Speltips: Viktig vecka för Sevilla

Tjena!

Brighton tog en komfortabel 1-0-seger mot Huddersfield igår kväll och således satt Brightonspelet fint. Underspelet i Leeds Blackburn förlorades dock, och ånyo var det ett sent mål som ställde till det när Kyle Bartley stötte in 2-1 i den 87:e minuten. Summa summarum så hamnade vi ändå på plussidan med tanke på den större insatsen på Brightonspelet. Vad gäller Leedsmatchen så verkar det verkligen ha varit en match med två ansikten då den första halvleken ska ha varit totalt chansfattig och i stort sett utan målchanser jämfört med den andra halvleken där matchen öppnade upp sig rejält och alla tre målen kunde göras. Om inte annat så var det tre extremt viktiga poäng för Leeds som åtminstone kan andas ut lite nu efter en förfärlig start på säsongen.

Jag blickar vidare mot kvällens matcher och fastnar för matchen mellan Juventus och Sevilla där Juventus vinstchanser för tillfället värderas till upp emot 65 % av marknaden, vilket är lite väl högt i mina ögon. Det här mötet ser väldigt intressant ut på förhand, med ett Sevilla som förändrats radikalt sedan förra säsongen och ett Juventus som säkerligen vill dominera matchbilden på hemmaplan. Sevilla har skiftat från ett defensivt kompakt 4-2-3-1-system under Unai Emery till ett offensivt ”juego de posición”-inspirerat system med under Jorge Sampaoli. Sampaolis system har lite av en ”high risk, high reward”-prägel och med tanke Juventus taktiska skicklighet så går det inte att utesluta att Sevilla blir rejält straffade med sin höga press och sina höga utgångspositioner. Samtidigt är Sevilla ett så pass grundkapabelt lag att det inte skulle förvåna om de för matchbilden mot Juventus och lyckas neutralisera italienarna. På försäsongen gjorde de just det mot fjolårets Champions League-vinnare Real Madrid, som förvisso saknade Bale och Ronaldo, även om den matchen till slut förlorades ändå.

Juventus uttalade mål den här säsongen är att utmana om Champions League-titeln och med tanke på hur överlägsna de är i den inhemska ligan är det kanske föga förvånande. Tränaren Massimo Allegri, som för övrigt är en riktigt skicklig tränare taktiskt, dämpade dock betydelsen av kvällens match under sin presskonferens och poängterade att ligan fortfarande är vad som prioriteras högst: ”Patrice Evra will start. I only have one doubt in midfield. Some are coming off international duty and have played several games in a row, so I will decide tomorrow. My only doubt is in midfield”. Det låter alltså nästan på Allegri som att någon spelare kan få stå över med tanke på det tuffa spelschemat. Han snackade också om att Mario Mandzukic inte får någon uppmärksamhet och att allt fokus hamnat på Paulo Dybala och Gonzalo Higuaín. Jag tror dock inte att allt för mycket ska utläsas av det och med största sannolikhet kommer det vara det bästa laget som ställs ut på planen. En som definitivt saknas är i alla fall Stephan Lichtsteiner som är avstängd och ersätts av den, i mina ögon, klart svagare Patrice Evra.

Sevilla har blandat och gett under säsongsinledningen, vilket är förståeligt med tanke på det stora systemskiftet som genomfördes så sent som i somras. I helgen vann de med 2-1 mot Las Palmas efter att ha legat under i stora delar av matchen och inte avgjort förrän i matchens absoluta slutskede. Före det har de tagit en poäng i en tråkig 0-0-tillställning mot ett kompakt Villareal och tre poäng i en galen 6-4-seger mot Espanyol. Den här veckan blir sannerligen mycket viktig för Sevilla och det känns lite som det är nu vi ska få reda på var Sevilla egentligen står. Även för Sevilla är Champions League ett viktigt mål den här säsongen eftersom klubben har misslyckats i turneringen de senaste säsongerna men istället skördat stora framgångar i Europa League. Jag tror (eller snarare vet) att Sampaoli kommer vara totalt kompromisslös fast han ställs mot Juventus på bortaplan här och med tanke på den höga grundkapacitet som Sevilla trots allt har så är det läge att spela -0,5 till 7,74.

Jag spelar alltså Sevilla -0,5 till 7,74 på Pinnacle. Jag har också sneglat åt lördagsmatchen Eibar – Sevilla, där Sevilla står i 2,35 att vinna matchen i nuläget. Om Sevilla ger tillfredsställande svar mot Juventus ser det ut att vara ett bra odds och i så fall uppdaterar jag det här inlägget under kvällen.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.