Speltips: Fantasy Premier League: Inför Omgång 9

Ny helg och ny omgång av Premier League väntar. Därför är det som vanligt viktigt att du har koll på läget när det kommer till skador, avstängningar och spelarnas nyliga prestationer så att du ger dig själv bästa möjliga utgångsläge att kamma hem flest poäng.

Sedvanligt ska jag redovisa de viktigaste händelserna i vår egna tävling från förra veckan. Alexander Persson och Fredrik Bergman kammade hem 72 poäng var, mest i hela ligan, men ligger dessvärre på plats 51 respektive 52. Säsongen är lång, och kan herrarna bibehålla den lovande formen blir det givetvis en mycket högre placering till slut.

Det är ingen hemlighet att jag hade en riktigt usel omgång, med Benteke som kapten till exempel. Ett klockrent beslut i mina ögon, och det är rätt svårt att förutse att Benteke ska hinna med en straffmiss, en hel drös av brända chanser och ett gult kort. Jag hoppas ni håller med.

Nu blickar vi framåt mot helgens matcher, och jag ska dela med mig av mina tankar inför den nionde omgången av Premier League. Följande spelare bör bytas ut:

Saido Berahino, West Bromwich. Jag tvivlar på att speciellt många av er har Berahino i era lag, då den talangfulle engelska anfallaren nästan känns lite bortglömd. Har ju synnerligen visat vad han kan göra med motståndarförsvar när han är i form, men det är just formen som är problemet. Berahino har inte fått så många minuter i år, och istället för att träna hårt under landslagsuppehållet kom han tillbaka fyra kilo tyngre. Berahino kommer inte finnas med i någon matchtrupp tills han är i fysisk form, och det kan eventuellt dröja ett tag då motivationen inte direkt är hans starka sida.

Toby Alderweireld, Tottenham. Belgaren har åkt på en skada som håller honom borta från spel i helgen borta mot Bournemouth. Är eventuellt tillbaka helgen efter då man tar emot Leicester, och efter det står Arsenal för dörren på Emirates Stadium. Kort därefter har Tottenham också Chelsea i ligaspelet, och det jag försöker säga är att Alderweireld antingen är skadad eller möter tufft motstånd. Lloris har gjort det otroligt bra i mål men jag tvivlar på att Spurs kommer hålla lika många nollor när man nu går in i en tuff period. Intressant fakta för övrigt är att Alderweireld spelat alla utom en minut i Premier League sedan han värvades från Atletico Madrid. Förra säsongen gick han nämligen ut skadad i matchen mot Chelsea i maj.

Ross Barkley, Everton. Barkley har haft otroligt svårt att producera poäng i år. Efter målet i premiären och en assist i omgången efter har han lyst med sin frånvaro i protokollet. Petningen senast mot Manchester City säger ganska mycket, spelet har inte direkt varit bländande heller. Inför säsongen hade jag nog tyckt att Barkley var ett hyfsat val att ha på mittfältet i sitt FPL-lag. Men nu? Not so much. Byt ut!

Samtidigt har vi spelare på andra sidan spektrat, nämligen dem som har imponerat och borde få en chans i ditt lag inför helgen.

Alexis Sanchez, Arsenal. Arsenal, och inte minst Alexis Sanchez, är i storform för närvarande och ligger på samma antal poäng som Manchester City i tabellen. I helgen tar man emot Middlesbrough, i vad som mycket väl kan bli en utskåpning. Middlesbrough började rätt bra, men som många nykomlingar genom åren har man inte lyckats bibehålla den formen in i oktober. Arsenal spelar i helgen sin tredje raka hemmamatch, vilket är väldigt positivt för dem ur ett kortsiktigt perspektiv. Alexis Sanchez har fått agera anfallare då Giroud fortfarande inte är hel och fräsch. Det luktar poäng om Sanchez i den här omgången.

Roberto Firmino, Liverpool. Trots Liverpools sömniga insats i måndags mot Manchester United tror jag mycket på det här laget, och inte minst Roberto Firmino. Nu har man ett ganska enkelt program framför sig den närmaste tiden och det är dags för Liverpool att flyga. Man har bara ligan att fokusera på, vilket är en enorm fördel gentemot topplagen när de nu snarare går in i en av de tuffare perioderna. Liverpool kommer klättra, det är jag övertygad om. Och Firmino är din gubbe.

Romelu Lukaku, Everton. Efter islossningen mot Sunderland med tre mål på kontot har Lukaku fortsatt leverera poäng. Tre mål på fyra matcher, varav det senaste borta mot Manchester City. Everton fortsätter spela som ett topplag, och vi får se hur länge det varar. Det kan därmed vara bra att investera i Lukaku nu när han och Everton är igång, så att säga. I helgen är det bortamatch mot Burnley som gäller, och efter det West Ham på hemmaplan. Det är upplagt för att rassla i nätet.

Lycka till den här omgången och glöm inte att gå med i ligan om du inte redan har gjort det! Ännu är det mycket kvar av säsongen, och tänk vad du kan knäppa alla på näsan om du vinner trots ett sent inhopp :)

Ha det bra, alla!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.