Speltips: Tipsextra på en tisdag

Dom flesta människor som vaknade denna tisdagsmorgon kollade på klockan, gned sig i ögonen och blev otroligt knäckta när dom såg att det var tisdag och att helgen är löjligt långt bort. Jag vaknade med en helt annan inställning till denna tisdag. Det är veckoomgång i England, och inte bara i en utav ligorna, utan tre av dom! The Championship, League One och League Two är igång idag och jag känner mig överraskande exalterad för att vara en tisdag.

Efter att tagit mig igenom alla matcher så har jag insett att det här kommer bli en svettig kväll. Det kommer nämligen skickas ut en bombmatta idag. En bombmatta är alltså när man har väldigt många spel under en och samma dag för att förklara det lite kort. Bombmattor är väldigt krävande mentalt, det kan sluta i såväl moll som dur. Låt oss hoppas på det sistnämda ikväll.

Då jag inte har tid att skriva en bok likväl som du nog inte har lust att läsa en så kommer jag motivera de två spel jag gillar mest för kvällen och sen lägga in resterande spel jag har för kvällen i spelboken. Nog pratat, nu följer det viktiga. Spelen.

Blackpool-Portsmouth (2,-0,25) @1,819 //2,5u

Liga: League Two

Bookie: Pinnacle

Spelstopp: 20,45

Ordet tipsextra klingar i mina öron när jag ser dessa lagen mötas. Säsongen 09/10 åkte Portsmouth ur Premier League, säsongen efter så hängde även Blackpool med neråt i seriesystemet. Det här är två lag som har senaste åren mått riktigt dåligt, jag kan inte annat än lida med fansen till dessa två klubbar. Som Newcastlefan vet man hur det är när klubben hanteras på fel sätt och jag kan därav inte annat än få lite ont i hjärtat när jag ser dessa lag ställas mot varandra så långt ner i systemet som League Two.

Anledningen till Portsmouth rutschkana i systemet med fyra nedflyttningar på fem säsonger är så enkel som pengar. Portsmouth var faktiskt inte alls långt från konkurs och något snedsteg till hade kunnat leda till att dom försvunnit från fotbollsscenen. Dålig administation och misslyckade spelarköp ledde till en utförsäljning när man åkte ur Premier League, spelare skjutades iväg från klubben. Detta fortsatte ner till League Two där man fortfarande idag befinner sig.

Framsteg har dock skett i Portsmouth, stora framsteg. Klubben är sedan 2013 helt skuldfri och det finns nu ett nytt ägarskap i klubben. "Pompey supporters trust" äger nu klubben, en stiftelse som ägs och drivs av klubbens supportrar. Man bygger nu om från grunden med fokus på sin egna akademi där målsättningen är att sakta men säkert ta sig tillbaka till Premier League. Hur fint är det inte i dagens fotboll där miljardärer köper klubbar till höger och vänster, att det finns en klubb som drivs av supportrarna? Det här gör mig väldigt glad att se och jag kan inte annat än heja lite extra på Pompey, ett projekt värt ett bra öde.

Blackpool är även det ett lag med några riktiga tragiska år på nacken. Det har gått så långt så det sägs att klubben är död. Klubben ägs av en riktigt tomte, Owen Oyston. Bara att googla fram namnet så får ni fram några mindre roliga anekdoter. Han bryr sig inte särskillt mycket om klubben och det har protesterats hejvilt gällande honom från fansens håll. Han lägger inte pengar på något i onödan, framförallt inte något som inte gynnar han själv. Det gick så långt att spelarna inte klarade av att äta maten som serverades på träningsanläggningen så dom tog sitt pick och pack och åt på McDonalds. För två år sedan hade Blackpool precis innan premiären 8 spelare att tillgå, ägaren bara skrattade åt det. Planen är även den en katastrof, Oyston har inga funderingar på att lägga några av sina tillgångar på lite gräs. Eller, förmodligen lägger han en hel del av sina tillgångar på gräs, men fel sort.

Om framsteg skett i Portsmouth så kan man inte säga det samma om Blackpool, ägaren sitter kvar och protesterna fortsätter. Matcher bojkottas och misären fortsätter. Självklart inte lätt som spelare att under dessa förutsättningarna försöka göra sitt jobb på bästa sätt.

Om vi nu börjar med Portsmouth läge när de går in i denna match så är det såhär att, dom placerar sig på en andraplats i tabellen. Efter att laget började krampaktigt med två oavgjorda och en förlust så har dom kommit igång på allvar. Portsmouth spelar den bästa fotbollen i ligan och har såväl den bästa truppen. Den har topp och den har bredd, dom kommer vinna ligan och spela League One nästa år om inget oväntat sker.

