Speltips: Syrianskas förfärliga avslutsstatistik

Tjena!

Vi är mitt i försäsongstider och såväl underhållningsmässigt som spelmässigt är det så klart iskallt med en massa träningsmatcher. Som tur är rullar ligafotbollen åtminstone på i några länder och i Sverige är nu Superettan igång igen efter ett kortare uppehåll. Jag tycker bottenmötet mellan Örgryte och Syrianska imorgon ser intressant ut, där göteborgarna är alldeles för stora favoriter på förhand.

Syrianska är för tillfället tabelljumbo med 12 poäng på 16 matcher och 12-23 i målskillnad. Med det i åtanke vore det kanske märkligt att påstå att Syrianska är ett helt okej fotbollslag, men det vill jag ändå göra. Syrianska är ett lag som försöker spela bra fotboll och som ofta kontrollerar sina matcher sett till bollinnehav och målchanser. Normalt sett är man tveklöst på den övre halvan i tabellen men den här säsongen finns det en anomali och den stavas avslut. Syrianska har en rent ut sagt förfärlig avslutsstatistik med 6,40 % av sina avslut förvaltade till mål, att jämföra med serieledarna Sirius 16,93 %. Den usla avslutsstatistiken är en kombination av otur och en avsaknad på bra avslutare. Såvida man inte sätter långskott från 30 meter ut är dock inget lag, över en längre tidsperiod, så dåligt att man bara förvaltar 6 % av sina avslut. Det bör alltså ske en regression mot medelvärdet för Syrianska som innebär att man, oavsett avslutare, kommer göra fler mål på skapade målchanser.

Likväl har Syrianska gett sig ut på intensiv jakt efter anfallare och den senaste veckan har man presenterat inte mindre än tre stycken. Spelarna ifråga är Heradi Rashidi, som kommer på lån från Dalkurd, Antonyus Celik och Yoann Arquin. Jag ska erkänna att jag inte har någon vidare koll på de här lirarna, förutom Rashidi som fått spela en del i Dalkurd, men med allra största sannolikhet lär de vara förstärkningar med tanke på vad man haft tidigare. Det verkar vara lite oklart angående vilka som är spelklara till imorgon, men vad jag har förstått ska Celik vara spelbar medan det är mer osäkert angående Arquin. Rashidi spelade senast så han lär vara med igen.

Örgryte ligger på elfteplatsen i tabellen, fem placeringar över Syrianska och fyra poäng ovanför kvalplatserna. Man har en relativt bra spelartrupp med namn som Johan Hammar, före detta MFF-spelare, och Martin Mutumba, före detta AIK-spelare. Spelmässigt finns det dock fortfarande en hel del att önska och även om man vann i helgen ska det påpekas att man hade sju förluster på de senaste åtta matcherna före uppehållet. Vinsten bärgades just mot Syrianska (3-0), men går inte att säga så mycket om då de rödblåa spelade med en man mer i 85 minuter av den matchen.

Jag spelar Syrianska X2 till 2,20 hos bet365, vilket är klart bra i mina ögon. Syrianska har spelat många oavgjorda och trots allt tagit poäng i hälften av sina bortamatcher (4 av 8) medan Örgryte bara har vunnit 2 av sina 6 hemmamatcher.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt