Speltips: Fantasy Premier League: Inför Omgång 3

God kväll, mina vänner! Det nalkas helg och en ny Premier League-omgång. I detta inlägg ska vi givetvis gå igenom mina tips för vilka som bör bytas in och ut, men vi ska ha ett extra fokus på de olika hjälpmedel som erbjuds till varje spelare. Så att du kan ta smarta beslut och kanske ha en liten edge mot andra spelare.

1. Wildcard.

Det mest kända hjälpmedlet (eller "chips" som det heter på hemsidan) är det så kallade wildcardet.
Du har två wildcard per säsong. Ett innan nyår, och ett efter. Ditt wildcard tillåter dig att göra obegränsade byten inför nästa spelomgång. Du kan alltså byta ut samtliga spelare, om du så önskar. På sätt och vis välja ditt lag precis som du fick göra i början.

När bör man använda sitt wildcard?

Mitt tips till dig som läser detta är att använda ditt första wildcard efter nästa spelomgång. Varför? Efter omgången i helgen kommer landslagsuppehållet sätta Premier League och övriga ligor på paus, när Sverige och andra länder ska inleda VM-kvalet. Premier League återupptas lördag den tionde september.

Efter helgen har man kunnat se alla lag vid tre tillfällen i ligaspelet, och startelvorna har mer eller mindre satt sig. Spelare kan dessutom vara heta i sitt landslag, eller bli skadade och därmed indisponibla för ditt fantasy-lag. När uppehållet är över har dessutom transferfönstret stängt och du vet vilka nya spelare som anlänt respektive försvunnit från serien.

Om dina spelare spottar in mål och du är nöjd med samtliga av dina spelare (vilket är ganska osannolikt) kan du givetvis vänta med ditt wildcard. Men det mest logiska är att använda det innan omgång fyra.

2. All out attack.

All out attack kan endast användas en gång per säsong, och tillåter dig att ställa upp med en 2-5-3-formation. Det finns inget enkelt svar på när detta lämpar sig bäst att användas.

3. Bench boost.

Kan användas en gång. Ger dig poäng även för spelare på bänken.

4. Triple captain.

Din kapten får vanligtvis dubbla poäng, men använder du detta hjälpmedel till kommande spelomgång får du istället trippla. Kan också bara användas en gång.

Visste du redan allt detta kanske du blir gladare av att läsa nästa programpunkt. Vilka spelare ska kastas, och vilka spelare är heta för att bytas in?

UT:

Harry Kane, Tottenham. Spurs har inte varit sprudlande så här långt och det gäller inte minst för Harry Kane. I den senaste matchen spelade han som "tia" bakom Janssen och det kan eventuellt bli mer av den varan nu i helgen då man möter Liverpool. Kane är en utav de dyraste spelarna och hittills har han långt ifrån levt upp till det. Även om han gör mål eller assist i helgen kan det vara kostsamt att ge honom för mycket tid med tanke på värdet. Tottenham har ett lite vanskligt schema som kommer också.

Andre Gray, Burnley. Trots målet mot Liverpool senast är det nog vist att byta ut Andre Gray till helgens match mot Chelsea. Antonio Conte vill nog sätta försvaret nu och hålla säsongens första nolla. Burnley var riktigt usla på bortaplan senast de var i Premier League och i veckan förlorade man mot League 2-laget Accrington Stanley i ligacupen. Andre Gray har varit omtalad då en homofobisk tweet från 2012 vaskats fram och figurerat på nätet. Andre Gray har bett om ursäkt, men en undersökning av det engelska fotbollsförbundet har påbörjats och det kan innebära avstängning för Burnleys 25-åriga striker. Kan vara värt att byta ut Gray tills vidare.

Andy Carroll, West Ham. För vissa har det kanske passerat radarn att Carroll inte kunde spela i helgen, med tanke på att han så pass ofta är skadad. Just nu är det knäet som strular och det är okänt när han finns tillgänglig för Slaven Bilic igen. Generellt är det här en flagga för att avvakta med offensiva kort för West Ham, då de möter Manchester City på bortaplan i helgen och har en del olika alternativ på Carrolls position tills vidare.

IN:

Raheem Sterling, Manchester City. Sterling har sett fin ut hittills under Pep Guardiola och tillför mycket till Manchester Citys offensiv. Ett intressant alternativ att byta in till helgen om dina finanser tillåter det.

Laurent Koscielny, Arsenal. Arsenals franska mittback spelade 90 minuter senast och är ovärderlig under dessa tider med få defensiva alternativ för Arsene Wenger. 6.0 känns som ett lågt värde, med tanke på att han är ett offensivt hot på exempelvis hörnor, i kombination med att Arsenal har Watford, Southampton och Hull den närmsta tiden.

Alvaro Negredo, Middlesbrough. Jag fortsätter pusha för Negredo som har varit en poängsuccé hittills. I första omgången gjorde han ett mål och i helgen två assist. Aitor Karanka har gjort det ganska klart för alla att Negredo kommer lira ensam på topp så länge Middlesbrough fortsätter gå bra. Värdet har ökat till 6.7 men Negredo är fortfarande ett billigt alternativ som anfallare.

VECKANS KAPTEN

Diego Costa, Chelsea. I skuggan av Zlatan Ibrahimovic och Sergio Aguero har Diego Costa öppnat säsongen starkt. Till helgens omgång är man den stora favoriten, då man möter Burnley hemma. Zlatan åker till Hull som har två raka segrar i ryggen, och vi har sett tidigare att West Ham kan överraska de stora och är generellt ganska solida bakåt. Därför kan Diego Costa vara ett bra alternativ och en spelare som kan ge dig en push förbi övriga personer i diverse ligor som har Ibra och Aguero. Diego Costa har en cementerad roll i Antonio Contes lagbygge och har alltså gjort mål i två raka matcher, trots tveksamt spel. En riktig målskytt som definitivt känns kapabel att spotta in ett par baljor hemma mot Burnley.

Håll gärna utkik för kommande inlägg från min sida, då det finns många intressanta spel för kommande fotbollshelg. Ha det bra tills vidare!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.