Speltips: Fantasy Premier League: Inför Omgång 6

Vi börjar med att återigen gratulera Tallal Moustahssine och hans lag Fc Hilfe för en lysande omgång senast, då man kammade hem flest poäng av alla i 1x2.se:s egna liga. Tallal hade Kane som kapten och lyckades avancera i tabellen till en andraplats.

Förhoppningsvis kan du, som läser detta inlägg, få en makalöst bra omgång och också klättra några placeringar. Det finns en del förutsättningar att gå igenom, så följ med noga nu.

Det var ligacupen i veckan och i nästa vecka spelas den andra omgången av Champions och Europa League. För de Engelska klubbarna som är med där innebär det givetvis ett tufft matchande och att några spelare eventuellt ställs över. Ny information kring varje lag dyker upp för varje dag, och det är därför svårt även för mig att förutse hur många minuter vissa spelare kommer göra så här på förhand med två dagar kvar till helgen. Det viktiga är att du själv håller ett getöga på vad som skrivs om dina viktigaste spelare, så att du till exempel inte ger kaptensbindeln till en spelare som ändå kommer vilas. Lyckligtvis finns ju dock vice-kaptenen, som alltså får dubbla poäng om din ordinarie kapten inte skulle spela i den kommande omgången. Så kom ihåg att välja både kapten och vice-kapten varsamt.

Som vanligt finns det några spelare som definitivt behöver bytas ut.

Harry Kane, Tottenham. Harry Kane kammade hem många poäng i förra omgången till alla som hade honom i sitt lag. Dock bars han ut på bår med en vristskada som kan hålla honom borta från spel under en längre period. Det är klokt att investera hans värde i någon annan spelare.

Anthony Martial, Manchester United. Fransmannen värvades in för dyra pengar i fjol, men har inte gjort de avtryck man hoppats på. Konkurrensen är givetvis väldigt storr i Uniteds trupp och till helgen är han dessutom tveksam till spel i och med en huvudskada. Veckan därefter har man Stoke på hemmaplan, men sedan väntar Liverpool och Chelsea borta. Har just nu ett värde på 9,3 som jag tycker är alldeles för högt då han givetvis inte konkurrerar med Zlatan om platsen i mitten, utan får nöja sig med att lira på en kant istället. Byt ut!

Paul Pogba, Manchester United. Här har vi ännu en fransman som värvats dyrt, men ännu inte levererat. Det är möjligt att Mourinho tänker sig några förändringar i framtiden, men hittills har Pogba spelats alldeles för djupt i plan för att kunna producera tillräckligt med poäng i Fantasy för att rättfärdiga kostnaden på 8,4. Kan mycket väl vara så att han gör mål eller assist i helgen bara för att jag skriver detta, men det finns inget som säger att den du ersätter Pogba med inte kan göra det också. Pogba har hittills kammat ihop nio poäng på de 360 minuter han har spelat hittills. Det är helt enkelt för lite.

Vad finns det för godbitar att plocka in då, Emil?

Sergio Aguero, Manchester City. Det har varit mycket snack om Aguero hittills den här säsongen. Och det med all rätt. Han inledde strålande med mål direkt i premiären mot Sunderland, om än på straff. I matchen mot West Ham blev han mållös och drog på sig en avstängning, men svarade genom att göra tre mål i CL. Nu har avstängningen upphört, och därför känns det rimligt att byta in målkungen till helgens omgång. Om du har råd, förstås. Manchester City mötte Swansea i ligacupen nu i veckan och ställde över en del spelare. I helgen möter man Swansea i Wales på nytt och det är en klar fördel. Samma plats, samma motstånd helt enkelt. På onsdag väntar Celtic i CL och leder man stort där kanske Aguero byts ut för att hållas fräsch. Jag väljer att ignorera Citys spelschema då man just nu ser ut som ett lag som kommer dominera ligan från start till mål. Aguero är kuggen och en notorisk målskytt, vilket ni borde känna till vid det här laget.

Nacer Chadli, West Bromwich. Chadli var lysande för sin nya klubb i den förra omgången, och låg bakom exakt allt i offensiv väg. I helgen möter man ett Stoke som är helt under isen och som bara har en inspelad poäng så här långt. I de två senaste PL-matcherna har Stoke släppt in fyra mål, vilket borde öppna för en Chadli i form. Belgaren har just nu ett gult utropstecken i FPL och chansen att han spelar i helgen uppskattas till 75%. Inga engelska medier skriver om den påstådda "småskadan" och det ska med andra ord vara fritt fram. Skulle han inte spela 90 minuter i helgen är det ändå en klok investering, för han kan bli riktigt bra för WBA i år.

Roberto Firmino, Liverpool. Daniel Sturridge har ju notoriska skadebekymmer, det är sedan gammalt. Han ser ut att bli bänkad i helgen till förmån för Firmino som inte var med senast i PL. Firmino har gjort två mål och en assist hittills den här säsongen, precis som Coutinho och Mané. Alla tre är listade som mittfältare, men det som skiljer Firmino från övriga är att han är den som kommer spela centralt på topp. Till värdet 8,4 är Firmino ett riktigt fynd, inte minst med tanke på det kommande spelschemat. Slår man ett getöga på Liverpools program ser man att det är Hull hemma nu i helgen, följt av Swansea borta i nästa. Man har redan vunnit mot både Arsenal och Chelsea. Hemmamötet med United dyker upp om tre omgångar i en match jag tror man har mycket goda chanser i. Sedan dröjer det till december innan schemat blir tuffare igen, med ett Merseyside-derby den 17:e och Manchester City på nyårsafton. Det kan givetvis hända saker med Firmino, men håller han sig skadefri kan detta visa sig vara en oerhört bra investering. Förutsättningarna för det ökar ju nämnvärt i och med att Liverpool inte deltar i något europaspel.

Det var allt jag hade för den här veckan. Speltips dyker upp här på bloggen imorgon, inför lördagens matcher. Ta hand om er tills dess.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.