Helgen fick ett trevligt slut då Sheffield Wednesday gick in och slog Aston Villa med 1-0. Fullt rättvist resultat då Wednesday styrde och ställde matchen igenom. En uppflyttning är inte omöjlig för Wednesday om det studsar rätt och inga nyckelspelare skadas.

Ny vecka stundar, eller ny och ny, måndagen har passerat. Dock var den engelska bollen ej rullande igår vilket gjorde mig oaktiv, det blir det ändring på nu dock. Cupspel väntar kvällen till ära, EFL-Cup är namnet. Ni känner nog till den som Capital Cup, namnet som den gick under förra säsongen. Engelska ligacupen kan vi även kalla den. Manchester City är titelförsvarare, dom går dock inte in i turneringen än. Det gör dock en herrans massa andra lag och ikväll spelas hela 30 matcher.

Vad betyder då cupspelet för klubbarna? Väldigt olika, men generellt sett är cupspelet viktigt för den engelska kluubbarna. Det är mer eller mindre ett krav från fansen att man ska göra allt vad man kan för att ta sig så långt som möjligt. Det kan ses som en börda att så här tidigt in på säsongen behöva spela två matcher på en vecka, men det är även en möjlighet att spela ihop en ny trupp.

Så, nu ska jag skriva ner ett gäng motiveringar för kvällens spel.

Shrewsbury-Huddersfield (1 DNB) @2,40 //1u

Huddersfield är ett av få Championshiplag jag har sett live. Jag såg dom på Loftus Road borta mot QPR förra året och dom imponerade faktiskt på mig. Dock inte lika mycket som QPR oimponerade. Jag har aldrig sett en sämre fotbollspelare live än Sandro den dagen och då har jag sett Gefle spela superettan. Det spred sig till hela laget och jag lämnade arenan med buande QPRfans. Det är dock en annan historia.

Huddersfield är ett rätt roligt lag som är duktiga på att trilla boll. Däremot har dom aldrig vunnit en cupmatch under tränaren David Wagner. Jag såg nyss hans senaste presskonferens där han indikerar att det blir en hel del byten från helgens seger mot Brentford. Huddersfield har chans att slåss om en play-off plats till Premier League denna säsong om dom håller sig hyfsat skadefria och allt klaffar. Uppfattningen jag fått av David Wagner är att det är målet, inte cuperna.

Shrewsburys tränare Micky Mellon har dock gått ut och sagt att det spelar ingen roll om det är en ligamatch eller cupmatch på schemat. Vi är där för att vinna den och vi kommer göra allt för att lyckats. Förväntas att Shrewsbury ställer upp med det bästa dom kan ikväll, förhoppningsvis även Ivan Toney som blev inlånad från Newcastle så sent som igår. En spelare som lovordats och gjort väldigt bra insatser i u21 laget framförallt. En stor och tung spelare som även har bra fötter, grym förstärkning för Shrewsbury som kommer göra en del mål, det lovar jag.

I denna matchup tror jag motivation slår klass. Har svårt att se att Shrewsbury viker ned sig här och jag investerar 1u på Shrewsbury DNB.

Coventry-Portsmouth (Över 2,5 mål) @2,00 //1,5u

Portsmouth är ett lag jag gillar. Jag har spelat dom att vinna League Two och det tror jag faktiskt dom gör. Vore korkat att spela annars i och för sig. Dom startade säsongen med att spela 1-1 hemma mot Carlisle. Carlisle tog ledningen för att sedan ställa alla spelare runt eget straffområde för att försvara. Carlisle tog dessutom ett rött kort vilket gjorde att dom helt gav upp anfallsspelet helt och fokuserade på sin köttmur vid straffområdet. Portsmouth lyckades få iväg 20+ avlsut så skapade gjorde dom, dock inte optimalt för Portsmouth att möta "köttmurar" trots deras två kreativa innermittfältare.

Nu väntar dock en helt annarlunda match, en matchup mot ett lag i en högre division i form av Coventry. Ett Coventry som efter ekonomiska problem nu satsar på att ta steget upp i The Championship igen. Dom åkte på stryk i första omgången borta mot Swindon med 1-0. Hemmaplan mot Portsmouth kan vara ett perfekt sätt att studsa tillbaka på. Eller? Hur utgången av denna match blir är svårt att säga, det jag dock är rätt säker på är att det blir en öppen match. Portsmouth gillar att spela mot bättre lag där det öppnas upp ytor till skillnad mot League Two matcherna där dom måste dyrka upp försvar. Båda lagen kommer göra byten från helgens bataljer, Portsmouth dock fler då coachen Paul Cook gått ut och sagt att ligan och uppgång är prio ett. Portsmouth har dock en rätt bred trupp och framförallt i anfallsuppsättningen där Curtis Main kommer starta. Tror han hänger en ikväll. Coventry är favoriter enligt bolagen ikväll men jag tror det blir en öppen match. Ska vi säga 2-2?

