Speltips: Fantasy Premier League: Inför Omgång 1

Jag gick igenom min tröjsamling idag. Som liten var jag väldigt intresserad av enskilda spelare. Visst var jag imponerad av Ronaldo, Ronaldinho och Beckham, men jag växte upp med Premier League och Arsenal blev snabbt mitt favoritlag. Trots detta hade jag inga problem att önska mig andra lags tröjor i julklapp eller födelsedagspresent. Just för att få ha den där intressanta spelarens namn på ryggen.

Nu när jag blivit några år äldre tittar jag tillbaka på min tröjsamling och kan inte låta bli att fascineras. Jag hittar en Liverpooltröja med Riise på ryggen. Shaun Wright-Phillips med nummer 24 upptryckt på Chelseas tredjeställ 03/04. Arsenals vinröda och blå-randiga tröjor från 09/10 - med Eduardo på ryggen. Och så favoriten, hemmastället från långt tidigare med Henry och klassiska nummer 14.

Det jag älskar med Fantasy Premier League är profilerna. De oväntade spelarna som kliver fram, men även stjärnorna som levererar vecka ut och vecka in. Som ni förstår gillar jag också fotbollströjor, och därför är jag grymt exalterad inför detta projekt.

Om ni missat det kommer alltså jag vara er trogna källa när det kommer till veckovisa uppdateringar kring Fantasy Premier League. 1x2.se har skapat en liga där du kan (och bör) gå med, för att ha chansen att vinna ditt favoritlags tröja. Läs mer om förutsättningarna här.

Nåväl, du läser antagligen det här inlägget för att få lite värdefull information om förustättningarna inför FPLs första omgång. Jag ska inte låta dig vänta längre.

Det första du bör tänka på när du väljer spelare är om positionen spelaren är listad som motsvarar spelarens position i verkligheten. Det vill säga om en spelare står som mittfältare, men du vet att den egentligen spelar i försvaret.

Detta kan man utnyttja genom att välja exempelvis en mittfältare som spelar i anfallet, eller generellt bara långt upp i plan. Målet är att öka sannolikheten för fler poäng. En försvarare som "egentligen" är mittfältare får poäng för hållen nolla, och antagligen ökad sannolikhet för offensiva poäng, såsom mål och assist. Mina bästa tips är följande spelare:

Alexis Sanchez, Arsenal. Väldigt dyr, men gör många poäng och kommer antagligen spela som striker i första matchen då Giroud är otränad och Welbeck långtidsskadad.
Nolito, Manchester City. Kommer antagligen hamna i Agueros kölvatten.
Antonio Valencia, Manchester United. Vi får se hur Mourinho ställer upp, men ett bra alternativ som back till prislappen 5,5.

Håll dig borta från:

Michail Antonio, West Ham. Spelade mycket högerback förra säsongen och kostar 7,0 som mittfältare. Gjorde många poäng men ändå inte värd att köpa till den här säsongen, i mina ögon.
Wayne Rooney, Manchester United. Zlatan är självskriven på topp och Rooney får spela bakom. Tunt med poäng i fjol och kostar så mycket som 9,0.
Kanté (Chelsea), Coquelin (Arsenal) och liknande spelartyper. Dessa två spelar i bra lag, och har viktiga funktioner, men genererar inte så mycket poäng. I Coquelins fall är det snarare en börda då han titt som tätt drar på sig gula kort. Tveksamt förvisso om han får starta regelbundet i år då Xhaka har värvats.

Inför första omgången vill jag även rekommendera er att vara försiktiga. Det är alltid lika tråkigt när ens spelare sitter på bänken. Välj hellre självklara namn, även om de spelar i en mindre klubb. Vänta tills det gått några omgångar och se vilka namn som är återkommande i startelvorna. I början av säsongen brukar tränarna vilja testa sig fram för att se vad som fungerar, samtidigt som det alltid finns spelare som laget byggs runt och är självskrivna i en startelva.

VECKANS KAPTEN Inför den första omgången rekommenderar jag Sergio Aguero som kapten. Kaptenen i laget får som bekant dubbla poäng och då behöver man vara eftertänksam i sitt val. Manchester City spelar hemma mot Sunderland på lördag och det borde innebära överkörning. Aguero är den självklara målskytten och jag väntar mig minst en kasse. I Aguero har man både poänggaranti och chans på ett riktigt fyrverkeri. Sen är han också den dyraste spelaren av de alla, men det är han värd.

BRAGGING RIGHTS Oavsett om du går med i 1x2.se:s liga, spelar mot familjen, kompisarna eller arbetskamraterna går ju Fantasy ut på främst en sak: att vinna. Som vinnare av en liga har du rätt att skryta hela nästa sommar, och som vinnare av 1x2.se:s egna liga får du även en matchtröja + biobiljetter som grädde på moset. Mitt främsta tips är att våga vara unik. Jag kommer förse er med inlägg och grundläggande information om vad som händer i ligan. Spelare som är skadade, har bra form, precis bråkat med tränaren, och dylikt. Problemet är att det vore väldigt tråkigt om alla hade samma lag, och väljer du de mest populära spelarna kommer du ha svårt att få mer poäng än någon annan. Våga välja en spelare du tror mycket på, vilket dessutom gör att segerns sötma blir ännu godare då du faktiskt förtjänat den!

I framtiden kommer jag att veckovis uppdatera er om tre spelare som bör bytas ut respektive in. Twittra gärna @EmilBerggrenn om ni har förslag på regelbundna inslag i mina FPL-inlägg.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.