkat. Mbemba, Clark och Lascelles får gärna också spela, det är kvalité såväl som kvantitet i Newcastles försvar. På mittfältet hoppas jag att Shelvey får spela vidare ikväll så han kan bygga vidare på sin trend med otroliga insatser gång efter annan. Jag utgår dock ifrån att han börjar på bänken ikväll, allt annat är en positiv överraskning. Hayden kommer i alla fall få spela där och det är alltid en fröjd för ögat. Han har i min värld fått för få chanser i ligan, för när han väl får dom tar han för sig.

Preston North End kommer från en sju matcher lång förlustfri svit och befinner sig på en niondeplats i ligan. Nu senast slog man Norwich mot bortaplan med uddamålet. Trots att det alltid är otroligt starkt att slå Norwich borta så hade dom lite flyt att möta ett Norwich som var rätt risiga för dagen. Men ett diciplinerat och rent ut sagt brunkigt Preston gjorde det bra som trots att Norwich inte gjorde sin bästa prestation, lyckades sno åt sig tre poäng. Det är inget skönspel Preston bjuder på utan istället krigar man till sig poängen, och just nu funkar det bra.

Cupen tar hårdare på lag som Preston som inte har samma bred som Newcastle. När man dessutom har två spelare i form av Marnick Vermijl och Alex Baptiste låsta då dom spelat cupen med andra lag tidigare i år blir det tufft. Dessa spelare tar båda plats i en startelva och Baptiste var dessutom den som gjorde lagets enda mål under den gånga helgen. Aiden McGeady befinner sig fortfarande på skadelistan och det tackar undertecknad för då han nog skulles ställa till med problem för den inte allt för snabbe Dummett på Newcastle vänsterback.

Jag blir extremt förvånad om inte Preston gör en hel del byten från helgen match mot Norwich där dom fick löpa otroligt mycket. Tror inte tränaren Simon Grayson vill riskera att få några skador när truppen inte är den bredaste och vi börjar närma oss den hektiska vinterperioden. Ställer dom förvånande nog upp med samma elva, bortsett från Baptiste som inte får spela så ser jag fortfarande Newcastle som stora favoriter.

Två lag som båda har sju raka matcher utan nederlag kolliderar ikväll under den mörka kvällshimelen på anrika St James Park inför näst intill slutsålda läktare. Ett av lagen kommer få sin trend bruten ikväll, och jag har väldigt svårt att se att det blir skatorna som får det. För oavsett hur bra form Preston har så ligger Newcastle några snäpp över dom i ren kvalité. Dessutom har Newcastle den betydligt bredare truppen som i matcher just som ikväll är avgörande. Det tror jag visar sig ikväll när doften av Wembley om än svagt börjat närma sig nordöstra England.

Jag tror Newcastle återupprepar helgen bravad och återigen vinner med 3-0. En övertaggad Mitrovic trycker in två bollar medans inhoppande Gayle avslutar målskyttet inför ett kokande St James Park.

Jag spelar Newcastle -1,25 till oddset @2,04 hos Pinnacle Sports. Ett odds till en lina jag ligger alldeles för högt, därav klickar jag in 2,5/3 Units.

När startelvorna rullar ut till de andra matcherna kan det komma ett eller annat pick till. Det hittas i sådana fall på min twitter @MrXet.

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.