Wolverhampton-Crawley Town (1,-1,5) @1,854 //2u

Wolves, ännu ett lag jag gillar. Fick 2-2 i premiären borta mot Rotherham efter att spelat halva matchen med en gubbe mindre. Därav kan man tro att dom fick springa ihjäl sig helgen som var. Icke då, dom styrde matchen och visade enorm styrka. Wolves har en del nya värvningar som coachen Zenga måste spela ihop. Väldigt bra tillfälle att göra det ikväll,coachen Zenga har sagt att det blir någon ändring i elvan men att han lovar fansen att dom ska göra allt för att ha en "cuprun" och att alla som kliver in på planen ikväll kommer ge 110%. Dessutom är det Zengas hemmapremiär ikväll, blir förmodligen bra tryck på arenan som även det kommer hjälpa Wolves.

Motståndet heter Crawley Town, ett Crawley Town som avslutade förra säsongen med 8 raka förluster i League Two. Crawley Town är inget bra fotbollslag och är en av förhandsfavoriterna att åka ur League Two. Nej jag tänker inte gräva mer i Crawley Town för er, dom är helt enkelt väldigt många klasser sämre än Wolves och jag förväntar mig ett hemmalag som trycker i gasen från minut ett för att visa fansen och visa Zenga att man ska spela. -1,25 lina är bra i mina ögon och 2 units måste investeras.

Mansfield-Blackburn (2,-0,25) @2,02 //1,5u

Wow, vilken prestation Blackburn stod för i helgen. Överkörda av Norwich på hemmaplan med 1-4, katastrofal start på säsongen! Nu väntar bortamatch mot League Two gänget Mansfield och managern Owen Coyle kallar det "An oppertunity to react". Precis vad jag tror sker också. Coyle är även en man med kärlek för cuper så jag tror en stark elva ställs ut ikväll, inte minst med tanke på att han inte gått ut och sagt att många byten kommer göras som många andra managers gjort.

Mansfield slutade i mitten av League Two förra säsongen och kommer förmodligen göra det denna säsong med. Det är en tuff liga att ta sig ur om man inte har det lilla extra, vilket Mansfield inte har. Mansfield kommer senast från en 2-3 seger borta mot Newport i premiären och är helt klart det laget som kommer till tillställningen med gladast miner. Revanschlustan och kvalitén står dock Blackburn för. Det skiljer trots allt två divisioner här och jag förväntar mig en reaktion av Blackburn. Att få en -0,25 lina när det skiljer två divisioner är generöst. 1.5 units investeras.

Reading-Plymouth (2,+0,75) @2,00 //1,5u

Reading imponerade när dom vann öpningsmatchen i The Championship mot Preston med 1-0. I första halvlek hade hemmalaget 82% bollinnehav. Japp, läs hur många gånger du vill, siffran kvarstår. Det trillades boll framgångsrikt och Reading fick en kanonstart på säsongen. Japp Stam, den föredetta holländske mittbacken styr nu rodret i klubben och jag kan tänka mig att spelarna har en ruggig respekt för honom. Det skulle jag ha i alla fall. Dock har inte Reading någon särskilld bred i truppen och det bör komma ett gäng värvningar innan 1a september är här. Annars kan det bli en tuff säsong.

Plymouth som förra säsongenen förlorade i play-off finalen till League One mot AFC Wimbledon har tagit nya tag och siktar på uppgång denna säsong istället. Dom började dock säsongen skrämmande dåligt genom att få stryk 0-3 hemma mot Luton. Skrämmande dåligt var en lögn, prestationen var faktiskt rätt bra och 0-3 speglade inte alls matchen. Läge att studsa tillbaka ikväll med anra ord. Managern Derek Adams åker med sitt lag till Reading får att gå vidare ikväll enligt han själv. Cuperna betyder mycket för dom mindre lagen och Plymouth kommer mönstra det bästa möjliga ikväll. Plymouth spelade under försäsongen 0-0 mot Premier League klubben West Bromwich så dom har erfarenhet av att möta riktigt bra lag tidigare i år. Plymouth löser ett kryss ikväll tror jag och 1,5u investeras på bortalaget +0,75.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt