Speltips: Fantasy Premier League: Inför Omgång 2

Grattis säger vi till lag LgmMörbult med tränare Axel Hallberg som kammade hem hela 79 poäng i den första omgången och således leder 1x2.se:s Fantasy-liga.

Har du levt under en sten senaste veckan? Eller är du i regel trea på bollen? Ingen fara. 37 omgångar återstår och en hel del poäng att spela om. Svarade du ja på någon av ovanstående frågor, eller bara inte vet vad jag pratar om, klicka här. Innan du gör någonting annat. Blinka inte ens!

Nåväl. Innan vi går vidare med det här inlägget vill jag förtydliga en sak. Jag är ingen mästare på Fantasy. Jag har inte svaret på vem som kommer göra hat-trick i helgen. Och majoriteten av er kommer antagligen sluta före mig i ligan.

Jag är en simpel snubbe, som följer Premier League och har en del erfarenhet när det kommer till Fantasy-spel. Syftet med dessa inlägg kommer vara att hjälpa er hitta rätt i Fantasy-djungeln, men jag kommer inte välja spelare åt er. Jag själv har Jordan Rhodes i mitt lag, trots att han inte fick starta i helgen. Samtidigt väntar jag bara på möjligheten att knäppa folk på fingrarna när han byts in och gör mål. Det kanske inte kommer hända, men ärligt talat, hur f*n ska man veta?

Fantasy handlar egentligen om två saker, i mina ögon.

1. Att vara aktiv och inte ta dumma beslut.
Detta säger sig själv. Logga in på sidan inför varje omgång, och justera ditt lag. Använd inte alla perks första helgen (vi kommer säkerligen prata mer om perks i ett framtida inlägg). Du kommer dala snabbt om du glömmer att logga in på ett par veckor. Kolla så att dina spelare är friska, och inte har en stentuff bortamatch.

2. Hitta guldkornen.
Som jag skrev i det första inlägget vore det ju otroligt tråkigt om alla hade samma spelare. Budgeten forcerar dig till att prioritera. Har du Aguero på topp som jag har behöver du balansera ut truppen med några billiga spelare. Kolla på någon ligamatch om du har möjlighet eller fråga en kunnig kompis. Finns det någon okänd snidare i Watford eller Bournemouth? Någon mittback som gör många mål på hörnor? Eller ett lag på undre halvan som relativt ofta håller nollan? Hitta spelare som inte så många andra har, så att du har möjlighet att dryga ut din ledning, eller komma ikapp. Har du samma spelare som någon annan får ni ju lika många poäng.

Jag hoppas att ni kan lära er något av dessa tips, men nu ska vi prata lite förutsättningar inför den andra omgången. Här är tre spelare som bör bytas ut:

Hugo Lloris, Tottenham. Den franske landslagsmålvakten åkte på en skada i helgens möte med Everton och väntas bli borta i ungefär en månad.

Cesc Fabregas, Chelsea. Det märks tydligt att Fabregas inte ingår i Antonio Contes startelva, så länge alla är friska. Matic och Kanté tar upp platserna på det defensiva mittfältet och framför dem i triangeln känns Oscar ganska given. Dessutom har Fabregas ett värde på 7,4 som kommer till bättre användning någon annanstans.

Aaron Ramsey, Arsenal. Skadeproblemen fortsätter för Arsenal som tvingas klara sig utan Ramsey i ungefär en månad. Ganska dyr precis som Fabregas och det värdet kommer till bättre användning någon annanstans, istället för att vänta till han kommer tillbaka.

Dessa tre är mina tips att byta in:

Dimitri Payet, West Ham. Direkt när Payet klev in i måndagens match mot Chelsea blev West Ham ett helt annat lag. Han började på bänken på grund av lite förlängd vila efter EM, men till helgens match borde han ingå i startelvan. West Ham har visserligen Manchester City borta om två helger men på lång sikt ser programmet ljust ut med Bournemouth i helgen, och efter matchen mot Man City: Watford, West Brom, Southampton, Middlesbrough, Crystal Palace och Sunderland. Payet är ganska dyr men kommer vara en värd investering på lång sikt. Köp honom innan värdet går upp, det är mitt tips till er.

Alvaro Negredo, Middlesbrough. Negredo gjorde mål direkt i återkomsten till Premier League och ser ut att bli det självklara valet ensam på topp. 'Boro har ett ganska lovande schema de närmsta omgångarna, och priset är tacksamt (6,6).

Kyle Walker, Tottenham. Högerbacken i Tottenham gjorde ett bra EM och ser ut att bli het även i sitt klubblag den här säsongen. I helgen fick han assistpoäng och nu på lördag möter man Crystal Palace på White Hart Lane. Det borde innebära en hållen nolla och eventuellt en till assist, om man har tur.

VECKANS KAPTEN

Zlatan Ibrahimovic har onekligen inlett sin tid i Manchester United på ett makalöst sätt. Det känner ni alla säkert till. I den andra omgången tar man emot Southampton som bara fick med sig ett kryss från mötet med Watford. Jag tror att United kommer vinna ganska komfortabelt och har du "splashat the cash" på Zlatan i ditt lag finns det knappt något bättre tillfälle än nu att göra honom till kapten.

Det var allt för den här veckan!
Jag vill önska er lycka till med era lag, och glöm för all del inte att Manchester United och Southampton sparkar igång omgången redan imorgon, fredag.

Har ni några frågor eller funderingar, tveka inte att tweeta @EmilBerggrenn. Följ mig gärna där för uppdateringar kring spel och fotboll.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.