Portsmouth kommer från en 5-1 vinst där äntligen Connor Chaplin fick förtroendet att starta, han tog vara på chansen och gjorde ett mål och fixade en straff. Trots det var han inte matchens lirare. Gary Roberts är glödhet just nu och ser betydligt vassare ut än föregående säsongen. Han ligger trea i skytteligan med sex mål redan. Skademässigt ser det ljust ut och endast ytterbacken Drew Talbot missar matchen, ska man ha en skada någonstans så känns det trots allt som det är på ytterbackar. Bredd finns även där så försvagningen blir inte märkvärdig. Framåt är Portsmouth extremt starka och det finns tre spelare som skulle platsa i ligan över i de flesta lagen, blir inte förvånad om alla tre gör ett varsitt ikväll.

Blackpools skadelista är desto dystrare likt allt annat i klubben. Förstamålvakten, Sam Slocombe klev av skadad i förra matchen och är borta ikväll. Dean Lyness kommer vakta buren ikväll för första gången i år, och som matchotränad målvakt är det inte lätt att slängas in i hetluften direkt, tro mig. Jack Redshaw, en vass anfallare är även han skadad, medans två startspelare till är tveksamma inför ikväll

Blackpool befinner sig på en 16e plats i tabellen. Ett stor förklaring till det är att försvaret senaste matcherna har sett minst sagt darrigt ut. Det blir inte lättare ikväll när man ställs mot ligans bästa lag och dessutom har målvakten och ett till par startspelare skadade.

Det går att argumentera om att Portsmouth inte varit särskillt lyckosamma på bortaplan i år, Blackpool är dock ett av dom sämre lagen på hemmaplan hittills så det jämnar ut sig. Det är fortfarande 11 vs 11 på plan. Dessutom kommer Portsmouth fans låta mer och kanske till och med vara fler på arenan ikväll. Jag kan inte se hur Blackpool ska kunna ta sin första hemmaseger sedan premiären ikväll, det finns inte i min värld. Med kvaliteérna Portsmouth har blandat med sitautionen Blackpool befinner sig.

Jag är nästan sugen på att trycka iväg en maxinsats här, men efter att bollat med mig själv nöjer jag mig med 2,5/3 units. C´mon!

Cardiff-Derby, (Över 2,25 mål) @1,97 //1.5u

Liga: The Championship

Bookie: Pinnacle

Spelstopp: 20,45

Här sitter nog ni som har koll på dessa lagen och funderar så det knackar. Båda dessa lag har haft svårt att kliva över linan tidigare matcher? Det är lätt att stirra sig blind på statistik så är det, men jag värderar viss statistik högre än annan. Över/under så kollar jag hellre på prestation än resultat.

Cardiff som börjat säsongen minst sagt dåligt, de har släppt in mål i de åtta senaste matcherna, och det ser krampaktigt ut i försvaret. Ingen förbättring ser ut att vara påväg heller, väldigt viktigt att dom får bukt på försvarsspelet om det ska bli någon stegring i tabellen. Framåt har det inte sett överdrivet ljust ut heller, men Rickie Lambert har värvats in och han har direkt blivit en injektion. Han klev in och vände på steken mot Rotherham i helgen genom att göra två mål. Han kommer bli en nyckelspelare resten av säsongen och jag tror han befinner sig i toppen av skytteligan när säsongen är slut. Dom skapade en hel del chanser senast och Lambert var en stor del i det, han kan ta ner långa bollar, samt är hypervass i straffområdet. Hans kvaliteér kommer gynna alla spelare runt omkring honom vilket bör leda till mer mål.

Cardiffs försvar är helt kart dåligt, men Derbys är ta mig fan sämre. Jag har tidigare skrivit att dom glömt var målet dom ska sätta bollen i befinner sig. Dom verkar däremot veta var målet där bollen inte ska vara befinner sig. Sju raka matcher med insläppta mål och det ser inte ut att vara något stopp. När dom tog ledningen mot Blackburn i lördags trodde jag vändningen var på ingång, men icke. Blackburn gjorde två snabba, och båda målen får en gammal mittback att vrida sig i plågor. Det är inte bara att dom släpper in mål, det är på sättet det går till.

Offensivt har dom inte heller glänst, men där tycker jag mig se en förbättring i alla fall, och tur är väl det. Med en anfallsuppsättning innehållande namn som Darren Bent, Matej Vydra och Tom Ince så blir jag ytterst förvånad om dom inte får hål på Cardiffs trötta defensiv.

Bolagen har sett statistiken och varit schyssta och satt en 2,25 lina, jag synar den utan och blunda med tanke på båda lagens defensiva katastrofinsatser hittills, blandat med kvaliteérna som trots allt finns där framme i båda lagen. Tror det här blir en rätt underhållande match.

Resterande spel påträffas i spelboken. Förväntar mig en kväll fylld av svett som förhoppningsvis slutar i gräsets färg. C´mon!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.