Speltips: Fantasy Premier League: Inför Omgång 5

Omgång fem av Premier League sparkas igång redan ikväll i och med mötet mellan Chelsea och Liverpool. I det här inlägget ska jag gå igenom förutsättningarna inför denna spännande omgång.

Innan det vill jag gratulera Fc Hilfe med manager Tallal Moustahssine till en lysande omgång senast! 83 poäng in på kontot, vilket var högst i 1x2.se:s egna liga. Topp 5 ser nu riktigt spännande ut! Det finns fortfarande tid att gå med, om ni inte redan har gjort det. Säsongen är lång och innehåller 38 omgångar.

Det är på något sätt nu som säsongen artar sig och tar fart. Många lag har mycket att bevisa, i alla delar av tabellen. Vissa har underpresterat, och behöver snabbt ta sig upp på köl igen. Topplagen behöver fortsätta prestera och det kommer antagligen vara viktigare än någonsin att undvika att tappa poäng i så hög utsträckning som möjligt. Chelsea står inför ett sådant läge nu.

Förra helgen tappade man två viktiga poäng, eller räddade en, beroende på hur man vill se det. Nu är man två poäng från Manchester City och är pressat att vinna mot ett så pass bra lag som Liverpool. Den första spelaren som behöver bytas ut inför helgens omgång är:

John Terry, Chelsea. Terry skadade vristen i helgens möte mot Swansea, och är otillgänglig för spel ikväll. Han väntas vara tillbaka till nästa omgång, men då möter man Arsenal på bortaplan och får nog preliminärt en svår uppgift att hålla nollan. David Luiz anlände dessutom under fönstrets sista dag och kanske fasas in på ett sätt så att Terry hålls utanför elvan. Det är definitivt läge att byta ut denna erfarne mittback.

Shane Long, Southampton. Det var nog några av er som tänkte att Shane Long var ett smart drag att ha på topp. Inför säsongen hade jag antagligen inte sagt emot. Hittills under säsongen har han däremot sett helt iskall ut och heller inte fått så värst mycket speltid. Sex poäng totalt sedan inledningen av säsongen har han skrapat ihop och det är nu dags att vända sig mot andra alternativ. Värdet 6,3 kommer antagligen till bättre användning någon annanstans.

Mason Holgate, Everton. Holgate var ganska naturlig att plocka in till sitt Fantasylag då Coleman var skadad och indisponibel i inledningen av säsongen. En billig spelare till det nuvarande priset 4,6 som alltså var startspelare i en av de bättre klubbarna. Kammade dessutom hem 16 poäng totalt i de tre matcher han spelade 90 minuter i. Nu är Seamus Coleman tillbaka och givetvis självskriven som högerback. Har ni inte gjort er av med Holgate innan är det synnerligen dags nu.

Vilka spelare är lämpliga att byta in då? Ja, det ska vi gå igenom nu.

Leighton Baines, Everton. En rimlig spelare att ha från start i sitt Fantasylag, men jag hyste ändå några tvivel för Everton inför den här säsongen. Man har öppnat riktigt starkt och vann med 3-0 senast mot Sunderland. Everton har nu hållt nollan i två raka matcher och det innebär givetvis poäng in på kontot för alla som har backar från Everton. Baines har en ruggig vänsterfot och tar många av Evertons fasta situationer. Laget från Merseyside verkar onekligen vara på gång och de tre omgångarna som följer är ganska tacksamma.

Kevin de Bruyne, Manchester City. Har du råd är det här en smart investering. Kevin de Bruyne har verkligen kommit igång på sistone och producerat en hel del poäng, till skillnad från de inledande omgångarna. Utan Aguero i två matcher till får de Bruyne ta på sig ett ännu större ansvar, likt han gjorde i den senaste omgången mot Manchester United (mål och assist). Möter Bournemouth på hemmaplan nu i helgen. Kaptensämne till den här omgången.

Romelu Lukaku, Everton. Ja, mycket händer kring Everton just nu. Spelar som bekant inte i Europa och laget har fått vila sedan måndagens match. Lukaku gjorde tre mål mot Sunderland efter en rejäl torka i ligaspelet. Det borde vara startskottet för en framgångsrik säsong för belgaren, inte minst målmässigt. Middlesbrough hemma i helgen följs av Bournemouth borta i nästa omgång. Kostar 9,2 just nu och är därmed något billigare än de allra dyraste anfallarna.

Det var allt jag hade för den här gången! Inför helgen har jag en hel del finfina rekar, inte bara från Premier League. Så håll utkik här i min spelblogg, och ha en trevlig helg!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.